نباید از نقش استراتژیک کانون های مساجد برای هدایت فکری نسل نو غلفت کرد

حجت الاسلام دانش با بیان اینکه دشمنان انقلاب اسلامی مسجد را یک سنگر مقاومت در مقابل خود تلقی می کنند و از جایگاه این سنگر می هراسند، گفت: اکنون در با توجه به حوادث اخیر کشور نباید از نقش استراتژیک کانون های مساجد برای هدایت فکری نسل نو غافل شد.

خبرگزاری شبستان- استان مازندران؛

مسجد بعنوان یادگار رسول خدا حضرت محمد مصطفی(ص)، مکانی مناسب برای یاد خدا، برپایی فرایض دینی و نیایش جمعی است. این مکان با محوریت امام جماعت مسجد می‌تواند در بعد اجتماعی به عنوان بستری مؤثر برای وحدت اجتماعی، رفع مشکلات مالی نیازمندان، تحکیم بنیان خانواده، تربیت دینی نسل نو و حل مشکلات فرهنگی محلات، اشتغالزایی، توانمندسازی افراد جویای کار و… نقش ایفا کند.

 

همچنین نخستین و مهمترین وظیفه روحانیت در مسجد این که بتواند اسلام اصیل و ناب را برای مردم بیان کند تا آنان بدانند چه مکتب و دینی دارند و با مراجعه به قرآن و عترت چه تکالیف و دستوراتی را باید انجام دهند.

 

بطور نمونه در حوادث اخیر کشور که استکبار و ضدانقلاب با رمز کشف حجاب در ایران اسلامی اغتشاش و آشوب بپا کردند و عده ای که مسخ فضای مجازی وفریب خورده ظاهر فرهنگ غرب هستند با این اغتشاشات همراه شدند و صد البته مردم بابصیرت ایران عزیز صف خود را از اغتشاش گران جدا کردند. در این حوادث هدایت فکری نوجوانان وجوانان که به واسطه همه گیری کرونا و تعطیلی مراکز آموزشی با تلفن های همراه و تبلت های آموزشی سرگرم هستند بیش از پیش ضرورت دارد و می طلبد کانون های فرهنگی هنری مساجد که مصوبه 302 مورخ 18/12/71 13شورای عالی انقلاب فرهنگی و تصویب شورای فرهنگ عمومی در مهرماه 1372 است با محوریت مدیر طبیعی مسجد(امام جماعت مسجد) برای اقناع فکری نوجوانان وجوانان از مقوله جهادتبیین که فوریت و قطعیت این فریضه از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید شده است را در ارائه خدمات فرهنگی، آموزشی، دینی و... بیشار از هر زمان دیگری مورد توجه داشته باشند.

 

در این مجال برای معرفی نقش و جایگاه کانون  های مساجد در جهت غنای فرهنگ اسلامی در زمینه های اجتماعی، فرهنگی، دینی و... به سراغ تعدادی از ائمه جماعات مساجد، حوزویان و دانشگاهیان رفتیم تا زمینه ساز تبیین این مهم باشی که همواره مساجد سنگری برای محافظت از کیان و ارزش‌های اسلامی و انسانی هستند و برای درامان ماندن از شعله های فتنه استکبار و عوامل فریب خورده داخلی به سنگر مسجد رجوع کنیم.

 

آنچه در ادامه می‌خوانید حاصل  گفتگوی تفصیلی با حجت الاسلام والمسلمین صادق دانش، امام جماعت مسجد شاه غازی ساری است:

 

 

کانون های مساجد چقدر نزدیک شده‌اند به آن چیزی که رهبر معظم انقلاب از این پایگاه‌ها  توقع دارد؟

از سال 71تاکنون که رهبرمعظم انقلاب اسلامی با هدف مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان انقلاب اسلامی ایده ایجاد کانون های فرهنگی هنری مساجد را مطرح نمودند تا به امروز نکات کلیدی و مطالب فراوانی را بعنوان نقشه راه فعالان مسجدی بیان کردند که

آنگونه که باید و شاید منویات رهبری تبیین و اجرایی نشد البته نمی شود از حق گذشت برخی از مسجدی ها خودجوش و آتش باختیار پای کار آمدند و همچمنان تلاش دارند اما با نقطه مطلوب همچنان فاصله دارند.

 

تاکید رهبری بر احیای مساجد و حرکت های فرهنگی و رشد و بالندگی در تربیت جوانان بسیار با اهمیت است. در ابتدای کار کانون های مساجد بسیار خوب درخشیدند اما درطول زمان کانون های فرهنگی هنری رو به سردی گراییدند، به جهت این که برنامه ریزی ابتدایی و دستورالعمل های ساده همراه بود و بدور از شعور و شور مسجدی عمل شد اگر بخواهیم از استان مازندران تعریف کنیم و از کل استان یک کانون هایی بعنوان برتر یاد شود شاید یک  یا چند کانون مورد تمجید و تشویق قرار گیرند اما واقعیت این که تعدد بیشماری از این کانون ها در ادامه راه نتوانستند خوب و موفق عمل کنند به طور نمونه در ایامی از دو دهه گذشته کتاب هایی بین مساجد توزیع شد که درمانی مقطعی برای فعالیت های فرهنگی محسوب می شد. در این کانون ها متاسفانه انسجام تربیتی با مدیریت امام جماعت که رهبری مدنظر دارند کمتر مشاهده می شود حتی در برخی مساجد هیات امنا ها و پایگاه های بسیج هم کمتر با این کانون ها همراه هستند که باید برای رفع این مشکلات تدابیری اتخاذ شود.

 

 

پیرو منویات مقام معظم رهبری در مورد ضرورت مقابله با تهاجم فرهنگی ، کانون های فرهنگی هنری ، راه اندازی شد و طی این سال ها تعداد آنها  از مرز 22 هزار کانون فراتر رفت شما بعنوان امام جماعت مسجد محوری شهر ساری مرکز استان مازندران فعالیت کانون‌های مساجد برای رسیدن به خواست و توقع رهبری را چگونه ارزیابی می کنید؟

در حوادث اخیر که دشمنان انقلاب اسلامی به بهانه مرگ مهسا امینی که اتفاق تلخی هم بوده است چرا که به  فرموده سردار شهید حاج قاسم سلیمانی همه این دختران نوامیس ما هستند و باید برای حفظ آنها تلاش شود.

متاسفانه در جامعه امروزی جوانان به واسطه تبلیغات غرب مسخ شده  و از این تبلیغات پیروی می کنند وشاهد وجود شرایط سخت اجتماعی و فرهنگی به واسطه  فرهنگ غلط غرب در کشور هستیم که  می طلبد کانو های فرهنگی هنری مساجد با محوریت امام جماعت مسجد برای اقناع و هدایت فکری این جوانان برنامه داشته باشد درصورتیکه که کانون ها در حد گزارش و ارائه چند قطعه عکس فعالیت دارند اگر این کانون ها خوب عمل کنند قطعا جوانان با این مشکلات و آسیب هایی اجتماعی مواجه نخواهند بود.

 

 

آیا کانون‌ها توانسته‌اند به نقطه مطلوب خود برسند؟

ایده تشکیل این کانون ها خوب و ارزنده بود اما اتفاقات خوبی در این حوزه شاهد نیستیم اگر این کانون ها با بسیج و امام جماعت همراه باشند حتما مساجد بعنوان پایگاه فرهنگی دینی می توانند زمینه ساز غنای فرهنگی اسلامی در لایه های مختلف جامعه باشند. و به طور نمونه حجاب که یک مسئله شرعی و واجب است و باید رعایت شود اگر از سوی این کانون ها تبیین و نهادینه شود قطعا از سوی بانوان رعایت خواهد شد. باید این کانون ها پیامدهای بی حجابی و بدحجابی را متناسب با فهم و ذائقه مخاطب امروزی تبیین کنند.

 

 

 اگر نسبت به پیام رهبری غافل شویم چه اتفاقی برای کانون‌های مساجد خواهد افتاد؟

غفلت مبنای اصلی جهل است . پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «انما مثل اهل بیتی فیکم کسفینة نوح من رکبها نجا و من تخلف عنها غرق»؛ همانا مثل اهل بیتم در میان شما مانند کشتی نوح است که هر کس سوارش شود، نجات یابد و هر کس از آن تخلف کند غرق می گردد.

 

این فرموده رسول خدا(ص) بدین معنی است که اطاعت پذیری از ولایت و ولایتمداری اهل بیت(ع) و سیره عملی اهل بیت(ع) را انجام دادند باید مورد توجه باشد. امروز در کشتی انقلاب که سکان انقلاب اسلامی در ید رهبر معظم انقلاب اسلامی است باید از منویات رهبری پیروی کرد. کانون ها می توانند مقدمه ای برای اجرای منویات رهبری در جامعه باشند؛ کانون می تواند تربیتی داشته باشد و متخصص متقی دارای برد تخصصی دینی و آشنایی کامل به مباحث فقهی، دینی، شرعی و مذهبی  تحویل جامعه دهد که دست برخی به ظاهر متدینین و نفوذی ها که بساط اختلاس و فساد مالی اداری را پهن کرده اند از سفره انقلاب کوتاه شود و کار در ادامه مسیر به متخصص متقی سپرده شود. امروز برای جلوگیری از بروز غفلت باید از رهبری تبعیت داشته باشیم. باید جهاد تبیین داشته باشیم.

 

 کانون فرهنگی هنری تراز چه کانونی است از نظر شما؟ کانون ها یک کانون پرورشی بسیار مهم محسوب می شود از نظر تربیتی، مذهبی و آشنایی به مبانی انقلاب می توانندتاثیرگذار باشند. در گذشته در مسجد تئاتر و سرود داشتیم و نوجوانان با شوق و علاقه زیاد به مساجد می آمدند سوق دادن جوان به سمت تربیتی درست مسئله بسیار مهمی است که باید مورد توجه این کانون ها باشد.

 

کانون ها می توانند در جبهه مقابله با آسیب های فضای مجازی مقابله با مثل کنند؛ این کانون ها می توانند کارهای بزرگ برای مقابله با فضاهای کذایی و مجازی حاکم در افکار نسل نو انجام دهند. متاسفانه نوجوانان و جوانان با گوشی همراه خود سرگرم هستند و به واسطه این که خارج از فضای خانواده قرار دارند نوع تربیت و افکار و نگاه هایشان متفاوت می شود.

 

قدم هایی در عرصه مجازی برداشته شد که برای رسیدن به نقطه مطلوب باید بیشتر تلاش شود. در سامانه های رسانه ای حتی صدا و سیما رخنه هایی از انحرافات ریز قرار گرفته است که اگر مراقبت نشود در آینده پس لرزه هایی خواهد داشت کانون ها می توانند هسته مرکزی تربیتی در جامعه باشند.

 

 

و حرف آخر...

متاسفانه دولت از آموزش و پرورش و معلم و دانش آموز غافل است مبلسین و طلاب نیز در بدو اول در مدارس تربیت می شوند که این شیوه آموزشی برای آینده حوزه مشکل آفرین هستند. امروز به جایی رسیدیم که شرط گذاشتن کسی که می خواهد حوزه درس بخواند بهتر است در مدارس قرآنی مقاطع تحصیلی مقدماتی را طی کند که  این تفکیک شدن نوجوانان و نونهالان آفت بزرگی برای آموزش فرهنگی، تربیتی، دینی و ... خواهد بود. نیاز داریم برای آینده نظام به موضوع تربیت دانش آموزان توجه ویژه شود. تربیت صحیح نسل جوان با پیروی از منویات رهبری باید مورد توجه باشد.

کد خبر 1245874

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha