از برگزاری دوسالانه نظامی  تا تور نظامی با حضور هنرمندان کشورهای عضو اکو

در نشست ستاد بزرگداشت حکیم نظامی برنامه های متنوعی از سوی اعضای ستاد پیشنهاد شد که می توان به برگزاری دوسالانه نظامی، همایش های خارجی، تور فرهنگی هنرمندان کشورهای عضو اکو و...اشاره کرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست ستاد بزرگداشت حکیم نظامی شاعر پارسی گوی قرن ششم پیش از ظهر امروز 20 دی در سالن اجتماعات شهید مطهری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.

 

در این نشست ابتدا «محمود شالویی،» رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برنامه های ستاد بزرگداشت حکیم نظامی شاعر پارسی گوی را که قرار است روزهای 14 تا 21 اسفند در تهران و برخی استان ها برگزار می شود تشریح کرد شالویی به عنوان رییس ستاد بزرگداشت حکیم نظامی شاعر پارسی گوی از اعضای این ستاد که از دستگاه های مختلف در این نشست حضور داشتند خواست که برنامه های خود را اعلام کنند:

فرهاد نظری، مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی  از میزبانی سالن های نمایشی این مرکز برای میزبانی ستاد بزرگداشت حکیم نظامی شاعر پارسی گوی  خبر داد و گفت: ما در حوزه نمایش هایی که برای حکیم نظامی تولید می شود یکی دو تا از سالن ها به آنها اختصاص می دهیم و چند گروه نمایش خیابانی را آماده می کنیم که در ایام  بزرگداشت نمایش هایی را اجرا کنند.

 

ابوالفضل همراه، رییس فرهنگسرای نیاوران با اشاره به ظرفیت های این فرهنگسرا در عرصه بین المللی از آمادگی این فرهنگسرا برای میزبانی ستاد بزرگداشت حکیم نظامی شاعر پارسی گوی  گفت: فرهنگسرای نیاوران مجموعه ای شاخص است که در سطح ملی و بین المللی شناخته شده است و فعالیت می کند و این قابلیت را دارد در طول سال برنامه هایی در حوزه فرهنگی و هنری مرتبط با نظامی برپا کند.  همچنین  این فرهنگسرا آمادگی دارد با همکاری هنرمندان کشورهای عضو اکو می توانیم یک تور فرهنگی مرتبط با حکیم نظامی برپا کنیم .

 

علی اکبر متکان، دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو ایران از اهدای نشان یونسکو به هنرمندانی که درباره حکیم نظامی فعالیت می کنند خب داد و گفت:  باید درباره حکیم نظامی هم در عرصه بین المللی و هم برای مردم عامی برنامه ریزی صورت گیرد ،ما می خواهیم این فرد را به کل دنیا نشان دهیم و به مردم خودمان بشناسانیم، وزارت ارشاد نقش اساسی دارد، بنابراین وقتی کاری در سطح بین المللی انجام دهیم یونسکو را به ثبت آثار خودمان وادار می کنیم باید ثبت های ماندگار را بیشتر کنیم.

 

دکتر عبدالمهدی مستکین، مدیر گروه فرهنگ کمیسیون ملی یونسکو  با توجه به حواشی که کشور آذربایجان درباره حکیم نظامی بوجود ورده است از راه اندازی جایزه آورده است آورده است از راه اندازی جایزه حکیم نظامی خبر داد و گفت: ما جایزه نظامی را  در هفت بخشف سینما، ادبیات، نمایش، موسیقی، شعر و داستان هنرهای تجسمی به صورت دوسالانه برگزار کردیم و سال آینده  این جایزه به صورت بین المللی برگزار می شود.

 

بهنام زنگی، نماینده فرهنگستان هنر گفت: دستگاه های فرهنگی نسبت به حکیم نظامی غفلت کردند و باید جایزه جهانی درست بشود و تشویق و ترغیب هنرمندان و ارتباط با بدنه دانشگاهی برای این رویداد بیشتر شود. همچنین باید هنرها با نظامی جنبه مردمی پیدا کند و در فضای شهری مردم بیشتر نظامی را بشناسند.

 

 

هوشیار، رییس برج آزادی از آمادگی برج آزادی به عنوان میزبان ستاد بزرگداشت حکیم نظامی شاعر پارسی گوی  گفت و خاطر نشان کرد: باید از ظرفیت های این برج برای این رویداد استفاده شود و ما در این راستا  از ظرفیت گروه های موسیقی که با آنها ارتباط داریم استفاده می کنیم که ویژه برنامه ای اجرا کنیم.

 

 

محمد اللهیاری، مدیر کل دفتر موسیقی نیز از استفاده از ظرفیت های جشنواره موسیقی فجر برای میزبانی ستاد بزرگداشت حکیم نظامی شاعر پارسی گوی  گفت:  تهیه آلبوم موسیقی،  دعوت از دولتمند خالف خواننده تاجیک و برگزاری نشست های پژوهشی با محور حکیم نظامی از جمله این برنامه های عملیاتی ما  در بزرگداشت حکیم نظامی شاعر پارسی گوی  است.

 

 

«اکبر ایرانی»، مدیر انتشارات میراث مکتوب و عضو کمیتۀ ملی حافظه جهانی کمیسیون ملی یونسکو  از انتشار 11 جلد کتاب در انتشارات میراث مکتوب درباره نظامی  و شناسایی 5  نسخه نفیس از آثار خمسه نظامی در کتابخانه های کشور و ثبت آنها و در یونسکو گفت و خاطر نشان کرد: مفاخر ما یک راهی هستند که به عنوان دیپلماسی فرهنگی با جهانیان گفت و گو کنیم.باید در خارج  از کشور درباره مفاخرمان  همایش برگزار کنیم. مسئله امروز ما  هویت تراشی و مصادره کردن مفاخر است.

 

 دکتر اردشیر صالح پور هم پیشنهاد داد ستاد بزرگداشت حکیم نظامی شاعر پارسی گوی به جای هفت روز  به شکل خمسه در پنج روز برگزار شود.

کد خبر 1245928

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha