به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، همزمان با آیین افتتاح چهل و پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه، در نخستین روز این رقابت در بخش آقایان که در روز جمعه ۲۳ دی ماه برگزار شد قاریان و حافظان قرآن کریم به رقابت پرداختند. در این بخش شرکت کنندگان در رشته های حفظ کل، حفظ ۲۰ جز، قرائت تحقیق و قرائت ترتیل قرآن کریم برنامه های خود را اجرا کردند که در ابتدای مراسم قاری افتخاری قرآن کریم به تلاوتی از آیات قرآن پرداخت.
در این مرحله سعید علی اکبری از قزوین، محمد حسین بهزادفر از تهران، محمد انگشتبه از استان بوشهر، جواد شاهین از استان گلستان و محمد علی موسی پور و امید رضا رحیمی از گیلان پاسخگوی سوالات حفظ داوران این دوره از مسابقات بودند.
روز نخست چهل و پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه در بخش قرائت تحقیق از ساعت ۱۶ و ۵۴ دقیقه آغاز شد و قاریان ای از دو قطب برتر کشوری یعنی استان تهران و خراسان رضوی به رقابت پرداختند بر این اساس حسین خسروی از استان یزد، حمیدرضا نصیری از استان تهران، وحید براتی از استان تهران به همراه محسن قاسمی از استان تهران، جواد سلیمانی از استان خراسان رضوی و علیرضا مکاری از استان اصفهان تلاوت کردند.
اجرای ترتیل ابوالفضل زیبایی از گیلان، رحیم شریفی از استان خوزستان، علی ابراهیمی از استان خراسان رضوی، مسعود صفری از همدان و ابوالفضل قدیانی از استان تهران از دیگر بخش های روز نخست این رقابتها بود.
همچنین تلاوت شرکت کنندگان ای در رشته حفظ ۲۳ قرآن کریم شامل عبدالله نژاد محمد از هرمزگان، محمد صادق رضایی از استان اصفهان و عبدالکریم گرگین از استان بوشهر پایان بخش رقابت های نخستین روز چهل و پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه در استان خوزستان بود.
بنابر این گزارش چهل و پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم از ۲۲تا ۲۸ دی ماه در شهر اهواز برگزار می شود که این دوره از رقابتها به صورت زنده از شبکههای رسانه ملی پوشش داده میشود.
استفاده از داوری الکترونیک در مسابقات قرآن
از دیگر نکات جالب این دوره از مسابقات استفاده از داوری الکترونیک است. یکی از مهمترین تغییرات این دوره از مسابقات نسبت به ادواری پیشین این است که در مرحله کشوری، داوری به صورت الکترونیک و به وسیله نرمافزارهایی که برای این کار طراحی شده صورت میپذیرد.
به دلیل اینکه تاکنون داوریها به صورت سنتی بوده و حالا قرار است به نحو مدرن انجام شود، طبیعی است که داوران اطلاع چندانی نسبت به کم و کیف این سیستم نداشته باشند. بر همین اساس، در ستاد عالی برگزاری مسابقات تصمیم گرفته شد تا هیئت داوران پیش از آغاز مسابقات در محل قضاوت خود حاضر شوند و با این سیستم آشنایی کامل را پیدا کنند.
اقدام شایسته سازمان اوقاف و امور خیریه در بهره مندی از نرم افزار الکترونیکی برای داوری مسابقات گامی نو برای عدالت هر چه بیشتر در ارزیابی تلاوت قاریان و حافظان قرآن کریم است کاری که پیش از این به صورت سنتی و توسط خطاهای بسیار انسانی توجیه پذیر نبود.
نظر شما