تمام تلاش جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین الملل مراقبت و محافظت از هویت مفاخر ایرانی است   

شالویی با بیان اینکه مبنای همه تلاش های بین المللی جمهوری اسلامی ایران مراقبت و محافظت از هویت مفاخر ایرانی است، گفت: تلاش ما حفظ هویت و اصالت مفاخر ایرانی و تثبیت این هویت در مجامع جهانی است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان،  اسفند ماه امسال قرار است همانند سال گدشته بزرگداشت حکیم نظامی شاعر بلند آوازه پارسی برگزار شود. حکیم  نظامی شاعر معروف ایرانی در قرن ششم هجری قمری در گنجه دیده به جهان گشود. حکیم نظامی را باید از استادان بنام زبان پارسی دانست. اگر چه داستان سرایی در زبان فارسی به وسیله نظامی شروع نشده است، اما حکیم نظامی گنجوی تنها شاعری است که تا پایان قرن ششم هجری توانست شعر تمثیلی را در زبان فارسی به حد اعلای تکامل برساند، از آثار این شاعر گرانقدر پارسی می توان به "پنج گنج"، "دیوان قصاید"  و "غزلیات" اشاره کرد.

 

در سال های اخیر برخی از کشورهای ایران بزرگ فرهنگی هویت مفاخر ایرانی را می خواهند بنام خود مصادره کنند اما این مفاخر مصادره شدنی نیستند چرا که میراث بجامانده از آنها نشان می دهد که خاستگاه آنها کجاست، باید اشاره کرد آنچه بر هویت ایرانی حکیم نظامی مهر تایید می گذارد این است که تمام اشعار این حکیم به زبان فارسی است؛ درباره ضرورت معرفی مفاخر ایرانی در مجامع بین المللی برای جلوگیری از ادعاهای هویتی آنها و ثبت میراث معنوی مشترک ایرانی با کشورهای ایران فرهنگی با "محمود شالویی"، رییس ستاد بزرگداشت حکیم نظامی شاعر پارسی و رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به گفتگو نشسته ایم که در زیر می آید:   

 
 

آیا برگزاری بزرگداشت حکیم نظامی می تواند در رد ادعاهایی که نسبت به حکیم نظامی هست اثر گذار باشد؟

 

سال گذشته برگزاری این بزرگداشت یک مقدمه خوبی برای معرفی این حکیم برجسته پارسی قرن ششم به جهانیان بود،  امسال این زمینه ها تقویت و توسعه بیشتری پیدا کرده و  ابعاد هنری و جنیه های فرهنگی آن به خصوص در عرصه بین الملل  بیشتر و فعال تر است،  امیدوارم بتوانیم این برنامه ها را  باز به عنوان بخشی از برنامه های حکیم نظامی داشته باشیم چون مربوط به این مقطع زمانی نیست و قرار است ادامه و استمرار داشته باشند. 

 

دولت مردمی برای  میراث معنوی و مشترک ایران با کشورهای ایران فرهنگی  چه تدبیری اندیشیده که کسی ادعایی به این میراث نداشته باشد و اگر ثبتی در یونسکو انجام‌ می شود به صورت مشترک باشد؟ 

 

همه تلاش سیاسی، فرهنگی و سایر تلاش های بین المللی جمهوری اسلامی ایران بر این مبنا است که از مفاخر خودش مراقبت و محافطت لازم را داشته باشد و هویت و اصالت آنها را بتواند حفظ کند و در مجامع جهانی هم این را تثبیت کند شاید برخی از مفاخر ما درمعرض یک چنین  نگاهی باشند،  از جهت اینکه اصالت و هویت آنها شاید مخدوش بشود اما ما امیدواریم که همه کشورها تلاش بکنند با یک همراهی، همکاری و همدلی بتوانیم مفاخر مان را به صورت حتی مشترک به جهان معرفی کنیم، هیچ ایرادی ندارد که مفاخرمان امروز مشترک با برخی از کشورها دیگر هم باشند  ولی با حفظ اصالت و هویت ایرانی و به خصوص زبان فارسی.

 

در این همایش آیا برنامه مشترکی با کشور آذربایجان دارید با توجه به حساسیت هایی که کشور آذربایجان درباره حکیم نظامی دارند؟  

 

ما علاقمندیم برنامه مشترک داشته باشیم.

 

چه پیشنهادی به طرف آذربایجان می دهید؟

 

ما سال گذشته اعلام آمادگی کردیم. امسال هم اعلام آمادگی می کنیم نه تنها با کشور دوست و برادرمان آذربایجان درباره حکیم نظامی بلکه با سایر کشورهایی که مفاخر مشترک داریم آماده همکاری مشترک هستیم.

 

آیا ساخت مجسمه حکیم نظامی به سرانجام  رسید؟ 

 

نمونه مجسمه حکیم نظامی ساخته شده و با سازمان زیباسازی شهر تهران در حال مذاکره برای اتمام کار هستیم.


 

کد خبر 1246563

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha