سه رشته صنایع دستی خراسان شمالی احیاء شد

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی گفت: از ابتدای امسال تاکنون، سه رشته صنایع دستی شامل مس گری، جاجیم بافی و بافت پارچه ابریشم در این استان احیاء شده است.

پروانه کلاته در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان شمالی اظهارکرد: رشته های مزبور در سال های گذشته منسوخ شده بود که با پیگیری های صورت گرفته، مس گری در بجنورد، جاجیم بافی در شیروان و باف پارچه ابریشم در یکه سعود راز و جرگلان مجدد احیاء شد.

 

 

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی عنوان کرد: با احیاء رشته های منسوخ شده در مجموع برای ۵۰ نفر اشتغالزایی ایجاد شده است.

 

 

کلاته با اشاره به حمایت های لازم برای این هنرمندان صنایع دستی خاطرنشان کرد: در بخش بافت پارچه ابریشم در یکه سعود شهرستان راز و جرگلان، دستگاه های پارچه بافی خریداری و در اختیار هنرمندان این صنعت قرار گرفته است، همچنین با در اختیار گذاشتن مواد اولیه، ۳۰ نفر از آموزش های لازم برخوردار خواهند شد.

 

 

وی بیان کرد: برای هنرمندان فعال در رشته مس گری، ورقه های مسی خریداری شده تا با آرامش خاطر به کار خود رونق دهند.

 

 

وی در خصوص صنایع دستی در دست احیاء اضافه کرد: صنایع زیورآلات کرمانجی و ترکی جزو رشته های منسوخ شده این استان است که برای احیاء آن پیگیری های لازم صورت گرفته و در دست اجرا است که هنوز به صورت قطعی اعلام نشده است.

 

 

از سال ۹۱ تاکنون با تولیدات خلاقانه هنرمندان و صنعتگران خراسان شمالی، ۶۱ اثر صنایع دستی استان نشان ملی مرغوبیت و پنج اثر که اکثرا دست بافته های سنتی هستند مهر اصالت یونسکو دریافت کردند.

 

 

از آغاز تاسیس خراسان شمالی تاکنون ۲۱ هزار و ۱۳۸ نفر آموزش های تخصصی و علمی صنایع دستی را دریافت کرده اند و مجموع مجوزهای صادر شده در بخش مشاغل خانگی نیز ۲ هزار و ۱۷۶ مجوز برآورد شده است.

 

 

سالانه ۱۵۰ هزار مترمربع گلیم‌سفره ‌کردی در خراسان شمالی بافته می‌شود که با توجه به تجمع بافندگان آن در شهرستان بجنورد، این منطقه به عنوان شهر ملی گلیم‌سفره‌کردی ثبت شده است.

 

 

استان یک میلیون نفری خراسان شمالی در شمالشرق کشور دارای اقوام کرد، کرمانج، ترک، ترکمن، تات و بلوچ است که صنایع دستی هر یک از آنها ویژگی های منحصر به فردی دارد.

 

 

 

کد خبر 1247181

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha