حجت الاسلام کلباسی با بیان اینکه نماز و انتظار از ارکان یک حقیقت واحد هستند، اظهار کرد: چارچوبی به نام توحید و دین وجود دارد که ازجمله آموزه های آن، تشکیل حکومتی جهانی و بر مبنای توحید است و ما آن را با نام مهدویت می شناسیم، و با ظهور امام زمان(عج) محقق می شود.
مدیر مرکز تخصصی نماز ادامه داد: همانطور که مبنای حکومت موعود تربیت فرد و جامعه و به صلاح رساندن هر دوی آنها است، نماز نیز به ابعاد فردی و اجتماعی حیات انسان نظر دارد و در هر دوی این ابعاد تربیت را دنبال می کند.
وی تصریح کرد: از این رو وقتی آیه 41 سوره مبارکه حج از صالحانی که در زمین به قدرت می رسند، سخن می گوید به اقامه نماز توسط آنها تاکید دارد: «الَّذِينَ إِنْ مَكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّكَاةَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ ...» یعنی این صالحان در دوره حکمرانی و توانگری، نماز را اقامه و روح نماز را در همه ابعاد بر جامعه حاکم می کنند.
مدیر مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم درباره نقشی که نماز در تحقق سبک زندگی منتظرانه دارد، گفت: منتظر باید بداند در انتظار چیست، اگر انتظار مهمانی را می کِشیم به تناسب آن مهمان زمینه استقبال و پذیرایی را فراهم می کنیم، انتظار و شخص و نظامی که منتظرشان هستیم به ما می گوید باید چگونه باشیم و رفتار کنیم.
وی اضافه کرد: همانطور که امام زمان(ع) موعود قرآن و همه ادیان الهی است، نماز نیز برنامه قرآن و همه ادیان الهی است لذا نماز در دعوت همه انبیاء وجود دارد این یعنی نماز رکن و نماد و نخ تسبیح دینداری است و به دیگر امور در عرصه دینداری قوام می دهد.
حجت الاسلام کلباسی با بیان اینکه اقامه نماز یعنی حاکم کردن روح نماز بر ابعاد فردی و اجتماعی زندگی باید در دستور کار منتظران باشد، ابراز کرد: اهداف امام مهدی(عج) در پرتوی اقامه نماز محقق می شود لذا منتظران ایشان باید به نماز نگاه و اهتمامی ویژه داشته باشند.
وی با بیان اینکه انتظار و بینمازی با هم جمع نمی شوند، گفت: منتظِر باید خود را به شکل منتظَر درآورد وگرنه انتظار او فایده ای ندارد چون انتظار امری واقعی است نه امری صرفاً دلی قلبی، انتظار کشیدن برای حکومت خدا در زمین و زمینه سازی برای آن ملزوماتی دارد که اهتمام به اقامه نماز و حاکمیت روح نماز بر جامعه مهمترین آنها است.
حجت الاسلام کلباسی با بیان اینکه در اقامه نماز در جامعه منتظر، مسجد مهمترین نقش را ایفا می کند، تصریح کرد: وقتی بحث تربیت و جامعه و آینده آن مطرح است طبیعتا نسل نو در این باره مخاطب و محل نظر هستند، به عبارت بهتر، محور ساخت جامعه دینی و تربیت دینی نسل نو هستند لذا مسجد به عنوان نماد اقامه نماز باید به تربیت این نسل اهتمامی ویژه و برای آن برنامه داشته باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مسجد به عنوان مهمترین محل اقامه نماز باید با فعالیت های فرهنگی علمی و پژوهشی و تبلیغی بر تربیت نسل نو متمرکز شود.
نظر شما