صدور مجوز نشر برای مصحف های دارای استاندارد توسط سازمان دارالقرآن الکریم

معاون نظارت بر چاپ و نشر سازمان دارالقرآن الکریم با اشاره به برخی اختلافات درباره رسم المصحف از صدور مجوز برای تمامی قرآن های برخوردار از استانداردهای جهان اسلام فارغ از نوع رسم الخط خبرداد.

احمد حاجی شریف، معاون آموزش، پژوهش و نظارت بر چاپ و نشر سازمان دارالقرآن الکریم با اشاره به مباحث مطرح شده درباره توقیفی یا غیرتوقیفی بودن رسم المصحف کتاب الهی به خبرنگار شبستان گفت: مراجع عظام تقلید در پاسخ به این سوال بر غیرتوقیفی بودن رسم المصحف تاکید دارند و حتی تعداد قابل توجهی از علمای اهل سنت نیز این مسئله را تایید می کنند.

وی با بیان این مطلب که برخی از علمای اهل سنت به توقیفی بودن رسم المصحف اعتقاد دارند، اظهارکرد: این مسئله اصل صحیح خوانی کتاب الهی را منتفی نمی کند، چراکه قرائت روان و آسان برای قرآن آموز و دیگر مخاطبان از طریق حذف حروف زائد که در قرآن های صدر اسلام وجود دارد، در مصحف های سده چهارم هجری به بعد حذف شده است.

حاجی شریف با اشاره به موافقت مراجع تقلید بر حذف حروف زائد در قرائت قرآن تصریح کرد: سازمان دارالقرآن الکریم برای دریافت نظر مراجع تقلید و بزرگان دینی نامه هایی را به دفاتر آنها ارسال کرده که به محض دریافت، پاسخ های داده شده را در این باره را اعلام می کند.

معاون آموزش، پژوهش و نظارت بر چاپ و نشر سازمان دارالقرآن الکریم درباره رویکرد این سازمان در نشر مصحف شریف بیان کرد: هر مصحفی که دارای استانداردهای کتابت وحی در جهان اسلام باشد از سوی سازمان بدون هیچ محدودیتی منتشر می شود.

وی ادامه داد: رسم المصحف های متنوع همچون شبه قاره، عربستان و تونس برای انتشار با محدودیت مواجه نمی شود بلکه برخورداری از استاندارد و عدم هر گونه ایراد اعرابی و نوشتاری برای انتشار مدنظر قرار می گیرد.

حاجی شریف با اشاره به برخی تعارضات موجود میان سازمان دارالقرآن و مرکز طبع و نشر قرآن برای انتخاب رسم المصحف خاطرنشان کرد: انتخاب شیوه واحد برای رسم المصحف امری اثرگذار است اما با توجه به پراکندگی جغرافیایی در ایران اسلامی نمی توان این انتظار را داشت و سازمان دارالقران به عنوان متولی تصحیح کتاب الهی در کشور برای هر مصحف دارای استانداردهای لازم مجوز چاپ و نشر را صادر می کند.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 12482

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha