حضور ۸ هزار و ۶۲۷ اثر در پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر

دبیر کل پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با اشاره به رویکرد هنر متعالی در این دوره از جشنواره گفت: ۸ هزار و ۶۲۷ اثر از ۳ هزار و ۸۰۱ هنرمند در بخش های مختلف پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر حضور دارد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر پیش از ظهر امروز دوشنبه سوم بهمن ماه با حضور عبدالرضا سهرابی، مدیر کل دفتر هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس میرهاشمی، دبیر کل پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر و سید مصطفی زراوندیان، دبیر بخش تجسمی هنر (استان ها) در دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

 

 در این نشست «سید عباس میرهاشمی»، دبیر کل  پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با گرامیداشت یاد حبیب الله صادقی و عبدالرحیم سیاهکارزاده گفت: جشنواره هنرهای تجسمی فجر پانزدهمین گام خود را بر می دارد طبیعتا با بازخوردهای مواجه بود و سعی کرد از این بازخوردها بهره ببرد و به گامی بالاتر برود. در این جشنواره، با رویکرد هنر متعالی سعی کردیم همه سطوح را مدنظر داشته باشیم تا به موضوعات مختلف پرداخته شود.

 

دبیر کل  پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر اظهار کرد: فراخوان جشنواره 20 آذر اعلام شد و هنرمندان 45 روز فرصت داشتند تا آثارشان را به دبیرخانه ارسال کنند و سپس مرحله داوری در 2 مرحله انجام شد و رشته های کاریکاتور بود در یک مرحله کارشان انجام شد داوری رشته های مثل نقاشی، خوشنویسی و نگارگری در 2 بخش انجام شد. بخش طوبای زرین در هشت رشته و بخش ویژه قله‌ها از بخش‌های جشنواره پانزدهم است.

وی خاطر نشان کرد: در پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر همچنین دو بخش جنبی کاریکاتور بین‌الملل و پوستر داریم که  در این بخش بحث استاد شاگردی مطرح است.

سید عباس میرهاشمی با اشاره به اهمیت بخش تجسم هنر در پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر گفت: یکی از بخش‌های ویژه ما که قابل توجه است، تجسم هنر است که یکی از گام‌های مؤثر جشنواره تجسمی فجر در راستای تمرکززدایی خواهد بود، چراکه ما باید استعدادهای جوان را در عرصه بین‌الملل داشته باشیم.

 

وی با اشاره به آمار شرکت‌کنندگان در بخش های مختلف پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر اظهار کرد: در این دوره ۸ هزار و ۶۲۷ اثر از ۳ هزار و ۸۰۱ هنرمند ارسال شد که از این تعداد، ۴۴۰ اثر از ۲۷۴ هنرمند به نمایشگاه آثار جشنواره در بخش‌های مختلف طوبای زرین و بخش ویژه قله‌ها راه یافتند. همچنین، هزار و ۴۳۰ اثر در بخش کیوریتوری کتاب سال کاریکاتور، ۱۲۵ اثر در بخش نمایشگاهی کتاب سال کاریکاتور و ۷۲ اثر در بخش کیوریتوری نمایشگاهی پوستر حضور خواهند داشت. امسال 8 هزار و 627 از 3801 هنرمند داشتیم. در بخش طوبای زرین 956 اثر از 341 هنرمند در بخش کاریکاتور که به صورت بین المللی برگزار می شود.

 

دبیر کل  پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر درباره ترکیب داوران بخش های مختلف این جشنواره و عدم دعوت از هنرمندان در تیم داوری این رویداد گفت: اغلب داوران این دوره دانشگاهی هستند، برخی می گویند از جوانان دعوت نکرده اید اما در دوره های مختلف از هنرمندان استانی و اساتید دعوت می کنیم و سعی می کنیم بهترین ها در تیم داوری باشند و  هر کدام از داوران این دوره یک کتاب سر بسته هستند؛ من از هنرمندانی که غفلت شده است عذرخواهی می کنم.

 

میرهاشمی اظهار کرد:  امسال در پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر ما دیوار بین رشته ها را برداشتیم که در دنیا هم همین اتفاق افتاده است، مثلا بخش حجم رشته های مجسمه سازی، سفال و سرامیک و چیدمان را زیر چتر خود قرار دادند ، دوره های گذشته 10 رشته و امسال 8 رشته  در جشنواره داریم که برخی نسبت به گذشته خیلی رشد کرده اند به خصوص بخش نگارگری که آثار  این بخش جذاب و دیدنی است.

 

وی درباره حضور جوانان دهه هشتادی در پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر  گفت: غالب هنرمندانی که در جشنواره فجر شرکت می کنند سن های میانه  دارند و در  رده سنی 24 تا 45 سال هستند.

 

دبیر کل  پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر درباره بخش «آینه در آینه » در فجر  امسال گفت: ما سال گذشته آینه در آینه را  برای 4 فصل تعریف کردیم بخش اول با محوریت نقاشی و برای بیان مشخص هنر اعتراضی برگزار شد، قرار شد  امسال با محوریت عکاسی ادامه یایبد و بعد از این محور بعد از سال 62 بود ادامه اتفاق نیاز به تعمیر موزه بود که در مرحله ای موزه اعلام آمادگی کرد و سپس آماده نشد و در نهایت اعلام آمادگی کرد و قرار است  آینه در آینه 2 را برگزار کنیم.

کد خبر 1248439

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha