خبرگزاری شبستان_خراسان جنوبی؛ سمیه محمدی
نخستین روز ماه مبارک رجب مزین شده است با میلاد با سعادت امام پنجم شیعیان، امام محمدباقر علیه السلام. ایشان در اول ماه رجب سال ۵۷ هجری در مدینه متولد شدند و نخستین فردی در میان خاندان پیامبر اسلام (ص) بودند که هم پدر و هم مادرشان، فاطمی و علوی بودند.
فقه شیعه برای نخسین بار در زمان امام محمد باقر(ع) تشکیل و بعد از ایشان و در زمان امامان دیگر تکمیل شد. این بزرگوار با تربیت چهار هزار شاگرد، دانشگاه عظیم انسان سازی در تاریخ اسلام را بنیان گذاری کردند.
این امام بزرگوار همچنین بنیانگذار حوزه علمیه شیعه و نهضت فرهنگی انقلاب فرهنگی تشیع و بزرگ ترین قدم را برای شناسایی مكتب اهل بیت(علیهم السلام) برداشتند. امام محمد باقر(ع) دارای فضائل و ویژگی های اخلاقی فراوانی بودند و به دلیل برخورداری از علم فراوان لقب «باقرالعلوم» به ایشان داده میشد.
حجت الاسلام محمدرضا نخعیپور، کارشناس مذهبی خراسان جنوبی ضمن تبریک حلول ماه مبارک رجب و میلاد با سعادت امام محمدباقر(علیه السلام) به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: در مکتب امام محمدباقر علیه السلام به سه نکته اساسی باید توجه داشت.
وی با بیان اینکه دانش، دانش اندوزی، علم و آگاهی در مکتب امام محمدباقر (ع) موج می زند، افزود: امروز اگر نتوانیم در حوزههای مختلف، آگاهی خود را افزایش دهیم حتما ضرر میکنیم این آگاهی ها می تواند آگاهی در حوزه خانواده باشد، یا اینکه بانوان باید در حوزه خودشان آگاهی های سیاسی را کسب کنند.
این کارشناس مذهبی تصریح کرد: امام؛ باقرالعلوم است یعنی وارد علم شده است و ما باید در حد خودمان روز به روز آگاهی، دانش و علم خود را پیرامون مسائل مختلف افزایش دهیم لذا شیعه امام محمدباقر علیه السلام نمیتواند نسبت به علم بیتفاوت باشد ولو در حد خودش باید دانش اندوزی کند.
وی عنوان کرد: نقل شده که امام محمد باقر علیه السلام بسیار صبور بودند به گونه ای که وقتی کسی به ایشان توهین کرد و به جای واژه «باقر» لفظ «بقر» را به کار برد؛ ایشان برخورد عالمانه ای را داشتند که به حلم و علم ایشان بر میگردد، چراکه وقتی انسان علم داشته و آگاهی داشته باشد رفتار او هم عالمانه و عارفانه است.
حجت الاسلام نخعی ادامه داد: با ارتباطاتی که با خانواده، همکار و اقوام داریم اگر بتوانیم علم را به همراه حلم به کار ببریم، زندگی ما به زندگی امام محمد باقر علیه السلام شبیه و نزدیک تر است، این مهم یک نیاز ضروری در جامعه امروزی است.
وی در ادامه تلاش، کوشش و مجاهدت را ویژگی های دیگری عنوان کرد که آن امام همام آن را داشتند و افزود: زمانی که ما در مورد موضوعی آگاهی داریم، باید مجاهدت کنیم و آن را به دیگران بیاموزیم، هر کس باید در حد خودش تلاش کند تا حداقل ها را به دیگران برساند.
این کارشناس مذهبی تصریح کرد: چه در عرصه فرهنگی و چه اقتصاد مقاومتی باید تلاش و مجاهدت کنیم تا کسب درآمد داشته باشیم.
وی کسب علم، صبوری و مجاهدت را سه نکته مهم در اخلاق امام محمد باقرعلیه السلام عنوان کرد و گفت: این سه مورد برای عموم مردم باید الگو باشد تا جامعه متضرر نشود.
این کارشناس ادامه داد: مسئولانی که در هر سمتی هستند اگر آگاهی نداشته باشند در حق مردم خیانت می کنند و اگر اهل صبوری و حلم نباشد به مردم ضربه می زنند و اگر تلاش در خصوص احقاق حقوق مردم نداشته باشند در حق مردم جفا کرده اند.
نظر شما