لزوم حمایت از رسانه های برون مرزی برای مقابله با اقدامات مخرب دشمنان

حمایت از رسانه های برون مرزی و به طور خاص شبکه ای نظیر هیسپان تی وی، در مقایسه با گذشته باید بیش از پیش در دستورکار باشد و اساسا این شبکه و شبکه های شبیه به آن را بایستی به مثابه حافظان امنیت و گفتمان های ملی ایران در حوزه های مختلف دید.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در ماه های اخیر و پس از طرح ادعاهای کشورهای غربی به ویژه اروپایی ها در مورد آنچه دخالت ایران در قالب جنگ اوکراین ذکر می کنند و همچنین تحولات پس از فوت مهسا امینی دختر جوان سقزی در کشورمان که با مانور گسترده جریان های سیاسی و رسانه ای غربی و متحدان آن ها نیز همراه شد، جهان غرب تحریم هایی را علیه نهادها، مقامات و رسانه های برون مرزی کشورمان وضع کردند. 

 

اخیرا نیز کشورهای اروپایی در حرکتی غیرقابل قبول، در قالب پارلمان اروپایی به قرار گرفتن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان های تروریستی این اتحادیه رای مثبت داده اند (علی رغم اینکه سپاه یک نهاد رسمی و دولتی نظامی در ایران است) و اینطور به نظر می رسد که بنا دارند تنش‌زایی‌های غیرقانونی خود علیه ایران را گسترده تر هم کنند. 

 

در این فضا، یک سوال مهم و اساس مطرح می شود و آن این است که در شرایطی که جهان غرب حملات گسترده‌ای را علیه کشورمان انجام می دهد و طرح های فراوانی را نیز به احتمال فراوان برای آینده در ذهن دارد، جایگاه و نقش رسانه هایی نظیر شبکه هیسپان تی وی که جامعه هدف خاصی را در دستورکار دارند و جز معدود صداهایی هستند که روایت و گفتمان و جهان بینی ایرانی را به مخاطبان بین المللی ارائه می کنند، چیست؟ 

 

به نظر می رسد که پاسخ به این پرسش تا حد زیادی روشن باشد. تردیدی نیست که ما در برابر سیلی از دشمنی‌های جهان غرب علیه کشورمان بایستی بنیان های قدرت و امنیت ملی خود را تقویت کرده و حتی افزایش دهیم. این نکته هیچگاه پوشیده و مخفی نبوده که گفتمان ایرانی-اسلامی هیچ تناسبی با گفتمان حاکم بر کشورهای غربی که خود را کنشگران محوری نظام بین الملل نیز می دانند، ندارد. از این رو، هیچ چیزی الا تقویت پایه های قدرت داخلی و تکیه به ظرفیت ها و توانمندی های داخلی نمی تواند تامین کننده منافع و امنیت ملی ما باشد. 

 

از این رو، کارکرد و عملکرد شبکه ها و رسانه هایی نظیر شبکه هیسپان تی وی(به ویژه در شرایط حساس بین‌المللی فعلی)، دقیقا از همان اهمیتی برخوردار است که مثلا موشک های ما، و یا حساسیت ما نسبت به حراست از توانمندی های اتمی کشورمان از آن برخوردار است. نباید فراموش کنیم که جهان غرب قبل از اینکه بخواهد به بسیاری از اقدامات نامشروع خود در عرصه عمل، ماهیتی مشروع و موجه ببخشد، تا حد گسترده ای از ظرفیت‌های رسانه ها و قدرت نرم خود برای آماده سازی افکار عمومی اش و البته عرصه بین المللی استفاده می کند و سپس دست به کنشگری می زند. 

 

از این رو، عرصه تقابل ابتدایی ما با دشمنان و رقبای کشورمان نیز در همین حوزه رسانه ای و خبری و البته قدرت نرم است. در واقع، اینکه ما بخواهیم با ابزارهای سخت و امنیتی به مصاف جنگ نرم دشمن برویم، به هیچ عنوان منطقی و درست نیست و می تواند هزینه های گزافی را برای کشورمان به همراه داشته باشد. در این چارچوب، در جهان روایت ها و گفتمان سازی ها و به طور کلی اقناع فکار عمومی بین المللی، کنشگری شبکه هایی نظیر هیسپان تی وی به ویژه با توجه به اینکه ما رسانه های متنوعی را نیز مثلا در حوزه کشورهای اسپانیول زبان در اخیتار نداریم تا روایت های ایرانی را در عرصه بین المللی مطرح سازند، بسیار با اهمیت است و اگر بنا باشد در این عرصه ضعیف ظاهر شویم، این موضوع عملا به معنای تسلیم میدان و منافع ملی کشورمان به قدرت های مخالف با ایران است. 

 

از این رو، حمایت از رسانه های برون مرزی و به طور خاص شبکه ای نظیر هیسپان تی وی، در مقایسه با گذشته باید بیش از پیش در دستورکار باشد و اساسا این شبکه و شبکه های شبیه به آن را بایستی به مثابه حافظان امنیت و گفتمان های ملی ایران در حوزه های مختلف دید. رسانه هایی که می توانند تا حد زیادی از هزینه زایی‌ها برای کشورمان به واسطه اقدامات مخرب دشمنان ایران بکاهند و البته روشنگری های مفیدی را نیز در راستای منافع ملی ایران داشته باشند. 

کد خبر 1249430

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha