به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حمید شهریاری در کنفرانس بین المللی مناره با موضوع رسانه و وحدت امت اسلامی که در تالار ایوان شمس برگزار شد، گفت: مهمترین مولفه عصر فضای مجازی تقویت قدرت شهروندان منفرد و کاهش قدرت دولت ها است.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی خاطرنشان کرد: امروز شاهدیم که از بدنه اجتماعی تولید قدرتی شده که به سمت بالا صعود کرده و حاکمان را تحت فشار قرار داده و موجب محدودیت قدرت آنها شده است.
عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی خاطرنشان کرد: عصر ما عصر منفردان است که تحت شبکه های اجتماعی قدرتمند شده و می توانند اراده خود را بر دولتمردان و مسئولان تحمیل کنند. این اقتدار فقط توسط شبکه های اجتماعی ایجاد نشده است بلکه توسط شبکه همتایان هم در حال انجام است.
وی تاکید کرد: آنچه امروز شاهد آن هستیم، این است که اقتدار دولت ها توسط شبکه های اجتماعی تقلیل یافته است و تصاعد شبکه ای یکی از مولفه هایی است که باعث می شود اقتدار دولت ها کاهش یابد. وقتی شبکه اجتماعی به رسانه تبدیل می شود، اولین اتفاق و تحولی در درون رسانه ایجاد شده است.
حجت الاسلام والمسلمین شهریاری تاکید کرد: دشمن در مهر و آبان قدرت شبکه را بهتر شناخت و ارزش های انقلاب را تحت الشعاع قرار داد. دشمن خوب فهمید و خوب برنامه ریزی کرد و نقشه کشید و با سرمایه گذاری میلیارد دلاری برخی کشورهای مرتجع و دشمنان انقلاب اسلامی باعث شد تا اجتماع منفردان که می توانست در اختیار وحدت قرار گیرد به خدمت تفرقه درآمد.
وی با بیان اینکه افراد دارای هویت متعدد و متکثر هستند، بنابراین یک فرد می تواند یک رسانه باشد، تاکید کرد: بهره مندی از هویت متکثر منفرد باعث می شود که هزاران مخاطب پیدا کنیم. تهدید که تفرقه ایجاد می کند و فرصت یعنی وحدت ایجاد می شود.
حجت الاسلام والمسلمین شهریاری تصریح کرد: آنچه در شبکه ها توزیع می شود فقط اخبار نیست بلکه اعتماد و حمایت نیز توزیع می شود. نسل آلفا یا زد که اصلا تلویزیون رسمی را در دنیا تماشا نمی کنند و یا خیلی کم به برنامه های رسمی تلویزیون می پردازند، اینها قدرتی دارند که می توانند در خدمت تفرقه یا وحدت قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه نسل آلفا یک زنجیره اعتماد ایجاد کرده است، تاکید کرد: در حوادث اخیر دشمن با استفاده از قدرت رسانه ای باعث گسست وحدت شد. یک سری صداهای نشنیده داشتیم که وقتی این شبکه و قدرت منفردان شکل گرفت، دشمن از این صداهای نشنیده و از این بستر استفاده کرد.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب تاکید کرد: توجه به بسیج شبکه منفردان، ایجاد زنجیره حمایت و اعتماد مقاومتی، خصوصی سازی رسانه، ترویج تفکر نقدی بین خود و میدان دادن به مخالفان از جمله راهکارهای مقابله با قدرت رسانه ای در عصر حاضر هستیم. ما با رسانه دولتی و رسمی نمی توانیم با شبکه های اجتماعی مقابله کنیم بلکه باید فرد رسانه ای انقلابی و مقاومتی تربیت کنیم و شبکه منفردان را بسیج کنیم تا بتوانند با هجمه های دشمن در این بخش مقابله کنند.
نظر شما