به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، شهاب اسفندیاری، رییس دانشگاه صدا و سیما در کنفرانس بین المللی مناره با موضوع رسانه و وحدت اسلامی گفت: سواد رسانه ای نوین حلقه مفقوده مدیران و رسانه های جهان اسلام است. وی با اشاره به وحدت اسلامی از منظر قرآن گفت: نکات مهمی در آیات قرآن بیان شده است که اهمیت وحدت را بیان می کند از طرفی دعوت به اتحاد بدون تکیه بر ریشه عقیدتی غیر ممکن است.
اسفندیاری با بیان اینکه وجود وحدت و دوری از تفرقه و نجات مسلمانان بسیار مهم است، گفت: وحدت اسلامی بر مبانی عمیق نظری و دینی پابرجا است. وحدت اسلامی در واقع وحدت جهانی است.
وی با اشاره به منویات رهبر معظم انقلاب در دیدار با میهمانان بیست و هشتمین اجلاس وحدت اسلامی خاطرنشان کرد: تلاش برای همدلی و جلوگیری از سوء ظن به هم، خودداری از اهانت و توهین، جلوگیری از تفرقه افکنی دشمنان، ممانعت از جدایی و تفرقه و آگاهی بخشی از تاکیدات رهبر معظم انقلاب در این اجلاس بود.
وی با اشاره به نقش رسانه ها در زمینه سازی همدلی و همبستگی و وحدت گفت: همگرایی فناوری ارتباطات و واگرایی ملت ها و تشدید اختلافات را مشاهده می کنیم و به رغم توسعه فناوری های ارتباطی که تصور می شد موجب وحدت و همدلی شود، شاهد تشدید اختلافات و افزایش قطبی شدن و رشد گرایش های افراطی هستیم.
اسفندیاری با اشاره به راهکارهای عبور از دیگرسازی و کلیشه سازی گفت: در رسانه های کشورهای مسلمان از سایر ملل و مذاهب اسلامی چهره مثبتی وجود ندارد و این یکی از مهمترین موانع وحدت اسلامی است در حالی که در جوامع غربی بازنمایی مسلمانان به عنوان تروریست باعث تشدید خشونت علیه مسلمانان شده است.
رییس دانشگاه صدا و سیما افزود: ما نیازمند یک شهر رسانه هستیم تا بتوانیم خود را در جای دیگرانی تصور کنیم که ساکن شهرها و کشورهای دیگر هستند و داشتن چنین شهری نیازمند سواد رسانه ای است.
وی یادآور شد: پروفسور حمید مولانا از اندیشمندان اسلامی معتقد است که نظریه های ارتباطات غربی به راحتی نمی توانند به این سوال که انقلاب اسلامی چگونه پیروز شد، پاسخ دهند چرا که حوزه فرهنگ و ارتباطات دارای پیچیدگی های زیادی است.
اسفندیاری در خصوص راهکارهای تاثیرگذار در تقویت وحدت امت اسلامی توسط رسانه ها گفت: مخاطب شناسی رسانه ای برای وحدت اسلامی، بازنمایی شایسته از اقوام، ایجاد زمینه های آشنایی با مذاهب اسلامی در رسانه ها، شناسایی مختصات و شیوه های عمل رسانه های وحدت بخش و مختصات و شیوه های عمل رسانه های تفرقه افکن دشمن می تواند در تقویت وحدت امت اسلامی موثر باشد.
در ادامه، مرضیه هاشمی، فعال رسانه ای نیز گفت: باید حس کنیم که وسط جنگ هستیم و باید احساس کنیم جبهه مقابل به دنبال نابود کردن ما است. وی تصریح کرد: اگر پیش از آنکه اتفاقی رخ دهد، جریان سازی کنیم و باورمند شویم تا باورمان کنند، می توانیم در عرصه رسانه موفق عمل کنیم.
هاشمی با بیان اینکه هویت سازی وظیفه رسانه است، گفت: اگر در مواجهه با دشمن عقب نشینی کنیم و فقط در زمان حمله به دفاع بپردازیم، نمی توانیم در عرصه رسانه تاثیرگذار باشیم.
نظر شما