چالش‌های کارگردان فیلم سرهنگ ثریا

کارگردان فیلم سرهنگ ثریا گفت: تبدیل مدیوم تئاتر به سینما بزرگترین چالشم بود. در تئاتر روایت، شخصیت پردازی و زوایه دید نسبت به مدیوم سینما متفاوت است. در فیلم، سرهنگ ثریا قهرمان زن و «بابا آدم» قهرمان مرد بود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان،فیلم سینمایی «سرهنگ ثریا» در چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر اکران خواهد شد. این فیلم روایتی متفاوت از حضور سازمان مجاهدین خلق در پادگان اشرف است.

 

لیلی عاج کارگردان و نویسنده شاخص تئاتر برای اولین بار با ساخت فیلم سینمایی «سرهنگ ثریا» در جشنواره فیلم فجر حضور می‌یابد تا این بار خود را در حوزه فیلم و سینما محک بزند. پیش از این هم در بخش نمایشنامه نویسی لیلی عاج برای «سالی که دوبار پاییز شد » رتبه اول نمایشنامه نویسی را در سی وهفتمین جشنواره تئاتر فجر از آن خود کرده است.


به همین منظور با لیلی عاج کارگردان و نمایش نویس به گفت‌وگو پرداختیم که در زیر متن صحبت‌های او را می‌خوانید: این کارگردان با بیان اینکه اجازه صحبت درباره جزئیات فیلم سرهنگ ثریا را ندارم و جزئیات این فیلم از سوی روابط عمومی اعلام می‌شود.

او در ادامه درباره بزرگترین چالشی که در کارگردانی ساخت فیلم سرهنگ ثریا داشت می‌گوید:  تبدیل مدیوم تئاتر به سینما بزرگترین چالشم بود. در تئاتر روایت، شخصیت پردازی و  زوایه دید نسبت به مدیوم سینما متفاوت است.


عاج ادامه می‌دهد: در فیلم، سرهنگ ثریا قهرمان زن و «بابا آدم» قهرمان مرد است. روایت  و زاویه دید هم تغییر کرده است.


او بیان می کند: هر آنچه که اقتضای تغییر مدیوم بوده است را در حد تجربه خودم انجام داده‌ام تا قصه را در سینما روایت کنم.


این کارگردان تصریح می‌کند: در تئاتر از کل به جز می‌رسیم و همه چیز در لانگ شات اتفاق می‌افتد. بنده در ساخت فیلم سینمایی سرهنگ ثریا ساحت بسیار دشوار و سختی را به دلیل تبدیل قصه از تئاتر  به سینما تجربه کردم.

کارگردان سرهنگ ثریا با بیان اینکه در  تئاتر بیشتر فرصت بازنویسی داریم، می‌گوید: در تئاتر با مخاطب ارتباط مستقیم داریم. بازخوردها را دریافت می‌کنیم. هر وقت بخواهم نمایشنامه‌ام را منتشر کنم بعد از اجرای عموم چاپ می‌کنم چون اصلاح می‌شود اما در سینما این امکان را ندارم.

 

او بیان می کند:  خیلی منتظر هستم تا بازخوردهای فیلم سینمایی سرهنگ ثریا را ببینم و نقاط ضعفم را پیدا کنم و اینگونه خیلی با آمادگی بیشتر برای فیلم دوم گام بردارم. چون ساخت فیلم دوم دشوارتر از فیلم اول است.

 

عاج تاکید می‌کند: همیشه به این فکر می‌کنم که چه قصه‌ای دل آدم‌ها را به دست می‌آورد. باید قصه‌ای برای گفتن داشته باشیم که برای مخاطب جذاب باشد؛ حال اینکه مدیوم آن در تئاتر یا سینما باشد در درجه دوم اهمیت است.

 

او با تاکید بر اینکه تئاتر همیشه دلبستگی ثابت من است، می‌گوید: در حال حاضر در آخرین روزهای پس از تولید فیلم سرهنگ ثریا قرار داریم و تمام تمرکزم را بر روی این فیلم گذاشته‌ام.

 

«سرهنگ ثریا» تازه‌ترین محصول سازمان هنری رسانه‌ای اوج است که از زاویه‌ای متفاوت به حضور سازمان مجاهدین خلق(منافقین) در پادگان اشرف می‌پردازد.

 

زنگ آغاز چهل و یکیمن جشنواره بین المللی فیلم فجر از فردا 12 بهمن 1401 نواخته می‌شود. در این دوره  از جشنواره 24 فیلم در بخش سودای سیمرغ و 4 فیلم در بخش رزرو حضور دارند. جشنواره در دو سینمای ملت و برج میلاد و همزمان در سینماهای مردمی تهران و مراکز استان‌ها از 12 تا 22 بهمن برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر 1249879

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha