ناوهای ایرانی؛ زنگ خطری برای برای هژمونی آمریکا در آمریکای لاتین

پس از اظهارات فرمانده نیروی دریایی ارتش مبنی بر اعزام ناوگروه نیروی دریایی به کانال پاناما؛ این حضور مقامات آمریکایی را به هراس انداخته و در اظهارات متعدد درصدد رفع این چالش برای هژمونی خود در آمریکای لاتین هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از سال ۸۷ تاکنون با اعزام ۸۶ ناوگروه به ماموریت شمال اقیانوس هند چندین بار با دزدان دریایی درگیر شده است و بارها به کشتی سایر کشورها هم کمک کرده است. گشت‌زنی در شمال اقیانوس هند، تنگه باب‌المندب، خلیج عدن و دریای سرخ و تامین امنیت کشتی‌های تجاری کشورمان در مقابل دزدی دریایی از جمله ماموریت‌های اصلی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است و در حال حاضر نیز ناوگروه هشتاد و ششم نیروی دریایی شامل ناو بندر مکران و ناوشکن دنا مشغول دریانوردی در آب‌های اقیانوس آرام هستند.

 

بنابراین گزارش، نیروی دریایی انجام ماموریت های خود را تنها به شمال اقیانوس هند محدود نکرده است و تاکنون ماموریت‌های بزرگی مثل حضور در اقیانوس آرام و پهلوگیری در بندر کشور چین، عبور از کانال سوئز و حضور در دریای مدیترانه و اقیانوس اطلس را انجام داده است و بر این اساس چندی پیش امیر دریادار شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش اعلام کرده است که نیروی دریایی ارتش تا امروز در همه تنگه‌های راهبردی دنیا حضور داشته‌ و فقط در ۲ تنگه نبوده ایم که در یکی از این تنگه‌ها امسال حضور پیدا می‌کنیم و درحال برنامه‌ریزی برای حضور در تنگه پاناما هستیم. ۱۶ درصد از ناوگان کشتیرانی جهان از کانال پاناما عبور می کند. ناوگروه نیروی دریایی به کانال پاناما اعزام خواهد شد.


 

در واکنش به اظهارات فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران،‌ ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا در نشست خبری هفتگی این وزارت‌خانه درباره حضور و نفوذ ایران در تنگه پاناما گفت که آمریکا از گزارش‌ها و برنامه ایران در ارتباط با فعالیت‌های دریایی در نیمکره غربی مطلع است و بر آن نظارت می‌کند.

 

این در حالی است که مارکو روبیو سناتور جمهوریخواه نیز در گفتگویی که با فاکس نیوز داشته از حضور رو به رشد ایران در نیمکره غربی ابراز نگرانی کرده و مدعی شده است که توانایی ایران برای گسترش حضور نظامی در نیمکره غربی برای آمریکا یک زنگ هشدار است.

 

ماریا الویرا سالازار، نماینده ایالت فلوریدا نیز تصریح کرده است که ایران به شدت در حال تقویت روابط خود با نیمکره غربی از طریق ارتباط با ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا است و  ایرانی ها پیگیر گسترش نفوذ در مناطق دیگر نیمکره غربی هستند.

 

در عین حال مویسِس گاردونیو (Moisés Garduño) دانش آموخته مطالعات معاصر عربی و اسلامی از دانشگاه خودمختار مادرید نیز در گفتگویی که با اسپوتنیک داشته اعلام کرده است: حضور ایران در کانال پاناما به طور قطع موجب خشم آمریکا خواهد شد، کشوری که حضور نیروهای نظامی ایرانی را تعدی به امنیت خود تفسیر می‌کند. از منظر اندیشه راهبردی آمریکای شمالی، هرگونه حضور ایران در آب‌های آمریکای لاتین را می‌توان تعدی به امنیت این کشور در ابعاد استراتژیک تعبیر کرد. این مسئله، هژمونی آمریکای شمالی را در زمانی که آمریکای لاتین به سمت گرایش چپ مترقی می‌چرخد، به چالش می‌کشد.

 

 

این کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به اینکه دلیلی برای حضور احتمالی ایران در آب‌های آمریکای لاتین وجود دارد، گفت: این کشور تجربه حفاظت از کانتینرهای مختلف به ویژه نفت در دریای سرخ و خلیج فارس را دارا می‌باشد. حضور ایران در این مسیرها، منافعی برای این کشور در ارتباط با ونزوئلا دارد و به دلیل اهمیت تجاری کانال پاناما، ایران می‌خواهد به طور مستقیم در آنجا حضور یابد. قصد تهران برای عبور از طریق کانال پاناما، این پیام را صادر می‌کند که امکان گشت زنی در آب‌های آمریکای لاتین وجود دارد.

 

 

یادآور می شود: امیر دریادار شهرام ایرانی در نخستین همایش ملی تمدن دریایی - مسیر پیشرفت که در کنارک برگزار شد، استفاده از ظرفیت‌های دریایی را نیازمند نگاه ویژه همه مسئولان دریایی کشور دانست و اظهار کرد: امروز باید حضور دریایی خودمان را در آب‌های بین المللی قدرتمندتر کنیم و می‌توانیم بگوییم در حوزه علمی هیچ مشکلی برای رشد در این زمینه وجود ندارد.

 

 


 

کد خبر 1250315

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha