امام علی(ع) در نامه های خود به کارگزاران آئین مدیریت اسلامی را تبیین می کرد

فتحی اصل گفت: در نهج البلاغه نامه‌هایی هست که امام علی (ع) قبل از اعزام والیان به شهرها در باره چگونگی رفتار و سلوک آنها با مردم و مشی حکومت داری سفارش هایی می نمود و در نامه ها، آیین مدیریت اسلامی را تبیین می کرد که از جمله آن عهدنامه مالک اشتر است.

مریم فتحی اصل در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با گرامیداشت میلاد امام علی(ع) و آغاز اعتکاف گفت: عدالت اجتماعی در حکومت امام علی(ع) اصل اساسی بود، یکی از راه های عملی تحقق این امر نیز گزینش کارگزاران و مدیران شایسته در امور میدان بوده است. علاوه بر صلاحیت و شایستگی زمامدار و پیشوای اصلی جامعه، کارگزاران و عاملان هم باید از شایستگی لازم برخوردار باشند.

 

دبیر کارگروه زن و خانواده مرکز تحقیقات اسلامی مجلس افزود: حضرت امیرالمومنین(ع) قبل از خلافت نسبت به کارگزاران ناصالح ناراحت بود و عثمان را به دلیل بد رفتاری کارگزاران نصیحت میکرد، در این راستا یکی از برنامه های حضرت برکناری والیان فاسد بدون چون و چرا بود.

 

فتحی اصل بیان کرد: این امر مهم باید سر لوحه و الگوی ما نیز قرار گیرد و در این حکومت ایران اسلامی نیز اگر شاهد اهتمام به برکناری و عزل مفسدین باشیم تا اعتماد مردم جلب شود. نتیجه عدالت اجتماعی، اعتماد مردم است، در کنار انتخاب و گزینش نیاز به مدل های نظارتی نیز هست که حضرت علی(ع) از مدل های نظارتی هم استفاده و سریع به تخلفات متولیان رسیدگی می کرد.

 

 

دبیر کارگروه زن و خانواده مرکز تحقیقات اسلامی مجلس عنوان کرد: سرعت رسیدگی به تخلفات یکی دیگر از جنبه های اعتماد مردم به حکومت است. در نهج البلاغه نامه‌هایی هست که امام علی علیه السلام قبل از اعزام والیان به شهرها در باره چگونگی رفتار و سلوک آنها با مردم و مشی حکومت داری سفارش ها و توصیه هایی می نمود و در نامه ها، آیین مدیریت اسلامی را تبیین می کرد که ازجمله آن عهدنامه مالک اشتر است که منشوری از شیوه حکومت داری امیرالمومنین(ع) و روح این فرمان براساس عدالت اسلامی قرار دارد.

 

 

فتحی اصل تصریح کرد: با توجه به تهاجم فرهنگی بر علیه ایران و سیاه نمایی علیه اقدامات جمهوری اسلامی، عدم رسیدگی به امور کارگزاران و یا عدم گزارش به مردم باعث می شود مردم اعتمادشان را نسبت به حکومت از دست بدهند، از این رو باید سازوکاری در جهت مقابله با فساد و ارائه گزارش به مردم باشد تا منجر به امیدآفرینی شود.

 

 

وی در خصوص اعتکاف و آثار و برکات آن نیز خاطرنشان کرد: امور تربیتی به صورت فرآیندی است، پس برای اینکه امری در انسان شکل گیرد گاه لازم است با توجه به مورد، سه روز تا هفت روز و گاه تا چهل تا هفتاد روز و بلکه در اموری تا چهل سال طول بکشد.

 

 

دبیر کارگروه زن و خانواده مرکز تحقیقات اسلامی مجلس اظهار داشت: انسان وقتی معتکف می شود اعمالی که در این مدت سه روز انجام می دهد با تمرکز و استمرار انجام می گیرد و منجر به شکل گیری این امور در شخصیت و تربیت روح انسان می شود.

 

 

وی عنوان کرد: تاثیر این اعمال و نگه داشتن این تاثیرات در مدت زمان نیاز به پالایش روح که با استقرار در مکان مقدس و تمرکز در افعال خاص اعتکاف دارد موجب تعالی روح و نهادینه شدن معنویت در شخصیت انسان می گردد.

 

این استاد و پژوهشگر گفت: اعتکاف مهلتی است تا انسان از این دنیا دل بکند و به آخرت بیاندیشد و به دنبال توشه برای سفر باشد، توشه ای که هم در دنیا و نیز در آخرت چراغ راه او قرار بگیرد. این ۳ روز تمرین خوبی است که انسان به اصل خودش برگردد و نسبت به وضعیت خود در این عالم تفکر کند.

 

 

این کارشناس امور دینی همچنین با تبریک سالروز ولادت امام علی(ع) در خصوص اهمیت جایگاه پدر در خانواده بیان کرد: متاسفانه در برخی از خانواده ها، بنا به دلایلی جایگاه پدر تضعیف می‌شود، از جمله این عوامل تغییر سبک زندگی است، البته این تغییر سبک زندگی گاهی موجب تضعیف جایگاه می شود و گاهی نیز زمینه ساز همراهی پدر در امور تربیتی است.

 

 

وی با بیان اینکه تضعیف جایگاه پدر در خانواده زمینه ساز آسیب های بیشماری است خاطرنشان کرد: گاهی در جهت تضعیف جایگاه پدر می بینیم به دلیل حضور زیاد پدر در خانه، و تغییر جایگاه ها یعنی حضور بیش از حد مادر بیرون از خانه، تعاملات پدر و فرزند بیشتر می شود و وجود برخوردهای تند می تواند اثر بدی بر فرزندان داشته باشد و رفته رفته جایگاه پدر تضعیف می شود.

 

 

دبیر کارگروه زن و خانواده مرکز تحقیقات اسلامی مجلس عنوان کرد: از طرفی بی توجهی به احترام به پدر باعث کاهش جایگاه و اقتدار پدر میشود، البته در برخی موارد وقتی پدر همراهی بیشتری با مادر در امور تربیتی دارد و ترس گذشته نسبت به پدر به رفافت پدر و فرزندی تبدیل میشود و تربیت فرزند در این سبک زندگی میان پدر و مادر تقسیم میشود که این به معنای تضعیف جایگاه پدر نیست بلکه تغییر نگرش پدر نسبت به نقش آفرینی خود در خانه و خانواده است.

 

وی تصریح کرد: در این نوع تربیت فرزندان بهتری پرورش پیدا می کند و نمود بارزی از زوجیت در زندگی است که قراردادهای اعتباری را کم رنگ می کند، اگر بتوان در خانواده از تضعیف جایگاه پدر جلوگیری کرد، آثار و برکات زیادی در صیانت از خانواده شاهد هستیم.

 

 

 

کد خبر 1250742

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha