به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، حبیب جهانساز -رییس سازمان چای کشور- در نشست خبری با اصحاب رسانه که امروز ( دوشنبه، ۱۷ بهمن) و همزمان باششمین روز از دهه مبارک فجر در سازمان چای لاهیجان برگزار شد، ضمن تبریک چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: خرید برگ سبز چای هر ساله از اول اردیبهشت تا پایان مهر آغاز می شود که با توجه به شرایط جوی در تابستان و پاییز این زمان به مدت ده روز تمدید شد.
رییس سازمان چای کشور با بیان اینکه این آمادگی وجود دارد که سال آینده بهتری هم برای چایکاران و هم کارخانجات رقم خورد، تصریح کرد: هم اکنون مقدمات سال آینده در دست تهیه است و انواع تسهیلات و امکانات نیز در جهت رفاه حال چایکاران پیش بینی شده است.
جهانساز با اشاره به اینکه بالغ بر ۱۱۷ هزار تن برگ سبز چای از چایکاران گیلان و مازندران خریداری شده است، تصریح کرد: بالغ بر ۹۵ درصد مطالبات چایکاران پرداخت شده است و کارخانجات نیز بالغ بر ۹۹/۹ درصد مطالبات چایکاران را پرداخت کردند.
وی با بیان اینکه قیمت برگ سبز متناسب با افزایش نهاده ها افزایش یافته است، اذعان کرد: هر ساله ۴۸ تا ۵۰ درصد رشد داشته است و تسهیلات سرمایه در گردش هم از طریق صندوق در اختیار چایکاران در نظر گرفته شده است که ۴۸ میلیارد تومان سرمایه در گردش از محل صندوق در نظر گرفته شد.
جهانساز با بیان اینکه کشاورز با عملیات اصلاح، احیا، ورود به موقع و استفاده بهینه از نهادها می تواند افزایش تولید را رقم بزند، خاطر نشان کرد: پیش بینی می شود امسال سال تاریخی از لحاظ تولید برای چایکاران باشد.
وی درخصوص تبلیغ چای خارجی در برخی از رسانه ها و اینکه هرگونه تبلیغ کالای خارجی که دارای مشابه داخلی است ممنوع است، گفت: بارها با استناد به این قانون تذکرات لازم داده و مستنداتی هم تهیه و مکاتباتی انجام شد که خلاف ضوابط و مقررات است و درخواست شد که در راستای حمایت از محصول داخلی بخشی از تبلیغات به صورت رایگان در اختیار این قشر قرار دهند که این موضوع در قبال تبلیغات چای خارجی ، ناچیز است و می طلبد سیستم نظارتی و قوانین و مقررات به این موضوع ورود کند .
رییس سازمان چای کشور با بیان اینکه تولید کننده ۳۰ درصد چای مصرفی کشور هستیم و اینگونه تبلیغات تاثیرگذار است، افزود: در خصوص چای سنواتی هم جای نگرانی نیست و بعضا مطالبی که ارائه می شود در حد شایعه است و کارگروهی در سطح ملی تشکیل و مصوبات هیئت دولت شفاف و روشن است که اینگونه چای ها غیر قابل شرب و باید به مصرف کمپوست و صنعتی برسد و همه این چای ها پلمپ شده است و ۷۰ درصد چای در کشور مصرف می شود و تولید کننده به استناد قانون و استاندارد موظف است به درج نوع چای است و مصرف کننده عمدتا رغبت به مصرف چای داخلی دارد.
جهانساز با اشاره به اینکه امسال ۳۵ درصد بارندگی متوسط کمتر از نرمال بوده و بالغ بر ۱۱۷ هزار تن برگ سبز تولید شده است ، تصریح کرد: پیری باغات چای آزار دهنده نیست و عملیات بهزراعی برای همین است که باغات مسن جوان سازی شوند و صرفه اقتصادی نیست که همه بوته ها از کف بیرون آورده شود و نهال جایگزین شود با عملیات هرس کف بر سالیانه می توانیم باغات را جوان سازی کنیم.
وی ادامه داد: هرس کف بر هر ۱۷ تا ۲۰ سال و هرس کمر بر هر ۱۰ سال و سر هرس هر ساله باید انجام می شود این عملیات اگر در ۱۰ درصد باغات انجام شود سالیانه باغات اینقدر پیر نخواهند شد و تسهیلاتی از جمله ۳۵ میلیون تومان به ازای هر هکتار عملیات کف بر ۴ درصد با بازپرداخت سه ساله هم در این راستا پرداخت می شود.
جهانساز با بیان اینکه ۹۹ درصد فعالیت های بخش کشاورزی خصوصی محوری است و دولت نقش هدایت و حمایت های جانبی را بر عهده دارند، گفت: صنعت چای هم مستثنی نیست و وضعیت باثبات صنعت چای به دلیل نقش قانونی دولت است که در گروه دومکالایی اختصاص پیدا کرد و این صنعت سودآوری در آینده خودهد بود و تشکل های چایکاری باید پای کار ایند و صرفا اگه همه نگاه ها به دولت باشد قطعا این صنعت موفق نخواهد بود.
وی با اشاره به کاهش ۳۵ درصدی نزولات جوی در سال گدشته، تصریح کرد: همه باغات در راستای شیب احداث شده و این فرسایش و هدر رفت آب را به دنبال دارد که اصلاح شیب و اینکه کشاورز در فصل بیکاری با امکانات اولیه کار هرس را انجام دهد و استفاده از تسهیلات بلاعوض برای آبیاری کم فشار قطعا می تواند در راستای جلوگیری از تنش آبی موثر باشد.
جهانساز گفت: مجموعا ۵۱ میلیارد تومان تسهیلات و بالغ بر ۶۰۰هکتار باغ عملیات اصلاح و احیا انجام شد.
جهانساز درخصوص تبلیغ چای خارجی در برخی از رسانه ها و اینکه هرگونه تبلیغ کالای خارجی که دارای مشابه داخلی است ممنوع است، گفت: درخواست شد که در راستای حمایت از محصول داخلی بخشی از تبلیغات به صورت رایگان در اختیار این قشر قرار گیرد.
کد خبر 1251189
نظر شما