به گزارش خبرنگار شبستان،نشست نقد و بررسی فیلم «قلاده های طلا»دیشب با حضور ابوالقاسم طالبی کارگردان این فیلم،حجت الاسلام والمسلمین پناهیان و حسن عباسی استاد دانشگاه در محل دانشگاه هنر برگزار شد.
طالبی کارگردان فیلم در ابتدای این نشست با تقدیر از برگزاری این جلسه و نقد فیلم توسط حجت الاسلام پناهیان گفت:25 سال در این سینما هستم اما همیشه آرزو داشتم که یک روحانی از ما سینماگرها تقدیر کند و خوشحالم امروز این اتفاق افاتاده.
وی در مورد دلیل انتخاب موضوع فتنه 88 برای ساخت فیلم،گفت:تمام فیلمهایی که تاکنون ساختهام بر اساس شرایط روز بوده است. همچنان که «عروس افغان» را هم بر اساس مطالبه رهبر معظم انقلاب ساختم.همین شرایط باعث شد قلاده های طلا را نیز بسازم.
این کارگردان با اشاره به حضور انگلستان در تاریخ ایران و نقش این کشور در فتنه 88 گفت:انگلستان 300 سال است که با ما خباثت دارد، در کنار این کشورها، امثال رژیم صهیونیستی را نیز باید خبیثترین دانست.دلیل ساخت این فیلم هم روشنگری در مورد نقش این کشورها بود.
وی در مورد صحت وقایعی که در«قلاده های طلا»به نمایش در آمده،افزود:تلاش کردهام که در در این فیلم تا جای ممکن، واقعیات را به تصویر بکشم و اطلاعات بدهم اما درست یا غلط بودن آنها بحث دیگری است.
طالبی همچنین درباره نقش سپاه پاسداران در مهار فتنه 88 و نمایش این نقش در فیلم،گفت:حدود 11دقیقه از فیلم را به بسیج که جزئی از سپاه است اختصاص دادهام تا نقش آنها را به خوبی نمایش دهم. گرچه حضور سپاه بعد از تاریخ روایت فیلم بیشتر شده است.
در ادامه این نشست دکتر حسن عباسی استاد دانشگاه ،ابتدا با اشاره به عادی بودن نگاه امنیتی در«قلاده های طلا»گفت:نگاه امنیتی فیلم، عجیب نیست چرا که امثال موساد در خیابانهای ما هموطنانمان را ترور میکنند.اما در این فیلم به خوبی نشان داده میشود که نیروهای اطلاعاتی و امنیتی کاملا به وضعیت اشراف دارند و این اقتدار این نیروها را به تصویر می کشد.
وی تصریح کرد:ضریب امنیتی نیروهای ما به قدری بالاست که سیستمهای بیگانگان اتفاقاتی همچون دستگیری ریگی را تنها میتوانند در افسانهها و سریال 24 بسازند اما ما همیشه نمونه های این عملیات پیچیده را در عملکرد نیروهای اطلاعاتی شاهد هستیم.
عباسی افزود:قلادههای طلا نشان داد که عملکرد سازمان اطلاعاتی کشور در ردههای بالایی نسبت به عملکرد دیگر کشورها قرار دارد.
این استاد دانشگاه در ادامه با اشاره به شرایط امنیتی کشور پس از انتخابات ریاست جمهوری سال 88 گفت:در فتنه 88، به مدت هشت ماه صحنه سیاسی کشور از مرحله اغتشاش به آشوب بالا نرفت. در این مدت استراتژی دشمن به اغتشاش رسیده بود که سعی میکردند از هر دو طرف کشته بگیرند و دست به تبلیغات بزنند. همچنان که فردی چون نداآقا سلطان را مطرح میکردند که گویی مثلا هر روز در ایران چنین افرادی کشته میشوند.این استراتژی و نحوه مقابله با آن،به خوبی در «قلاده های طلا»نمایش داده شده.
عباسی در ادامه با اشاره به اینکه محتوای «قلادههای طلا» تنها گوشهای از واقعیت 8 ماه فتنه بوده است،گفت:فیلم، اثری با ژانر امنیتی است. ابوالقاسم طالبی نباید با این تعریف و تمجیدها، متوقف شود و درجا بزند و باید ساخت آثاری از این دست را ادامه دهد.
وی تصریح کرد:پیشنهاد میکنم که سازمانها و نهادها در قبال «قلادههای طلا» باید تحملشان را بالا ببرند.چون تمرین سیاسی حرف زدن را باید در فیلمسازی یاد گرفت تا بتوان خیلی از مشکلات را مرتفع کرد.
حجت الاسلام پناهیان آخرین سخنران این مراسم بود که در ابتدای سخنانش با اشاره به درک صحیحی که کارگردان «قلاده های طلا» از نظام اسلامی دارد،گفت:دراین فیلم تعلق خاطر فیلمساز به نظام را میبینیم در حالی که حتی در برخی فیلمهای دفاع مقدس متأسفانه این تعلق دیده نمیشود که این ناشی از نبود این نکته و یا عدم درک صحیح از نظام است.
وی افزود:در فیلمهای دفاع مقدس ما گاه اسلام هم دیده نمیشود و تنها اخلاقی را ترسیم میکنند که رنگ و بوی سکولار دارد و این موضوع جای تاسف دارد.
پناهیان با اشاره به انصاف طالبی در نمایش مشکلات در فیلمش گفت:«قلادههای طلا» در ترسیم مشکلات، سیاهنمایی نکرده است. در عین حال اقتدار نظام اسلامی را هم با افتخار نشان میدهد.ما برای اولین در یک فیلم سینمایی، دشمن را میبینیم که این اتفاق خوبی است. اگر چه برخی فیلمهای دفاع مقدس ما به سمتی رفتهاند که مسیرشان همسو با دشمن میشود و نوعی نزدیکی بینشان را نمایش میدهد.
این استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر لزو ترسیم واقعیت در مورد دشمنان اسلام و ایران گفت:خیلیها خجالت میکشند درباره دشمن حرف بزنند. امیدوارم این ترسم واقعیت دشمنان، در فیلمها افزون یابد.«قلادههای طلا» غضب دشمن را برانگیخت همچنان که دشمنان هم آن را تحریم کردند. درباره هر فرد و فیلمی که دشمن آن را تحریم نکند، باید تأمل بیشتری داشت.
وی با اشاره به تلاشهای دشمنان برای تخریب ارزشهای اسلامی کشورمان افزود:دشمنان ما نسبت به دفاع مقدس ما حساسند و به خاطر اینکه ما و رزمندگان ما را تخریب کنند، طالبان را ایجاد کردهاند.تخریبی که در مقابل «قلادههای طلا» صورت گرفت باید در برابر برخی آثار دفاع مقدس ایجاد شود که حساسیتی حتی روی اسلام و ولایت نداشتهاند.
پناهیان همچنین به تاثیر مثبت «قلاده های طلا»بر روی توده مردم اشاره کرد و گفت:احساس میکنم مردمی که این فیلم را دیدهاند، باور دارند که نظام امنیت دارد و اوضاع را کنترل میکند. این نکته، انتظار مردم از دستگاههای امنیتی را هم بالا میبرد.این فیلم سعه صدر نظام را نشان دهند و اینکه مسئولین با دستپاچگی به کنترل اوضاع نمیپردازند.
ایشان با دعوت مردم به دیدن این فیلم،افزودند:توصیهام این است کسانی که با سینما قهرند و تعدادشان هم کم نیست، «قلادههای طلا» را ببیند و مطمئن باشند که فیلم خوبی دیدهاند. شاید باعث آشتی بدنه جامعه با سینما شود.
پناهیان همچنین با خطاب قرار دادن کارگردان «قلاده های طلا»گفت:به ابوالقاسم طالبی توصیه میکنم که برای بینندگان جهانی فیلم بسازد.چون برخی المانهای فیلم را کسی جز ایرانیها متوجه نمیشوند.این تلاش مقدسی برای بصیرتبخشی است اما ضرورت بیشتری دارد که مردم بیگانه نیز با فتنه 8 ماهه آگاهی یابند. فیلمی ساخته شود که به بیرون از مرزها نیز برود.
در پایان این مراسم و پس از اهدای جایزه شهید جان بزرگی به همسر این شهید،از تندیش سردار جاویدالاثر احمد متوسلیان که قرار است در مرز لبنان نصب شود،رونمایی شد.
پایان پیام/
نظر شما