حجت الاسلام والمسلمین علی اصغر گرجی- دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان قم- در گفتگو با خبرگزاری شبستان از قم با اشاره به تحریم ستاد امر به معروف ونهی از منکر توسط اتحادیه اروپا و طرح های ستاد گفت: اگر اتحادیه اروپا با تحریک آمریکا و صهیونیست ها، مجموعه ها و افرادی از جمهوری اسلامی از جمله ستاد امر به معروف و نهی از منکر و دبیر این ستاد را در فهرست تحریم های خود قرار می دهد نشان دهنده این است که ستاد مسیری صحیح را میپیماید.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان قم افزود: در واقع به این دلیل است که ستاد برنامه ای را پیگیری می کند که برای آن ها گران تمام شده است، این تحریم ها بیانگر آن است که ستاد امر به معروف گام در مسیر درستی نهاده و توانسته دشمنان را عصبانی نماید.
وی بیان کرد: این را باید بدانیم که یهود و نصارا به هیچ وجه از ستاد امر به معروف و نهی از منکر راضی نخواهند بود؛ مگر زمانی که این ستاد گوش به فرمان آنان بوده و به خواسته ها و درخواستهای آنها جامه عمل بپوشاند که البته هرگز چنین اتفاقی رقم نخواهد خورد.
وی در خصوص نظر حضرت امام خمینی (ره)پیرامون ستاد امر به معروف و نهی از منکر بیان کرد: برخی می گویند ایشان معتقد بود وزارت امر به معروف داشته باشیم در حالی که این نظر امام نبود، بلکه دستور حضرت امام د مورخ 31 تیرماه سال 1358 یعنی 4 ماه و 8 روز پس از پیروزی از انقلاب اسلامی به شورای انقلاب نشان دهنده نظرایشان در خصوص جایگاه بسیار مهمی برای امر به معروف است.
حجت الاسلام والمسلمین گرجی با اشاره به متن این دستور عنوان کرد: شورای انقلاب اسلامی به موجب این مرقوم مأموریت دارد که اداره ای به اسم «امر به معروف و نهی از منکر» در مرکز تأسیس نماید؛ و شعبه های آن در تمام کشور گسترش پیدا کند؛ و این اداره، مستقل و در کنار دولت انقلابی اسلامی است و ناظر به اعمال دولت و ادارات دولتی و تمام اقشار ملت است.
وی خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره) در این دستور می فرمایند که دولت انقلاب اسلامی مأمور است که اوامر صادره از این اداره را اجرا نماید و این اداره مأمور است که در سراسر کشور از منکرات به هر صورت که باشد جلوگیری نماید و حدود شرعیه را تحت نظر حاکم شرعی یا منصوب از قِبَل او، اجرا نماید و احدی از اعضای دولت و قوای انتظامی حق مزاحمت با متصدیان این اداره ندارند و در اجرای حکم و حدود الهی احدی مستثنی نیست حتی اگر خدای نخواسته رهبر انقلاب یا رئیس دولت مرتکب چیزی شد که موجب حد شرعی است باید در مورد او اجرا شود.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان قم تصریح کرد: علی رغم اینکه امام (ره) چنین دستوری داد، مرحوم حجت الاسلام حاج سید احمد خمینی می گوید متاسفانه عدهای به بهانه اینکه اگر این نامه ارائه شود هرج و مرج می شود خواستند این دستور امام بر زمین بماند هر چند نظر امام تغییر نکرد اما این دستور در آن سالها بر زمین ماند.
وی بیان کرد: در سال 1372 حاج سید احمد خمینی می گوید اگر در سال 58 اجازه می دادند این اداره تشکیل شود جلوی بسیاری از انحراف ها گرفته می شد و بسیاری از مشکلات پیش نمی آمد.
حجت الاسلام والمسلمین گرجی اظهار داشت: ستاد امر به معروف و نهی از منکر تا سال 72 مجموعه مستقلی نداشت و وقتی شکل گرفت تا سال 94 نیز هیچ بودجه و قانونی به غیر از اصل هشتم قانون اساسی نداشت، تا اینکه در سال 94 قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر تصویب شد اما دولت وقت حاضر به ابلاغ و اجرا نبود.
وی ادامه داد: در دولت جدید این قانون در حال اجراست، طبق قانون یکی از ائمه تهران رئیس ستاد کشور هستند و ستاد در تهران با حضور مسئولان تشکیل می شد و 17 نفر عضو هستند، سیاست گذار نیز کل ستادهای کشور است که در شهرستان ها نیز ستادهایی شکل گرفته است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان قم خاطرنشان کرد: در مراکز روستاها شورای امر به معروف شکل می گیرد، بودجه نیز هر سال توسط دولت پیشنهاد داده می شود و مجلس رقمی را تصویب می کند و درصدی از آن اختصاص می یابد که متاسفانه بسیار ناچیز است و ستادها با کمبود امکانات و بودجه و نیروی انسانی مواجه هستند.
وی تصریح کرد: ما به عنوان فراخوان عمومی اعلام می داریم هر کس هر توان و مهارتی در جهت همراهی با ستاد دارد از توانمندی هایشان استقبال می کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین گرجی بیان کرد: تشکل های مردمی یکی از موضوعات مهمی است و از فعالیت این تشکل ها حمایت می کیم، همچنین از نظر قانون آمران به معروف و ناهیان از منکر نیز مورد حمایت هستند اما باید در چارچوب قانون به امر به معروف و نهی از منکر بپردازند.
وی اظهار داشت: رسانه ها بازوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر هستند و لازم است مسائل زیرپوستی جامعه را منتقل کنند، از این رو از همراهی و توان رسانه ها نیز در این عرصه مهم و احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر استفاده می کنیم.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان قم اظهار داشت: در زمینه های زیست محیطی و تخلفات اداری و دخانیات و عدم تکریم ارباب رجوع و موضوع سرقت و ارتقای امنیت در محلات و گرتن فروشی وتخلفات صنفی نیز ورود داریم، یکی از اقدامات مهم ما راه اندازی تلفن گویاست و به زودی سامانه جامع دریافت و پیگیری شکایات مردمی راه اندازی میشود.
گفتنی است شهروندان می توانند از طریق تلفن گویای ستاد امر به معروف و نهی از منکر با شماره ۳۲۹۲۰۹۷۰ ۰۲۵ پیشنهادات و گزارشات و شکایات خود را ارائه دهند.
نظر شما