به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در استان آذربایجانغربی، نشست چالش ها و فرصت ها برای ایران ما(۲)، دیروز عصر، (۲۳ بهمن ماه)، با حضور حجت الاسلام و المسلمین عبدالله علی بخشی، استاد دانشگاه عالی دفاع ملی، علیرضانوروزی، مدیرکل فرهنگی و ارشاد اسلامی استان آذربایجان غربی، محسن رضایی، مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی وهنری مساجد استان، احد هوشمند قره باغ، مدیر حوزه هنری استان، هنرمندان، اصحاب رسانه وسایر مسئولین در سالن اجتماعات خانه مطبوعات استان برگزار شد.
علیرضانوروزی، مدیرکل فرهنگی و ارشاد اسلامی استان آذربایجان غربی، در ابتدای جلسه با اشاره به راهپیمایی 22 بهمن سال جاری گفت: حضور مردم امسال بی نظیر بود و همه حضوری پرشور و آگاهانه داشتند.
وی ادامه داد: با این حضور قدرت و عظمت ایران را به دنیا نشان داده ایم.
حجت الاسلام و المسلمین عبدالله علی بخشی، استاد دانشگاه عالی دفاع ملی نیز در این نشست با بیان اینکه من از سال 56 در تمام راهپیمایی های 22 بهمن بوده ام و هیچ سالی را به پرشوری راهپیمایی امسال ندیده بودم، گفت: راهپیمایی امسال باران رحمتی بر آلودگی های که از اواخر شهریور به کشور وارد شده را تمیز کرد.
وی ادامه داد: استان آذربایجان غربی یکی از استان های اثرگذار بوده و قدرت فرهنگی این استان نسبت به سایر استان ها بیشتر است وانتخاب 7 هنرمند از این استان در جشنواره های مختلف کشوری بعنوان منتخبان نشان از عمق و ریشه اثرگذاری این هنر را دارد.
این مسئول در مورد اغتشاشات اخیر گفت: در این رابطه همه در این زمینه یعنی مراکز دانشگاهی و سرویسهای اطلاعاتی کار کردهاند و نباید از آن غافل شد.
وی با اشاره به علت شکلگیری اغتشاشات بیان کرد: بسیاری در اغتشاشات اخیر اشتباه کرده و در ظاهر یا باطل بدان اعتراف کردند و برخی نیز که اشتباه کرده بودند عفو رهبری خورده و از سوی دیگر برخی نیز که اشتباه کرده بودند، راه برگشت را بر روی خود بستند. حجت الاسلام و المسلمین علی بخشی افزود: اگر افراد تاثیرگذار شناخت درستی از زمان داشته باشند دچار اشتباه نخواهند شد.
استاد دانشگاه دفاع ملی گفت: یکی از مهمترین چالشهای امروز جامعه، نقلها، قرائتها و روایتهای مختلف و وقایع بوده، در چنین وضعیتی شناخت واقعیت بسیار دشوار است. وی با بیان اینکه ناامید کردن هنر و امید آفرینی کم شده، افزود: متأسفانه تعصبات ملی فدای تعصبات شخصیتی شده و فرهنگ در اغراض شخصی حل شده است تا جایی که در قضیه زلزله ترکیه و خوی دوست و دشمن هرکسی به نفع خودش تحلیل می کند.
استاد دانشگاه دفاع ملی در ادامه با اشاره به اغتشاشات چند سال اخیر و با بیان اینکه اغتشاشات گفت: اغتشاشات سال ۸۸ به مدت هفت ماه طول کشید و در موضوع سیاسی، اغتشاش سال ۹۶ به علت اقتصادی و گرانی بود و ۱۰ روز طول کشید و در ادامه در آبان ۹۸ اغتشاش دیگری به وجود آمد که در موضوع اقتصادی بوده و با موضوع گرانی بنزین آغاز و هفت روز طول کشید. وی گفت: سرانجام اغتشاشات اخیر در شهریور امسال به وجود آمد که هم اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و در واقع ترکیبی بود و بیش از سه ماه طول کشید که در این مورد بیش از 500هزار نفر جمعیت به خیابان آمده و ناآرامی ایجاد کردند.
حجت الاسلام و المسلمین با بیان اینکه اغتشاشات تمام نخواهد شد چون ریشهکن نشده است، افزود: الان یکم محیط آروم شده و در حالت خاموشی است. حجتالاسلام علیبخشی با اشاره به اینکه هدف اسرائیل حضور میلیونی مردم در اغتشاشات بود تصریح کرد: در این رابطه پیشران اغتشاشات، تراکم نارضایتیهای اقتصادپایه، وجود آسیبهای اجتماعی، فشارهای سیاسی خارجی، گروههای تجزیهطلب، فرقههای انحرافی، شکاف بیننسلی، فضای مجازی، تغییر در سبک زندگی، تغییر گروههای مرجع و مهمتر تلاشهای همه جانبه مثلت آمریکا، اسرائیل و عربستان دخیل بود.
وی در مورد چگونگی آغاز اغتشاشات گفت: این اغتشاشات با خبر درگذشت مهسا امینی آغاز شد و ویژگی اغتشاشات ترکیبی، کُرد، سنی، زن، جوان، اعتقاد به بی حجابی، ورود جریان های فمینستی و از همه مهمتر وقوع آن در اربعین بود.
حجتالاسلام علیبخشی با بیان مراحل شکلگیری و گسترش اغتشاشات اظهار کرد: انتشار پوشش گسترده خبر فوت مهسا امینی با انتشار اخبار وسیع جعلی، برگزاری تجمعات پراکنده در شهرهای مختلف، انعکاس لحظهای آشوبها از سوی رسانههای معاند به ویژه ایران اینترنشنال و بیبیسی و شبکههای مجازی، راهاندازی تجمعات در مقابل سفارتخانهها و دفاتر نمایندگی جمهوری اسلامی، تماس با عناصر فرهنگی، ورزشی و هنری برای وادار کردن آنها به موضعگیری، ایجاد قرارگاههای اغتشاشات در آمریکا و نیز تبدیل مسئله داخلی به مسئلهای بینالمللی از جمله مراحل شکلگیری اغتشاشات بود.
نظر شما