راهکارهای اجرایی شدن تربیت ده میلیون حافظ قرآن با بهره‌مندی از ظرفیت حوزویان

اساتید حوزه علمیه راهکارهای اجرایی شدن تربیت ده میلیون حافظ قرآن با بهره‌مندی از ظرفیت حوزویان را مطرح کردند.

خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف: مقام معظم رهبری در در مرداد ماه 1390 و در اولین روز ماه رمضان درباره تربیت حافظ قرآن در کشور چنین سخنانی مطرح کرد: «یکی از چیزهائی که می تواند تدبر در قرآن را به ما ارزانی بدارد، حفظ قرآن است. ما حافظ قرآن کم داریم. من قبلاً گفتم که در کشور ما حداقل باید یک میلیون نفر حافظ قرآن باشند - حالا یک میلیون که عدد کمی است نسبت به این جمعیتی که ما داریم - اما حالا چون دوستان الحمدللَّه یک مقدماتی فراهم کرده‌اند، کارهائی را مشغول شده‌اند و دارند برنامه‌هائی را فراهم میکنند برای اینکه ان‌شاءاللَّه حفظ راه بیفتد، ما هم امیدمان بیشتر شده و به جای یک میلیون، می گوئیم ان‌شاءاللَّه ما باید ده میلیون نفر حافظ قرآن داشته باشیم.»

 

مرکز مدیریت حوزه علمیه از جمله مجموعه هایی است که در لبیک به این مطالبه مقام معظم رهبری کارهای خوبی انجام داده است که برگزاری جشنواره قرآن و عترت (ع) از همین ها است. خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان در گفت و گو با چند تن از استادان حوزه علمیه به بررسی این موضوع پرداخته است.

 

آیت الله «سید حبیب الله حسینی» با بیان اینکه حوزه های علمیه روند رو به رشدی در حوزه فعالیت های قرآنی داشته اند، گفت: پیش از این، قرآن برنامه رسمی و اصلی در حوزه های علمیه نبود. البته متولیان و موسسان و واقفان برخی از مدارس علمیه شرط حضور طلاب در مدارس را اقامه نماز شب و اهتمام به حفظ قرآن اعلام کرده اند؛ با این وجود، حرکت فراگیری در حوزه قرآنی در حوزه های علمیه وجود نداشت.

 

استاد درس خارج فقه و مدرس حوزه علمیه امام القائم (ع) تهران افزود: خود ما وقتی در حوزه علمیه قم تحصیل می کردم، آموزش قرآن جزو برنامه رسمی حوزه نبود و هر کس با توجه به میزان علاقه اش برای انس با قرآن، در کلاس های مرتبط شرکت می کرد.

 

رونق برنامه های قرآنی در حوزه های علمیه پس از پیروزی انقلاب اسلامی

وی اضافه کرد: آموزش قرآن در حوزه های علمیه کشور پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی بیش از گذشته رونق گرفت. کلاس های آموزش قرآن در حوزه های علمیه همسو با مطالبه مقام معظم رهبری به صورت تخصصی و جدی دنبال می شود.

 

حرکت خوب مرکز مدیریت حوزه علمیه کشور در حوزه قرآنی

بنابراین گزارش؛‌ حجت الاسلام والمسلمین «سید مجتبی بدری» نیز با بیان اینکه مرکز مدیریت حوزه های علمیه کشور نهضت خوبی در حوزه قرآن در کشور ایجاد کرده است، گفت: برگزاری جشنواره قرآن و عترت علیهم الاسلام راهکاری در همین مسیر است. باید این طور فعالیت ها بیشتر و بیشتر شود. البته هر حوزه ای نیز به صورت مستقل برنامه خوبی در حوزه ترویج قرآن و عترت (ع) دارد.

 

مدیر مدرسه علمیه امام القائم (عج) تهران افزود: الحمدالله همراهی خوبی از سوی متولیان و مدیران و استادان حوزه های علمیه کشور با برنامه های مرکز مدیریت حوزه های علمیه در توسعه فرهنگ قرآن و آموزش قرآنی صورت گرفته است.

 

وی در ادامه با بیان اینکه حوزه علمیه امام القائم (عج) فعالیت های خوبی در حوزه آموزش حفظ قرآن داشته است، گفت: هر سال حداقل ده نفر از طلاب این حوزه، با بهره مندی از آموزش تخصصی و از فناوری ها و روش های نوین حفظ، حافظ قرآن می شوند.

 

بدری در ادامه با بیان اینکه الحمدالله استادان و طلاب حوزه علمیه امام القائم (عج) موظف هستند هر سال فعالیت های قرآنی داشته باشند و گزارش کار ارائه کنند، گفت: الحمدالله خود استادان و طلاب به صورت خودجوش نیز فعالیت هایی در حوزه قرآنی دارند.

 

توسعه فعالیت های قرآنی با برگزاری جشنواره قرآن و عترت (ع)

حجت الاسلام و المسلمین «سید جمال الدین میرمحمدی» با بیان اینکه حرکت کلی مرکز مدیریت حوزه های علمیه کشور توسعه فعالیت های قرآنی همراه با ترویج فرهنگ عترت (ع) در مدارس علمیه است، گفت: جشنواره قرآن و عترت (ع) که توسط مرکز خدمات حوزه های علمیه کشور برگزار می شود، یکی از ده ها برنامه مرکز مدیریت در حوزه قرآنی است.

 

رئیس مرکز خدمات حوزه های علمیه کشور افزود: خانواده روحانیون و طلاب و استادان حوزه های علمیه نیز به منظور فراگیری نهضت قرآن در کشور همراهی خوبی دارند و همه ساله از این خانواده ها تقدیر به عمل می آورد. همراهی خانواده ها در همه حوزه ها از جمله ترویج فرهنگ قرآن و عترت (ع) در کشور بسیار موثر و سازنده است.

 

وی ادامه داد: الحمدالله همه ساله استقبال خوبی از جشنواره قران و عترت (ع) صورت می گیرد و امسال نیز میزان استقبال از هر سال بیشتر بود. هر سال این جشنواره با رویکرد و اهداف به روزتری برگزار می کنیم و سعی می کنیم روش های حضور طلاب و خانواده های آنان نیز در این جشنواره کاملا متنوع باشد.

 

ارتقای سطح آگاهی ها و دانش و معلومات قرآنی طلاب

وی اضافه کرد: این دوره از جشنواره بین ‌المللی قرآن و عترت (ع) با هدف ارتقای سطح آگاهی ها و دانش و معلومات قرآنی، و توسعه دانش و معلومات قرآنی خانواده‌ های طلاب و روحانیون برگزار شد.

 

میرمحمدی گفت: مرکز مدیریت حوزه های علمیه کشور توجه جدی به حرکت قرآنی کلان کشور در حوزه تربیت ده میلیون حافظ قرآن دارد و ما در برگزاری همه جشنواره ها و مسابقات به این موضوع بسیار مهم توجه دارید.

 

حجت الاسلام والمسلمین «حسن شریفی» نیز با بیان اینکه جشنواره قرآن و عترت (ع) اقدام خوبی در حوزه قرآنی کشور بود، گفت: مشارکت خیلی خوبی از سوی حوزویان در این جشنواره صورت گرفته است و خانواده های طلاب نیز استقبال خوبی داشتند.

 

رونق برنامه های قرآنی در کشور بسیار امیدوارکننده است

مدیر مدرسه علمیه شیخ عبدالحسین تهرانی افزود: رونق برنامه های قرآنی در کشور به ویژه حوزه های علمیه در تمام حوزه های حفظ، تدبر و روخوانی به خوبی در حال اجرا است و این روند بسیار امیدوارکننده و انگیزه بخش است.

 

وی گفت: نکته بسیار مهم در حوزه قرآنی این است که باید هم افزایی میان دستگاه های قرآنی و فرهنگی صورت گیرد که الحمدالله جشنواره قرآن و عترت (ع) در این مسیر بسیار خوب عمل کرده است.

 

شریفی گفت: توسعه فعالیت های قرآنی حوزه های علمیه در زمینه حفظ قرآن کریم در تک تک مدارس علمیه کشور نیز اجرا شده است و با همراهی خوب مسئولان، مدیران، معاونان، استادان و طلاب حوزه علمیه شاهد اتفاقات بسیار خوبی در حوزه برنامه های قرآنی هستیم.

کد خبر 1253439

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha