تربیت نیروی تراز انقلاب اسلامی در مدارس صدرا/بستر لازم برای حضور جوانان در مساجد فراهم شود

مدارس صدرا در راستای تربیت نیروی تراز انقلاب اسلامی و فراهم کردن بستر ادامه تحصیل این قشر در حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها در جهت احیای تمدن اسلامی، تاسیس شده اند و در زنجان نیز دبیرستان پسرانه علوم و معارف اسلامی فعالیت می کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، مدارس صدرا در راستای رسالت‌های سازمان تبلیغات اسلامی، شناسایی و جذب دانش‌آموزان مستعد به منظور تربیت دانش‌آموختگانی متدین، آراسته به فضائل اخلاقی، ولایتمدار، پیشتاز در صحنه‌های دفاع از آرمان‌های مقدس انقلاب اسلامی، پیشرو در حوزه علوم و معارف اسلامی مبتنی بر مبانی و اصول تعلیم و تربیت اسلامی و معطوف به تحول‌آفرینی در علوم انسانی جهت ادامه تحصیل در حوزه‌های علمیه، دانشگاه‌ها، مراکز و مؤسسات آموزش عالی و تأمین نیروی انسانی مورد نیاز در عرصه فرهنگ، اندیشه، مدیریت در راستای احیای تمدن اسلامی و زمینه‌سازی برای ظهور امام زمان(عج)، تاسیس شدند.

 

این مدارس بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و فرمایشات مقام معظم رهبری و بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی فعالیت می‌کنند و تولید کتب کمک آموزشی رشته علوم و معارف اسلامی و انتشار رایگان فایل آن، ایجاد کانال‌های مجازی تخصصی آموزش دروس مختلف برای دانش آموزان و معلمان دروس تخصصی، برگزاری آزمون‌های آزمایشی هماهنگ کنکوری، برگزاری المپیاد و مسابقات علمی از جمله اقدامات آموزشی در این مدارس می باشد.

در حوزه فرهنگی و تربیتی نیز اجرای طرح مدیران جوان در راستای شناسایی و تقویت و حمایت از دانش‌آموزان موثر و نخبه، تولید محتواهای تربیتی و معرفتی در قالب‌های فیلم، موشن ، پادکست و .. و برگزاری مسابقات کتابخوانی، جشنواره‌های نمایش با عنوان مانما و مسابقات سرود، قرآن و تواشیح در دستور کار قرار دارد.

 

این مدارس تلاش می‌کنند با برگزاری دوره‌های آموزشی سالانه برای والدین در تقویت و توانمندسازی فعالیت‌های تربیتی خانواده‌ها گام بردارد. همچنین با مشاوره غیرحضوری و حضوری مشکلات و مسائل خانواده‌ها را دنبال کند؛ مرکز امور طلاب سازمان مدارس صدرا به تقویت و راهبری طلاب مستقر در مدارس صدرا می‌پردازد و تلاش می‌کند آنها را به ابزارهای نوآورانه و موثر تربیتی و محتوای لازم مجهز کند.

طرح‌های مهم فرهنگی و مناسبتی مانند دختران و پسران حاج قاسم، انواع پویش‌های عمومی و سراسری در فضای حقیقی و مجازی و… از این مدارس آغاز و در سایر مدارس اجرا می‌شوند.

 

در زنجان نیز دبیرستان پسرانه علوم و معارف اسلامی صدرا در مقطع تحصیلی متوسطه دوم پذیرای دانش آموزان است و در راستای بررسی اثرگذاری تربیتی این مدارس گفتگویی را با حجت الاسلام روح الله صیدی-روحانی مستقر در مدرسه- ترتیب دادیم که مشروح آن را در ذیل می خوانید.

در خصوص ضرورت تشکیل مدارس صدرا و اهمیت آن برایمان بگویید؟

 

مدارس صدرا زیر نظر سازمان تبلیغات اسلامی و به منظور شناسایی و جذب دانش‌آموزان مستعد به منظور تربیت دانش‌آموختگانی متدین، آراسته به فضائل اخلاقی، ولایتمدار، پیشتاز در صحنه‌های دفاع از آرمان‌های مقدس انقلاب اسلامی تشکیل شده است.

 

این مدارس پیشرو در حوزه علوم و معارف اسلامی مبتنی بر مبانی و اصول تعلیم و تربیت اسلامی و معطوف به تحول‌آفرینی در علوم انسانی ایجاد شده است و زمینه را برای ادامه تحصیل دانش آموزان در حوزه‌های علمیه، دانشگاه‌ها، مراکز و مؤسسات آموزش عالی فراهم می کند تا نیروهای در تراز انقلاب اسلامی و در راستای احیای تمدن اسلامی رشد کنند.

 

در زنجان نیز یک دبیرستان پسرانه علوم و معارف اسلامی «صدرا» فعالیت می کند که تمرکز آن علاوه بر فعالیت های آموزشی در حوزه تربیت نیروی تراز انقلاب اسلامی است.

فعالیت های پرورشی در این دبیرستان در چه زمینه ای است؟

 

در این مدرسه 40 دانش آموز تحصیل می کنند و همین موجب شده است تا با این دانش آموزان ارتباط چهره به چهره نزدیک برقرار شود. از آنجائیکه هر یک از این دانش آموزان شخصیت مستقلی دارند تلاش می کنیم تا با توجه به شخصیتی که این افراد دارند برنامه های تربیتی مخصوص به فرد را اجرا کنیم.

 

در این مدرسه بستر لازم برای ارتباط بین کادر مدرسه و دانش آموزان فراهم است و اردوهای تربیتی، برنامه های ورزشی و نماز جماعت دایر است. دانش آموزان این دبیرستان نیز همکاری لازم را با کادر آموزشی دارند و ارتباط خوبی بین دانش آموزان و مربیان تربیتی و پرورشی ایجاد شده است.

 

اجرای برنامه در مناسبت های ملی و مذهبی در دستور کار فعالیت های پرورشی دبیرستان قرار دارد و شرکت در نماز جمعه، اجرای برنامه در سالروز شهادت سردار سلیمانی و حضور گسترده در راهپیمایی 22 بهمن از دیگر برنامه های اجرا شده است.

برای اثرگذاری فعالیت های مذهبی و جذب جوانان به مساجد چه راهکاری را پیشنهاد می کنید؟

برای جذب جوانان به مساجد باید ابتدا بستر را فراهم کرد و با اجرای برنامه های متناسب با سلایق این نسل، جوانان را به مساجد دعوت کرد. در این زمینه نقش متولیان و ارگان های فرهنگی پررنگ تر است. طرح حلقه های صالحین طرح خوبی بود که در پایگاه های مقاومت بسیج به همت سپاه به اجرا درآمد. در این طرح شاهد بودیم که جوانان جذب مباحث این حلقه بودند و با تشکیل این حلقه ها در مساجد بستر برای حضور جوانان و نوجوانان فراهم شد و از این حلقه ها، نیروهای متعهد و در تراز انقلاب اسلامی رشد کردند.

 

امروز نیز نیازمند چنین برنامه هایی هستیم تا جوانان در مساجد حاضر شوند و متولیان فرهنگی باید این ارتباط را با جوانان و خانواده های آنان فراهم کنند. در مدارس به دلیل برخی سخت گیری ها نمی توان بدون مجوز کاری را پیش برد و همین موجب کم شدن ارتباط بین فعالان فرهنگی مدارس با اولیا شده است که لازم است این ارتباط با همکاری ارگان ها افزایش یابد. همچنین رسانه ها نیز نقش مهمی در ارتباط موثر اولیا با فعالان فرهنگی دارند.

 

کد خبر 1253809

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha