خبرگزاری شبستان، گروه جهان اسلام: مسجد حبیب النجار از قدیمی ترین مساجد ترکیه است که در اثر زلزله ویرانگری که در ششم فوریه گذشته در این کشور رخ داد، ویران شد و تنها دیوار بیرونی آن سالم مانده است.
این مسجد در سال 638 میلادی پس از فتح انطاکیه توسط مسلمانان ساخته شده است. ابوعبیده بن الجراح کسی است که این مسجد را ساخته است. این مسجد برای نخستین بار نیست که در نتیجه زلزله به تلی از آوار تبدیل می شود. این مسجد پس از زلزله ای که در سال 1853 انطاکیه را لرزاند و شهر را ویران کرد، بازسازی شد.
نام این مسجد از شخصی به نام حبیب نجار گرفته شده است. گفته می شود که او به آموزه های حضرت عیسی(ع) اعتقاد داشت. وی به خاطر تغییر دین توسط برخی از افراد آن دوره کشته شد.
این مسجد بارها از کلیسا به مسجد و از مسجد به کلیسا تغییر وضعیت داده است. قدیمیترین بخش های آن متعلق به دوره ممالیک است. زمانی که از کلیسا به مسجد تبدیل شد.
سازه منحصر به فرد این مسجد از معماری قرون وسطایی است. کتیبه های موجود در این مسجد نشان می دهد که اولین مسجد ساخته شده در انطاکیه است. مسجد تاریخی حبیب النجار شامل یک حیاط و فواره متعلق به قرن نوزدهم و یک مناره متعلق به قرن هفدهم است. این مسجد به عنوان یک شاهکار هنری شناخته می شد که با کلاسهای درس های مذهبی که به سادگی طراحی شده، احاطه شده است.
در بخش شمال شرقی مسجد، در عمق چهار متری زیر مسجد، مقبره حضرت یونس(ع) و حضرت یحیی(ع) قرار دارد که برای هدایت مردم در این منطقه مبعوث شدند. این مسجد همچنین مقبره اولین مسیحیان در انطاکیه را در خود جای داده است. این مقبره ها با نقاشی که نشان از همبستگی و اتحاد بین ادیان است، مشخص شده است.
انطاکیه ، نام شهری است در استان هاتای در جنوب ترکیه کنونی که مرکز همین استان هم هست. در همین مکان، شهر باستانی انطاکیه قرار داشته است. شهر انطاکیه که «آنتیوکیا» نامیده می شد، توسط اسکندر مقدونی در سال 300 پیش از میلاد تأسیس شد و یونانیان، رومی ها، بیزانسی ها، ایرانیان، اعراب و عثمانی ها و همچنین فرانسوی ها برای مدت کوتاهی از آن گذشتند.
نظر شما