به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی - معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید کشور- شامگاه چهارشنبه (سوم اسفند) در برنامه گفتوگوی خبری وضعیت مطالبات گروههای ایثارگری را برشمرد و اظهار داشت: بخشی از مطالبات مربوط به معوقات بازنشستگی شهدا و جانبازان پرداخت شده و روند آن همچنان ادامه دارد.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه مطالبات مربوط به هدیه ازدواج و امثالهم تا قبل از ۱۴۰۰ به مدت یک دهه پرداخت نشده است تصریح کرد: با کمک سازمان برنامه و بودجه امیدواریم در سال آینده بتوانیم حجم زیادی از معوقات و مطالباتی که دستگاهها نظیر دانشگاهها و بیمهها از بنیاد شهید دارند تسویه کنیم.
قاضی زاده هاشمی روند پرداخت مطالبات جامعه ایثارگری و شهدا در گیلان به نسبت سایر استانها را هم مورد اشاره قرار داد و گفت: از آنجا که مطالبات به شکل سراسری پرداخت میشود بنابراین شرایط استان گیلان هم مانند سایر استانها است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور اذعان کرد: سال گذشته به کمک پایگاه رفاه ایرانیان وضعیت دهک بندی اقتصادی همه خانوادهها را دریافت و روی سه دهک اول هم تمرکز کردیم زیرا مشکلات اقتصادی بیشتری دارند و برنامه ارتقا معیشت اعم از برقراری کمک معیشت و کمک هزینه مسکن برای آنان طراحی شد همچنین با همراهی دولت امسال توانستیم خدمات پایه را به ۱۰ هزار نفر از ایشان تقدیم نماییم.
*تحت پوشش قرار گرفتن ۲۰ هزار نفر دیگر در صورت تخصیص اعتبارات
وی از تحت پوشش قرار گرفتن ۲۰ هزار نفر دیگر در صورت تخصیص اعتبارات آن در بودجه سال آینده خبر داد و ابراز داشت: امیدواریم روزی برسد که بتوانیم بگوییم در سه دهک اول هیچ ایثارگری قرار ندارد.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه میزان مستمری را دولت تعیین میکند ادامه داد: سال آینده برای جانبازان بالای ۲۵ درصد حدود ۶ میلیون تومان و برای جانبازان زیر ۲۵ درصد و سایر گروههای ایثارگری پنج میلیون تومان پیشنهاد شده است.
قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: از محل تبدیل وضعیت، ۲ هزار و ۲۵۳ نفر در استان گیلان مشمول میشدند که تاکنون هزار و ۴۶۷ نفرشان تبدیل وضعیت شده و ۷۷۶ نفر دیگر در روند تبدیل قرار دارد.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور ادامه داد: در حوزه خوداشتغالی و تسهیلات اشتغال ۲۰۰ میلیارد تومان سهمیه استان گیلان بود که نسبت به سال گذشته پنج برابر رشد داشته است و از این میان تاکنون ۱۱۴ میلیارد تومان توسط بانکها تخصیص پیدا کرده است.
وی یادآور شد: کارآفرینان ایثارگر و شرکتهای دانشبنیان در ۳۰ استان کشور شناسایی شدند و حدود هزار استارتاپ هم داریم که برنامه نهایی آنان به شکل نمایشگاه ملی برگزار خواهد شد.
معاون رئیس جمهور آخرین اقدامات انجام شده برای تامین مسکن جانبازان و ایثارگران را برشمرد و عنوان کرد: در اینجا دو کار را همزمان در دست اجرا داریم و املاکی که قابلیت تبدیل شدن به مجتمعهای مسکونی دارند را شناسایی می کنیم که در سراسر کشور برنامهریزی برای ایجاد ۷۰ هزار مسکن از این محل انجام گرفته است.
قاضی زاده هاشمی اضافه کرد: بنیاد شهید با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تفاهمنامهای را منعقد کرده تا از این طریق ۷۰ هزار مسکن دیگر تولید شود همچنین برای اولویتهای اول و دوم واگذاری مسکن ایثارگری در استان گیلان ۷۰۳ نفر و در اولویت دوم سه هزار و ۷۴۵ نفر را شناسایی کردیم.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور با تاکید بر اینکه مشکل مسکن مجموعا چهار هزار و ۴۰۰ نفر از ایثارگران استان گیلان در قالب این دو طرح حل میشود افزود: قرار است با استفاده از داراییهای بنیاد شهید و امور ایثارگران یک مجموعه بزرگ ملی شهرک سلامت برای ایثارگران استان گیلان احداث شود.
وی از تحت پوشش بودن بیمه تکمیلی درمانی تمامی ایثارگران خبر داد و ابراز داشت: از بین ۱۰۵ خدمت مختلف که سال آینده به ۱۳۷ خدمت افزایش مییابد بنیاد شهید موفق شد در سال گذشته تمام خدمات خود را به صورت صد در صد الکترونیک و هوشمند ارائه کند.
*تبدیل گلزارهای شهدا استانها به پاتوق فرهنگی و بزرگترین میعادگاههای مذهبی
معاون رئیس جمهور تبدیل گلزارهای شهدا استانها به پاتوق فرهنگی و بزرگترین میعادگاههای مذهبی را هم مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: با همکاری شهرداریها، استانداریها و فرمانداریها تصمیم داریم برنامههای مشترکی را برای ساماندهی گلزارهای شهدا و تبدیل آنها به حسینیه اجرا کنیم.
قاضی زاده هاشمی در پایان خاطرنشان کرد: سال گذشته در ایام ماه مبارک رمضان و شبهای قدر شاهد اجرای برنامههای فرهنگی در گلزارهای شهدا بودیم و امسال به دنبال توسعه این امر به ویژه در استان گیلان هستیم.
نظر شما