پوشش کامل دوره‌های سواد‌آموزی و تثبیت سواد در اولویت برنامه‌های کردستان باشد

زارعی‌کوشا گفت: پوشش کامل دوره‌های سواد‌آموزی و تثبیت سواد در اولویت برنامه‌های استان کردستان باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کردستان، اسماعیل زارعی کوشا- استاندار کردستان- در نشست سوادآموزی کردستان، با بیان اینکه سواد آموزی بیش از چهار دهه جزء اهداف نظام اسلامی بوده است، اظهار داشت: ارتقاء شاخص سواد یکی از توفیقات کشور در دوران پر فروغ انقلاب است.

وی با اشاره به تغییرات صورت گرفته در شاخص سواد در مقایسه با اول انقلاب در بین جمعیت شهری و روستایی، گفت: پیش از انقلاب افراد زیادی بودند که سواد آموزی برای آنان موضوعیت نداشته و آموزش در سبد برنامه‌ریزی خانوار قرار نداشت، مگر خانواده‌هایی که از یک رفاه نسبی برخوردار بودند. 

استاندار کردستان افزود: خوشبختانه امروز به برکت نظام اسلامی، بعد از ۴۰ سال اهتمام و تلاش در حوزه سواد آموزی، درصد کمی جمعیت بی سواد باقی مانده است و به واسطه مقاومت‌هایی که وجود دارد و عبور افراد از سنین فراگیری و عدم انگیزه کافی، پوشش ۱۰۰ درصدی کار ساده ای نیست اما نکته مهم تفکیک قائل شدن بین افرادی است که نیاز به سواد آموزی داشته و در سنین آموزش قرار دارند

رئیس شورای پشتیبانی سواد‌آموزی استان کردستان، با تاکید بر برنامه ریزی برای تثبیت سواد، اظهار داشت: افرادی که در دوره‌های مختلف در حال آموزش هستند در صورت عدم استمرار سواد، بهره لازم را نخواهند برد و نکته مهم دیگر اینکه نظارت لازم صورت گیرد و افرادی که به سنین سواد‌آموزی می‌رسند به هر دلیل از نعمت سواد محروم نشوند. 

وی با اشاره به حدود انتظارات مطرح شده در خصوص شرکا، همراهی و فعالیت دستگاه‌ها و ضرورت همکاری هر چه بیشتر؛ نقش معاونت سواد‌آموزی استان در پیگیری اقدامات به عنوان دبیرخانه استانی را مهم دانست و تصریح کرد: باید این همکاری‌ها دنبال و گزارش آن به شورا ارائه شود. 

استاندار کردستان همچنین به حجم ابلاغی دوره‌های سواد‌آموزی برای پوشش در سال تحصیلی جاری نیز اشاره کرد و گفت: سهم هر شهرستان به تفکیک به فرمانداران ابلاغ شود تا ضمن تشکیل جلسات شهرستانی، نظارت لازم انجام و برای تحقق کامل تلاش، و رقابت بین شهرستان‌ها صورت گرفته و موضوع با جدیت دنبال شود.

زارعی کوشا، فعالیت مراکز یادگیری محلی و سوادآموزی در ندامتگاه‌ها را نیز موضوع مهمی دانست و با اشاره به جمعیت در اختیار در جامعه هدف که عمدتا از افراد بی سواد هستند، اظهار داشت: می‌توان از این فرصت برای آموزش سواد در کنار مهارت‌آموزی استفاده کرد و همین موضوع، مانعی برای بازگشت افراد به طرف جرم و کارهای خلاف می شود که به واسطه آن به زندان افتاده‌اند. 

استاندار کردستان با بیان اینکه در شورای پشتیبانی استان امکان تصویب تسهیلات و تشویقات وجود ندارد و هر چند که خیلی از موارد تشویقی برای سواد آموزی قبلاً مصوب و اجرایی شده است، تحقق این امر را نیازمند پیگیری و نظارت عنوان کرد.

وی ابراز امیدواری کرد با تشکیل شورای عالی سواد در سطح کشور بعد از وقفه شش ساله، در استان هم شاهد این باشیم با پیگیری آموزش و پرورش، موضوع سواد آموزی با جدیت پیگیری شود

زارعی کوشا با تاکید بر پیگیری همکاری‌ها از طریق دستگاه‌های متولی، اظهار داشت: هر جایی لازم بود اعلام شود که از طریق فرمانداران و حوزه استاندار و معاونت سیاسی و امنیتی استان مسائل پیگیری و در جهت تحقق اهداف، کمک و مساعدت لازم صورت گیرد.
 

ریشه کنی بی سوادی نیازمند عزم عمومی است

ریشه کنی معضل بی سوادی را نیازمند عزم عمومی، همکاری و مشارکت کلیه بخش‌های درون و برون سازمانی و همراهی دستگاه‌های عضو شورای پشتیبانی عنوان کرد و گفت: یکی از اقدمات اولویت‌دار آموزش و پرورش، فعالیت‌های مربوط به سواد آموزی است.

ناظمی جلال با بیان اینکه  در سال‌جاری تعداد ۱۲ هزار و ۸۰۰  نفر حجم به استان در دوره‌های مختلف؛ شامل سواد آموزی پنج هزار نفر، انتقال چهار هزار نفر و نیز تحکیم سه هزار و ۸۰۰ نفر اختصاص یافته است، اظهار داشت: بر اساس وضعیت هر شهرستان، این حجم جهت پوشش توزیع و هم‌اکنون کلاس‌گذاری انجام و آموزش‌ها شروع شده است. 

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان با اشاره به تغییر رویکرد سواد آموزی در سال جاری و تشکیل کلاس به شیوه تلفیقی، اظهار داشت: کلاس گذاری در سال تحصیلی جاری با تاخیر آغاز و تا ۱۵ اسفند ماه ادامه دارد.

وی مهم‌ترین اولویت این حوزه را پوشش کامل حجم دوره‌های سواد‌آموزی عنوان کرد و گفت: تاکنون حدود ۷۰ درصد دوره‌های سواد آموزی تحت پوشش قرار گرفته است. 

ناظمی جلال با تاکید بر ضرورت همکاری شرکا در اجرای تفاهم نامه همکاری مشترک، تصریح کرد: انتظار می‌رود دستگاه‌ها و نهادهای متولی نیز از جمله ائمه محترم جمعه و جماعت، صدا و سیما و رسانه‌های گروهی استان در راستای تبلیغ و ترویج سواد‌آموزی، مشارکت و جریان سازی لازم را صورت دهند.

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان در ادامه، خواستار برگزاری مستمر جلسات شورای پشتیبانی سوادآموزی در شهرستان‌ها و مناطق به ریاست فرمانداران و بخشداران و بهره‌گیری از ظرفیت‌های دستگاه‌ها در اجرای برنامه‌ها شد. 

همکاری دستگاه‌ها و شرکا در اختصاص فضا و تجهیزات و اطلاعات مورد نیاز حوزه سواد‌آموزی و همکاری کارکنان سایر دستگاه در آموزش بی‌سوادان نیز از دیگر خواسته های مدیرکل آموزش و پرورش استان بود. 
 

ناظمی جلال در پایان به اهم چالش‌های پیش روی سواد آموزی نیز اشاره کرد و عدم استقبال بی‌سوادان و کم سوادان برای شرکت در کلاس‌های سواد آموزی، جذب، نگه داشت و آموزش به علل مختلف از جمله مشکلات اقتصادی و معیشتی، فرهنگی را از اهم مشکلات بر شمرد.

گلبهار خسروی؛ سرپرست معاونت سوادآموزی آموزش و پرورش کردستان نیز به تشریح جایگاه و اهداف شورای پشتیبانی و رویکردهای اولویت‌دار سوادآموزی، وضعیت سواد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال و پوشش دوره‌های سواد در سال جاری پرداخت. 

وی در ادامه گزارشی از فعالیت مراکز یادگیری محلی سوادآموزی، اهم موفقیت و دستاوردهای کسب شده، چالش‌های پیش رو و حدود انتظارات از اعضای شورای پشتیبانی ارائه کرد و گفت: بر اساس شرح وظایف ابلاغی، برای تحقق برنامه‌ها به همراهی و کمک شرکا نیاز است. 

در ادامه این نشست، تعدادی از مدیران و نمایندگان دستگاه‌های عضو شورای پشتیبانی سواد‌آموزی استان؛ از جمله کمیته امداد حضرت امام (ره)، ثبت احوال، دانشگاه علوم پزشکی، بهزیستی، صدا و سیما، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیرکل امور بانوان استانداری کردستان، نظرات، دیدگاه‌ها، برنامه‌ها و آمادگی خود را برای همکاری با معاونت سواد‌آموزی استان اعلام کردند و پیرامون نحوه همکاری و پیگیری اقدامات مشترک به منظور تحقق اهداف بحث و تبادل نظر شد.

کد خبر 1254167

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha