به گزارش شبستان، مسجد (حسینیه) حضرت رقیه(س) این روزها نامی است که در محله ابوذر(فلاح سابق)، یکی از محلات جنوبی تهران دهان به دهان میچرخد. ریزش این مسجد بر روی 32 نمازگزار حاضر در آن که شب گذشته(جمعه) صورت پذیرفت، تاکنون باعث کشته شدن شش عزادار بانوی دوعالم حضرت فاطمه زهرا(س) شده است.
خیابان برادران شهید شاندیز یکی از شناخته شدهترین خیابانهای محله ابوذر در جنوب غرب تهران است. نقطهای که از شب گذشته تاکنون محل آمد و شد مسئولان منطقهای برای بازدید از فاجعهای است که طبق گفته شاهدان بر اثر بیاحتیاطی در گود برداری خانه مجاور مسجد حضرت رقیه(س) و همچنین بافت فرسوده این مسجد صورت پذیرفته است.
علی بهاری، از مسئولان بسیج حوزه 249 از جمله اولین افرادی است که پس از ریز حسینیه حضرت رقیه خود را به محل حادثه رساندهاند، وی درگفتگو با خبرنگار شبستان علت حادثه را عدم رعایت اصول ایمنی در گودبرداری خانه مجاور مسجد بیان میکند و میافزاید: معمولا در گودبرداری خانههایی که قصد بازسازی دارند، اصول اولیهای چون شمع گذاری(ستون بندی) انجام میگیرد که متاسفانه در خانه مورد نظر چنین ایمنیهایی لحاظ نشده بود.
بهاری که به همراه تعدادی از بسیجیان و همچنین اهالی محله، تعدادی از کشتهها و زخمیهای حادثه را به مراکز درمانی منتقل کردهاند درباره شرح حادثه نیز گفت: عمده آسیب دیدگان این حادثه بانوانی بودند که پس از اقامه نماز مغرب و عشا، به صورت خودجوش مراسمی را در عزاداری حضرت فاطمه زهرا(س) برپا کرده بودند که به ناگاه باریزش دیوارهای مسجد دچار آسیب میشوند.
در حالی که بهاری و چند تن دیگر از اهالی گودبرداری غیر اصولی را مهمترین عامل این حادثه معرفی میکنند، بافت فرسوده مسجد که از باقی مانده بنای آن به خوبی نمایان است، نظر ما را به سخنان بهروز محمد زاده، شهردار منطقه 17 جلب میکند که با اشاره به حادثه ریزش سقف مسجد در این منطقه و کشته شدن 6 نمازگزار میگوید: بنای فرسوده مسجد از دلایل این اتفاق است و شهرداری در تاریخ 27 فروردین ماه به سازندگان بنای مجاور و متولیان مسجد اخطار داده بود.
محمدزاده همچنین در پاسخ به شبهه گودبرداری غیر اصولی خانه مجاور مسجد عنوان میدارد: اظهارنظر در مورد غیراصولی بودن گودبرداری ملک مجاور مسجد تا اعلام رسمی از سوی کارشناسان نظام مهندسی مقدور نیست اما ساختمان مجاور گودبرداری عمیقی انجام نداده و تنها یک متر برای احداث فونداسیون پیش روی داشته است.
وی در ادامه اظهار کرد: مسجد حضرت رقیه(س) ساخته شده در دهه 40 است و دارای فرسودگی بوده، این مسجد همچنین با مصالح خشتی بنا شده بود.
ساختمان نیمه ویران و البته فرسوده مسجد حضرت رقیه(س) درست پشت مسجد تازه تاسیس حضرت باب الحوائج(ع) قرار دارد که از حادثه مورد نظر هیچ آسیبی را متحمل نشده است. همان طور که شهردار منطقه 17 بیان کرد، سبک خاص معماری مسجد رقیه(س) نیز بیانگر سالهای درازی است که بر این محیط مقدس گذشته است.
گودبرداری غیر اصولی، بافت فرسودهای که چیزی در حدود نیم قرن از عمر آن میگذرد، غفلت در بازسازی این بافت فرسوده یا...، دلیل این حادثه هرچه میخواهد باشد، خدیجه کاظمی شیخ درآبادی، خدیجه بذرافشان، صغری نجفی، راضیه قاسمی، ثنا حسنی و خدیجه بشیری، قربانیانی هستند که تاوان این غفلتها را پرداخته اند.
پایان پیام/
نظر شما