«اقتدار»؛ پیام پلیس در فعالیت های فرهنگی

رییس اداره آداب و مراسم در معاونت نیروی انسانی فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به مسئولیت های نیروی انتظامی در امور امنیتی به فعالیت های فرهنگی این نیرو اشاره کرد و گفت: «اقتدار»؛ پیام پلیس در فعالیت های فرهنگی است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، ارکستر «رزم نوازان دفاع مقدس» در سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر در تالار وحدت به اجرا رفت. در حاشیه این اجرا با سرهنگ «امیررضا بحرینی»، رییس اداره آداب و مراسم در معاونت  نیروی  انسانی فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران درباره رویکرد فعالیت های فرهنگی نیروی انتظامی و نقش موسیقی نظامی در حماسه دفاع مقدس به گفتگو نشستیم که در زیر می آید:

 

فعالیت نیروی انتظامی در حوزه امنیت تعریف شده است اجرای ارکستر رزم نوازان فعالیت فرهنگی و هنری است؟

 

بله؛ همانطور که مستحضرید نیروی انتظامی مسئولیت های زیادی در حوزه امنیت دارد و در این حوزه فشار زیادی را تحمل می کند؛ همکاران و مدیران ما  در کنار  این حوزه فرصتی را برای فرهنگ و هنر می گذارند که جا دارد از آنها که  در این راستا از ما حمایت می کنند تشکر کنم.

 

موسیقی نظامی چه تاثیری بر حماسه سازی رزمندگان در  جنگ ها و بویژه در دوران دفاع مقدس دارد؟

 

اگر نگاهی به تاریخچه موسیقی نظامی بیاندازیم می ینیم همکاران ما در بخش موسیقی نظامی شاید در 2500 سال قبل در ارتش قدرتمند امپراطوری ایران قدیم وظیفه شان کار مخابرات بوده است در همین راستا وقتی در کنار فرمانده قرار می گرفتند دستورات فرمانده را در آن هیاهوی جنگ توسط اصوات موسیقی به گوش جنگنده ها می رساندند در واقع در بحبوحه جنگ و کارزار کسی نمی توانسته بگوید از جناح راست حمله کنید یا از جناح چپ و یا عقب نشینی کنید! اینها نمی توانستند این پیام ها را برسانند بنابراین اینها توسط اصوات موسیقی که فرمانده می گفته  پیامشان را به جنگ آوران می رساندند، این پیام در سازهای کوبه ای و بعد سازهای بادی  به جنگ آوران می رسید، سازهای بادی قدیمی مثل کرنا  هنوز هم یکی از سازهای مهم  است که در مناطقی مثل لرستان  نواخته می شود، جلوتر که می آییم  می بینیم یک بخشی از این موسیقی برای  تهییج روحیه جنگاوران بوده است؛ یعنی قطعاتی را با فواصل موسیقی ای که وجود داشته در گام های ماژور و ماهور  و حتی چهارگاه اجرا می کردند که اینها باعث می شده آدرنالین در خون ترشح شود؛ این برای سربازان به همین صورت بوده و در دوران مقدس هم بدون شک این آهنگ ها می توانسته روحیه وطن پرستی و  میهن پرستی  را در بین آحاد جامعه به خصوص جنگاوران و سربازان ما بالا ببرد. سرود «خلبانان قهرمانان» یادتان هست؟ یا سرود «پیروزاختران» که مرحوم اسفندیار قره باغی اجرا کرده بودند قطعه بسیار زیبایی بود که من خودم در دوران کودکی بسیار  از آن لذت می بردمچ و شاید  دلیل اینکه من نظامی شدم، تاثیر این موسیقی بود.

 

کارکرد نیروی انتظامی بیشتر امنیتی و ایجابی است وقتی این نیرو کار فرهنگی انجام می دهد با چه رویکردی این کار انجام می شود؟

 

بله کارکرد نیروی انتظامی ایجابی است و کسی توقعی ندارد که کار فرهنگی انجام دهد اما در اجرای ارکستر رزم نوازان دفاع مقدس حضور ما با این منظور انجام شد. ما در این اجرا چند پیام برای متجاوزان، برای قانون شکنان داشتیم، این قانون شکنان که عرض می کنم صف شان از آنها که به فرمایش مقام معظم رهبری یک تعداد جوانانی هستند که گول خورده اند و وارد شده اند جداست. من برای قانون شکنانی عرض می کنم که دارند حق بیت المال و حق مردم و حق آحاد جامعه را می خورند؛ پیام ما برای آنها همان اقتدار است، اما پیام ما برای سایر مردم جامعه این است که ما در کنار ماموریت هایی که پلیس دارد یک بخش اش فرهنگی است وظیفه خود را  انجام می دهیم و پیام های اخلاقی خودمان را برای جامعه مخاطبانمان از طریق موسیقی ارایه می کنیم.

 

 

آیا این کار فرهنگی به ارتقای جایگاه نیروی انتظامی در میان مردم  کمک می کند؟

 

در نگاه اول وقتی مردم ماموریت هایی که پلیس انجام می دهد را تامل کنند می بینند وظیفه پلیس این است که به عنوان یک داور در صحنه عمل باشد و اجازه ندهد که زیرساخت های کشور از بین برود و راه برای عموم جامعه بسته شود. پلیس در جاهایی حضور دارد که نگذارد حق کسی ضایع شود؛ اگر پلیس حضور پیدا می کند فقط برای اینکه مسیر باز باشد برای تردد آمبولانس، یا  آنجا که بچه مدرسه ای که می خواهد به مدرسه برود یا پزشکی که می خواهد به بیمارش برسد، یا آن کاسبی که می خواهد به کاسبی اش برسد. در نگاه اول پلیس فحش می شنود، کتک می خورد، دشنام می گیرد و نمره منفی از برخی افراد می گیرد، ولی به نظر من خدا خودش حواسش هست و مهر را در دل مردم ایجاد می کند، چون که همه انسان ها به صورت خودجوش به امنیت عشق و علاقه می ورزند و کسی که حامی شان می شود را دوست دارند، وقتی  کسی خدماتی  را ارایه می دهد طبیعی است که هر انسانی در وجدان خودش مدیون آن تلاش  خواهد بود.

کد خبر 1254541

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha