جای خالی سریال های دینی و ارزشی در پلتفرم های  نمایش خانگی

فارسیجانی گفت: باید سرمایه گذاران از فیلم سازان مذهبی حمایت کنند تا سریال های دینی ساخته و در شبکه های نمایش خانگی پخش شوند.

پرویز فارسیجانی، استاد دانشگاه رسانه و سینما  و مدیر کل سابق سازمان سینمایی درگفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان درباره ساخت فیلم های ارزشی و تاریخی گفت: باید بر روی  نقشه فرهنگی کشور یک هماهنگی بین دستگاه ها و نهادهای فرهنگی از جمله هنر و سینما وجود داشته باشد اما متاسفانه فاقد این برنامه ریزی فرهنگی هستیم.

 

او افزود:هنوز نمی دانیم در حوزه فرهنگ و هنر آسیب کجاست، راه های برون رفت از این وضعیت چیست، نیاز ها برای برون رفت از این وضعیت نامطلوب چه چیزهایی هستند و  چگونه باید به وضعیت مطلوب رسید.

 

مدیر کل سابق سازمان سینمایی تصریح کرد: در حوزه ساخت فیلم های تاریخی و مذهبی فیلم نامه نویسان خوب نداریم یا خیلی کم هستند. فیلم های همانند مختارنامه، سلمان فارسی و حضرت موسی (ع) کارهای خوب و ارزشمندی هستند اما ایراد این فیلم ها این است که طولانی مدت به نتیجه می رسند.

 

او بیان کرد: البته با ساخت این دسته از فیلم ها این پرسش پیش می آید؛ آیا این کارها ساخته شده منطبق با نیازها و اهدافی که انقلاب به آن نیاز دارد است؟ آیا این فیلم ها هدف تربیت مخاطبان ارزشمند را  دنبال می کنند؟ این موضوع به شوراهای بالا دستی فیلم سازان همانند صدا و سینما، بنیاد فارابی و اوج و غیره بازمی گردد که هدف را چه چیزی ترسیم کرده اند.

 

فارسیجانی گفت: فکر می کنم از دلایل اینکه فیلم های تاریخی و مذهبی کمتر ساخته می شود، نبود دغدغه و پر هزینه بودن فیلم ها است. البته اگر کار مذهبی خوب و ارزشمند ساخته شود، مردم خیلی دوست خواهند داشت.

 

او بیان کرد: متاسفانه ما هدایت متمرکز در سینمای دینی کشور نداریم. علی رغم اینکه معاونت قرآن و عترت در وزارت ارشاد، بودجه هنری در سازمان تبلیغات و در سپاه  سازمان اوج و در سازمان سینمایی بنیاد فارابی را داریم، می بینیم در این زمینه همدلی و هماهنگی وجود ندارد.

 

او افزود: مشکل اینجاست که هنوز نمی دانیم ساخت چه فیلم هایی برای آینده خوب است، چگونه باید حمایت و برنامه ریزی شوند. فیلم حضرت رسول (ص) علی رغم هزینه سنگین به دلیل فیلم نامه ضعیف اثر گذاری شایسته برمخاطب نگذاشت. 

 

این منتقد فرهنگی  تاکید کرد: باید یک مدیریت یا شورای واحد در حوزه کارهای ارزشی و دینی داشته باشیم که دغدغه دینی داشته باشند. یکی از جاهایی که باید دغدغه فیلم دینی را به زبان هنر داشته باشد، حوزه علیمه است. باید آن ها با استخدام گرفتن هنرمند متعهد، انگیزه را ایجاد کنند و با هدایت و حمایت کمک کنند فیلنامه های مذهبی  خوب در حوزه تبلیغ دین نوشته شود. چون تبلیغ دین به صورت چهره به چهره با گسترش فضای مجازی کمتر اثر گذار شده است.

 

او بیان کرد: ضرورت دارد در این زمینه یک تحول جدی ایجاد شود و نهادهای مذکور می توانند راهبری کنند. ساخت خیلی از فیلم های دینی هزینه زیادی هم ندارد. سریال های مذهبی در ماه رمضان و ماه محرم همانند ومیوه ممنوعه هزینه زیادی نداشت اما تاثیر گذاربودند.

 

دبیر سابق شورای معارف سیما گفت: باید در پلتفرم های نمایش خانگی فیلم های ارزشی و دینی داشته باشیم. جای سریال های دینی و ارزشی خیلی در شبکه های نمایش خانگی خالی است.

 

او ادامه داد: باید سرمایه گذاران از فیلم سازان مذهبی حمایت کنند تا سریال های دینی ساخته شود و در شبکه های نمایش خانگی پخش شوند. در این زمینه نیاز است تا  یک نهضت ایجاد شود که طلایه دار آن  نهاد های مذهبی باشند.

 

 

 

کد خبر 1254562

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha