تغییر ماهیت تبلیغات آمریکا / تحریم فقط برای آزار

سالهاست که ایالات متحده اهرم تحریم‌ را علیه صنایع ایران به ویژه در بخش دفاعی ایران، اعمال کرده است اما پهپادها به طور فزاینده مزیت نامتقارن را به ایران ارائه کرده اند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مدت هاست که به صورت رسمی کشورهایی مانند ونزوئلا در آمریکای لاتین، اتیوپی در افریقا، تاجیکستان در آسیای میانه مشتری پهپادهای ایرانی هستند که برای مصارف گوناگونی به کار گرفته می شوند و می دانیم که پهپاد قابلیت بالایی برای مصارف دفاعی هم دارد اما بخش جالب ماجرا این است که آمریکا نظر خود را نسبت به توان صنعت دفاعی ایران تغییر داده است. 

 

بیایید کمی بیشتر درباره تغییر نظر امریکا بدانیم. اخیراپرس تی وی در گزارشی نحوه پرداختن رسانه های ایالات متحده به قدرت پهپادی ایران را مورد بررسی قرار داده است؛ رسانه های امریکایی مدتی است که وانمود می کنند «تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران نتوانسته است از تبدیل شدن ایران به (بازیگر برجسته) در زمینه تولید پهپاد جلوگیری کنند و برنامه هواپیماهای بدون سرنشین این کشور را مختل کند.» 

شبکه پرس تی وی مستقیما مقاله ای از مجله پیشرو روابط بین الملل آمریکا به قلم «اریک لوب» و «ادوارد ریله» را نقل قول کرد که نوشته اند: سالهاست که ایالات متحده اهرم تحریم‌ را علیه صنایع ایران به ویژه در بخش دفاعی ایران، اعمال کرده است اما پهپادها به طور فزاینده مزیت نامتقارن را به ایران ارائه کرده اند.

 

در این مقاله آمده است: مجموعه هواپیماهای بدون سرنشین نظامی بسیار پیشرفته ایران یکی از چهار رکن استراتژی امنیتی آن را تشکیل می دهد و سه رکن دیگر فناوری موشکی، نیروهای نیابتی [محور مقاومت] و جنگ سایبری است.

 

تحلیلگران آن رسانه نوشتند: « وی خاطرنشان کرده: ایران از زمان جنگ با رژیم صدام در اواسط دهه  1980 میلادی بیش از 33 مدل، پهپاد نظامی تولید و به کار گرفته است. 

 

این مقاله آمریکایی می افزاید: «پهپادها همچنین ایران را قادر ساخته تا قدرت خود را به نمایش بگذارد و سود کسب کند، [توان تولید] فناوری را نشان دهد و اعتبارش را افزایش دهد، اتحادها را در خاورمیانه و فراتر از آن تقویت کند حال آنکه تحریم های یک دهه اخیر که علیه سازندگان پهپادهای ایرانی مانند سازمان صنایع هوافضا و هوانوردی قدس (IAIO) و شرکت صنایع هواپیماسازی ایران (HESA) اعمال شده است موفق نبوده است.»

 

در این مقاله همچنین آمده است که پهپادهای ایرانی ارزان‌تر از «همتایان غربی خود هستند و ثابت کرده‌اند که در میدان نبرد مؤثر هستند».

 

پرس تی وی خاطرنشان کرد که اوایل سال جاری میلادی [2023] آمریکا شش تن از مدیران و اعضای هیئت مدیره صنایع هوایی قدس ایران را به بهانه واهی که جمهوری اسلامی پهپادهایی را در اختیار روسیه قرار داده است تا توسط مسکو علیه اوکراین مورد استفاده قرار گیرد، تحریم کرد و البته جمهوری اسلامی بارها اتهامات واشنگتن را رد کرده است. 

 

این شبکه ایرانی یادآوری کرد که در ماه دسامبر گذشته، سرتیپ محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع ایران گفت که مقامات اوکراینی هیچ مدرکی برای ادعای خود مبنی بر استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین ارائه نکرده اند. 

 

این رسانه به سخن سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران اشاره کرد که گفته است:  جمهوری اسلامی در حال حاضر جزو پنج قدرت برتر جهان در صنعت پهپادهای بدون سرنشین است و پهپادهای ایران می توانند ماموریت های مختلف را با دقت و استقامت پروازی بالا انجام دهند.

 

اوج در عین محرومیت 

پرس تی وی نظر یک رسانه دیگر را هم به گزارش خود افزود؛ در همین حال نشریه آمریکایی (The National Interest) که در زمینه روابط بین‌الملل کنشگری می کند و مدعی واقع‌گرایی در سیاست خارجی است اعلام کرد که قدرت ایران در تولید پهپاد بومی با وجود محدودیت و تحریم در حال اوج‌گیری است. نشنال اینترست تاکید کرده است: ایالات متحده هرکاری برای محدودیت و تضعیف صنعت ساخت پهپاد در ایران انجام داد اما تحریم و اعمال محدودیت و جلوگیری از صادرات پهپاد توسط ایران، که موضع ثابت امریکا بوده به نتیجه ای نرسیده است.

 

تلویزیون ایرانی به نقل از این نشریه آمریکایی آورده است: علیرغم این تلاشها و به خصوص طی مدت اخیر، این پرنده های ساخت ایران، نمود بیشتری در جهان پیدا کرده و با توجه به قیمت بسیار پایین‌ نسبت به نمونه‌های مشابه در جهان، طرفداران بسیاری پیدا کرده است.

 

مقاله نشنال اینترست اذعان دارد که «تحریم‌های غرب نتوانسته است از تبدیل شدن ایران به یک بازیگر برجسته در بازار هواپیماهای بدون سرنشین و به اشتراک گذاشتن فناوری تولید پهپاد با شرکای خود در داخل و خارج از غرب آسیا جلوگیری کند. 

 

این نشریه ادامه داده است: ایران با وجود محدودیت ‌ها توانسته مشتریان خارجی برای این پهپادها بیابد و علاوه بر بهره‌گیری متحدانش در منطقه‌ پهپادهای خود را به تاجیکستان، ونزوئلا و اتیوپی نیز صادر کرده است. 

 

بخش دیگر از توجه به صنعت پهپاد به نوع روایتگری رسانه های آمریکا بازمی گردد و اثباتی است از فریبنده بودن تبلیغات دستگاه پروپاگاندای آمریکا زمانی که مقامات کاخ سفید تاکید می کردند ایران فاقد توانایی در تولید موشک و پهپاد است و آنچه ارائه می دهد فتوشاپی از تجهیزات تولیدی امریکاست. همان کشورهای غربی که ایران را تحریم صنعتی و اقتصادی کردند اکنون از قدرت پهپادهای تولیدی ایران صحبت می کنند. پهپادهایی که دیگر فتوشاب نیستند و اکنون بحث روز رسانه های غربی اند. 

 

پرس تی وی با تاکید روی همین مساله می تواند نشان دهد که دستگاه تبلیغات فریب محور غرب 180 درجه تغییر ماهیت داده و از آنچه در گذشته مدعی بود وجود ندارد اکنون می هراسد و خواستار تحریم بیشتری است تا همان فتوشاپ های قدیم دیگر تولید نشوند. دقیقا سایر مسائلی که رسانه های محور غربی عرضه می کنند فاقد حقیقت است و برای فریفتن ملت های جهان ارائه می شوند چه درباره ایران باشد چه جنگ اوکراین و چه سایر مناطق دیگر.  

 

با اینکه آمریکا و رسانه هایش کشورمان را تحریم شده می داند اما هنوز هم اعتراف نمی کنند که این «فتوشاب های جان گرفته » یک صنعت بومی است بلکه به گونه ای روایتگری می کند که از پیشرفت ایران در زمان تحریم شگفت زده شده است و به دنبال این سوال هستند که چگونه با وجود تحریم ایران به فناوری ساخت پهپاد دست یافته است. 

 

تحریم فقط برای آزار بیماران 

اکنون خوب است به این نکته هم اشاره کنیم که بهانه آمریکا برای تحریم ایران جلوگیری از کاربری فناوری های نوین در تولید سلاح یا اقدامات نظامی بوده حال آنکه تحریم های آمریکا هیچ تاثیری در کاهش دادن توان نظامی و صنعت دفاعی ایران نداشته و تنها مردم عادی و به ویژه افرادی که به داروهای وارداتی نیازمند بودند از تحریم های آمریکا عذاب می کشند. افراد بیمار و ضعیف جامعه ایران مانند بیماران پروانه ای و سرطانی و ... قربانی تحریم های امریکا می شوند و اینجاست که پرس تی وی به مخاطبان غربی متذکر می شود چرا آمریکا و اروپا همچنان مردم عادی را تحریم کرده اند و همزمان از حقوق بشر هم سخن می گویند؟ 

کد خبر 1255019

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha