تلاش فعالان مسجد برای احیای صنایع دستی و بومی

فعالان مساجد با احیای صنایع دستی و بومی به دنبال ایجاد اشتغال و بهبود وضعیت اقتصادی هستند.

خبرگزاری شبستان_ خرم آباد، سخن از هنر است، هنری که قدمتی کهن و دیرینه دارد، هنری از دستان بانوان لر زبان که جاجیم، فرش وگلیم  خوانده می شود.

 

جاجیم بافی هنری کبا قوت گرفتن صنایع مدرن،، کم کم به فراموشی سپرده شد و فقط در خاطرات مادربزرگ ها از آن یادی می شد.

 

 مادربزرگ ها و مادران لرستانی به خوبی به خاطر دارند که  زنان این دیار برای بافت جاجیم یا ماشته که یکی از هنرهای دست بانوان لرستانی بوده است چه زحماتی می کشیدند.

 

ماشته های بافت زنان لرستان برای پیچیدن رخت خواب ها، در جهاز عروس، یا به عنوان پتو و فرش مورد استفاده قرار می گیرفت.

 

این هنر دیرین این روزها با عنوان هنر پارچه بافی شناخته می شود که در قدیم با هنرمندی خاص زنان و به دست بانوان این دیار تولید می شد.

 

امروز احیای این هنر دیریه می تواند بستری برای رونق صنایع دستی باشد و در حوزه ایجاد اشتغال و بهبود معیشت هم موثر باشد.

 

مریم زمانی صاحب یک کارگاه تولیدی کوچک ماشنه بافی در منازل خود است، که در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، اظهار داشت: سالهاست با محوریت مسجد در راستای تقویت برنامه های فرهنگی و گره گشایی از مشکلات مردم تلاش می کنم.

 

وی افزود: در این سال ها بارها از دختران جوان و زنان سرپرست خانواد می شنیدم، که ای کاش می توانستم کاری انجام دهم و درآمدی داشته باشم تا کمک به خانواده باشد.

 

این بانوی کارآفرین ادامه داد: هر بار با برگزاری دوره های آموزشی در مسجد در راستای کمک به مردم تلاش می کردم.

 

وی افزود: به رغم برگزاری دوره های آموزشی بسیاری به دلیل مشلات مالی نتیجه ای چندانی در حوزه اشتغالزایی نداشت و با همفکری جمعی از دوستان به فکر راه اندازی کارگاه آموزشی افتادیم.

 

زمانی بیان کرد: بعد از هم فکری و آزمون و خطای بسیار تصمیم گرفتیم در حوزه مشاغل خانگی و صنایع دستی که زنان کم و بیش به آن علاقمند هستند، کارگاه را راه اندازی کنیم.

 

وی ادامه داد: در دوره های آموزشی کارگاه، جاجیم بافی، گلیم بافی، قالیچه بافی و چرم بافی آموزش داده می شود و هر بار افرادی از جوان تا کهنسال در این دوره ها شرکت می کند.

 

زمانی بیان کرد: کارگاه از همان دوره آموزشی نخست مورد توجه و استقبال اهالی روستا قرار گرفت و به حمد الله بعد چندین دوره آموزشی شاهد  دستاوردهای در زمینه اشتغال آفرینی برای علاقمندان هستم.

 

این کارآفرین لرستانی افزود: تلاش با شرکت دستاوردهای صنایع دستی روستا در نمایشگاه های مختلف استانی و کشوری برای افرادی که به این حرفه روی آورده اند، امید آفرینی شود و به دنبال بازار فروش محصولات این افراد هستیم.

 

 رهبر مظعم انقلاب بارها بر اقتصاد مقاومتی تاکید کرده و از لفظ «اقتصاد مقاومتی» استفاده کردندو فرمودند: «ما باید یک اقتصاد مقاومتیِ واقعی در کشور به وجود بیاوریم. 

 

سالهای بسالهایی بود که ادبیات اقتصاد مقاومتی توسط رهبر معظم انقلاب تشریح شد و رهبر فرزانه انقلاب فرمودند: «کاهش وابستگی به نفت از الزامات اقتصاد مقاومتی است، این وابستگی، میراث شوم صد سالهی ماست.

 

گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی هم به طور مکرر در سخنان رهبر معظم انقلاب ادامه یافت و این تاکید معظم له نشان دهنده اهمیت توجه به اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید بومی در این راستاست.

 

کد خبر 1255095

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha