خبرگزاری شبستان_ خراسان شمالی؛ سمیرا نیستانی
گرچه در اصل مسجد برای عبادت ساخته شده و سجدهگاه مسلمانان برای خضوع و فروتنی بهصورتهای فردی یا جمعی در برابر ذات اقدس الهی بهحساب میآید؛ ولی اسلام مسجد را فقط جایگاهی برای عبادت و اقامهی نماز جماعت نمیداند؛ بلکه از زمان پیامبر اکرم (صلاللهعلیهوآله)، مسجد پایگاهی دینی بوده و در برخی زمانها نیز پایگاهی حکومتی.
پیامبر (صلاللهعلیهوآله) مسجد را کانونی برای تعلیموتربیت و هدایت امور اسلام میدانستند. در آن دوران مسجد مرکز حکومت، مرجع فکری و محل بحث و تبادل اندیشه نیز بوده است. مسجد قرنها آموزشگاه مهم مسلمانان و جایگاهی برای فراگیری علوم و آموزشهای گوناگونی بوده که جامعه اسلامی به آن نیاز داشت. پس از رحلت پیامبر اعظم (صلاللهعلیهوآله) نیز مسجد از نظر علمی و فرهنگی موقعیت ویژهای یافت و دانشجویان و پژوهشگران، در سطحهای مختلف، از آن استفاده میکردند.
حضرت امام خمینی (رحمةاللهعلیه) فرمودند: «مساجد سنگر است، سنگرها را حفظ کنید.» بهطورحتم، منظور از این سنگر، سنگر عقیدتی و فرهنگی است. مسجد باید خوراک فکری متناسب با همه طبقههای جامعه را تأمین کند. مسجد مهمترین جایگاه مدیریت فرهنگی، دینی و تربیتی نظام جمهوری اسلامی ایران است.
مخاطبشناسی، روششناسی تربیتی، رعایت ظرفیتهای زمانی و حوصله مخاطبان و مدیریت فرهنگی از مهمترین موردهایی است که باید به آنها توجه شود. کانون های فرهنگی و هنری مساجد هم با فعال کردن کلاس های مختلف قرآنی، فرهنگی، آموزشی و ورزشی در مساجد و جذب گروه های مختلف سنی به ویژه نوجوانان و جوانان در همین راستا و با همین اهداف راه اندازی شده و روز به روز دامنه مخاطبان خود را گسترده و زمینه حضور قشرهای مختلف در فعالیت های مسجدی را فراهم می آورد.
کانون فرهنگی و هنری عاشورا مسجد امام حسین علیه السلام منطقه بام از توابع شهرستان اسفراین یکی از کانون های فعال خراسان شمالی است که در همه حوزهها ورود کرده و با مدیریت «محمدحسن حدادی» به عنوان جوان متعهد و انقلابی، در راستای دغدغه های فرهنگی جامعه و متناسب با نیاز منطقه در حال حاضر قطب فرهنگی این خطه به شمار می رود.
محمدحسن حدادی -مدیر کانون فرهنگی و هنری عاشورا مسجد امام حسین علیه السلام منطقه بام- در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان شمالی از فعالیت های اوقات فراغت به عنوان مهمترین برنامه یاد کرد و گفت: امسال با توجه به تعطیلی دوساله فعالیت ها به دلیل شیوع ویروس کرونا، کلاس های اوقات فراغت با استقبال خوب دانش آموزان روبه رو شد.
وی کلاس های اوقات فراغت را شامل حفظ قرآن، زبان خارجه، فوتسال، طراحی، خوشنویسی، قرائت و تجوید نام برد و با بیان اینکه کلاس ها در دو بخش دختران و پسران برگزار شد، استقبال حدود 200 مخاطب از کلاس ها را رضایت بخش اعلام کرد.
حدادی با اشاره به اینکه مربیان اکثر کلاس ها از نیروهای تربیت شده و دوره دیده عضو کانون بودند، افزود: برای کلاس های زبان خارجه و فوتسال، از مربیان شهرستان اسفراین بهره بردیم.
مدیر کانون فرهنگی و هنری عاشورا با بیان اینکه تربیت حافظان قرآن کریم را از رسالت های اصلی کانون می دانیم، اظهارکرد: در کلاس های آموزشی امسال 15 نفر جزء 30 و 20 نفر نصف جزء 30 را حفظ کردند که در مقطع تحصیلی ابتدایی و راهنمایی بودند.
وی، حضور مستمر نوجوانان و جوانان در مسجد را از ویژگی های بارز معرفی کرد و با اشاره به تعامل خوب روحانی مسجد با قشر کودکان اظهارکرد: با شبکه سازی و واگذاری مسئولیت به نوجوانان، هر روز به طور متوسط 40 دانش آموز در برنامه های درون مسجدی حضور یافته و مشارکت می کنند.
حدادی، با بیان اینکه دیدار با خانواده های شهدا با حضور دانش آموزان را سه هفته پیش کلید زدیم، افزود: تمام برنامه ریزی این دیدار با خود دانش آموزان است و برای روزهای پنج شنبه، به انتخاب دانش آموزان برنامه دیدار با یک خانواده شهید برنامه ریزی و هماهنگ می شود.
وی با اشاره به قرار گرفتن کانون در منطقه روستایی و سهولت شناسایی افراد نیازمند، افزود: در مناسبت های مختلف با همکاری خیریه انصارالحسین و مرکز نیکوکاری تهیه بسته های غذایی، پوشاک و لوازم التحریر انجام و بین نیازمندان توزیع می شود.
حدادی، به توزیع 400 بسته لوازم التحریر در ایام بازگشایی مدارس اشاره کرد و گفت: از ابتدای امسال تا کنون با کمک خیران بیش از سه هزار پُرس غذای گرم در ظروف یکبار مصرف تهیه و بین مردم توزیع شد.
مدیر کانون فرهنگی و هنری عاشورا، در توضیح برنامه های نیمه شعبان هم از حضور گروه هنری باران در روز عید در این منطقه خبر داد و گفت: مراسم جشن نیمه شعبان از ساعت 14 تا 15 در سالن ورزشی برگزار می شود.
نظر شما