«محسن برمهانی»، معاون سیمای سازمان صداوسیما در پاسخ به این سئوال که چگونه مراکز دینی، بقاع متبرکه و امامزادگان میتوانند محور فعالیتهای فرهنگی و هنری قرار گیرند؟ به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان گفت: برای تبلیغ هر مکان باید برای آن مکان با زبان رسانه قصه تعریف کرد، لزوماً تاکید و دلیلی وجود ندارد که قصهای که تعریف میکنیم مرتبط و مخصوص مکان خاص دینی و مذهبی باشد بلکه نفس تعریف قصه در مکان مورد نظر یک ضرورت است؛ چراکه قصه در ذهن مخاطب باقی میماند.
او به شگرد رسانههای غربی برای برجستهسازی مکان در ذهن مخاطب اشاره کرد و افزود: غربیها وقتی میخواهند مکانی را در ذهن مخاطب برجسته کنند، قصههای فیلمهای اکشن را به مکان مورد نظر منتقل میکنند، لذا بهعنوان مثال وقتی امارات قصد تبلیغ «برج العرب» بهعنوان بزرگترین ساختمان را دارد، یکی از پرمخاطبترین آثار هالیوود را داخل برج تولید میکند.
معاون سیمای سازمان صداوسیما با تاکید بر اینکه باید بیاموزیم قصه تعریف کنیم، گفت: قصه میتواند در بقاع متبرکه و امامزادگان باشد که البته آثار خوبی نیز در این زمینه تولید شده است، اما لزوماً نیازی نیست در قصه موضوع امامزاده باشد بلکه کافیست یک اتفاق که قصهای دارد، حول محور امامزاده باشد.
محسن برمهانی در پاسخ به این سئوال که آیا بقاع متبرکه و امامزادگان ظرفیت قصهگویی و محوریت شدن در فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی را دارند، تصریح کرد: این اماکن دارای تاریخ و پیشینه مهمی هستند و در مسائل اجتماعی و تاریخ کشورمان نقش مهمی داشتهاند؛ لذا امروز نیز این اماکن قابلیت محور شدن در فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی را خواهند داشت.
معاون سیمای سازمان صداوسیما با اشاره به اینکه صداوسیما برنامه مشخصی برای پرداختن به بقاع متبرکه و امامزادگان بهعنوان سوژه قرار گرفتن در تولیدات تلویزیونی را ندارد، خاطرنشان کرد: امیدواریم تلویزیون بتواند در این زمینه فعالیت داشته باشد البته مطالبه جامعه در این زمینه میتواند انگیزهای برای رسانهها و تلویزیون باشد تا در این زمینه تولید اثر کند یا اگر فیلمنامهای به دستمان برسد ما آن را به تولید در محدوده امامزادگان هدایت کنیم تا تاثیرگذار باشد.
نظر شما