به گزارش خبرگزاری شبستان، نشست «هم عهدی خادمین مهرواره محله همدل» مزین به نام شهید عجمیان، بهمن و اسفند ۱۴۰۱ در مجتمع فرهنگی نور شهر مقدس قم برگزار شد.
این سلسله نشستها از ۳۰ بهمن آغاز و در هفته اول اسفند ماه ادامه پیدا کرد و در قالب سه دوره ۲ روزه در مجتمع فرهنگی نور شهر مقدس قم برگزار شد. در این نشستها از هر استان ۱۴ نماینده اعم از معاون فرهنگی، پژوهشی و آموزشی، کارشناس امور مبلغین و مبلغات، کارشناس هیئت و تشکل های دینی، کارشناس امور بانوان، مسئول ستاد نهضت پیشرفت بانوان و سایر مسئولان مربوطه و فعالان مهرواره محله همدل حضور داشتند.
تبیین مهرواره محله همدل، تبیین چگونگی برنامهریزی برای گروههای استانی در جهت عملیاتیکردن مهرواره در استانها و همافزایی کارگروههای موضوعی با استفاده از نظرات دیگر استانها، همعهدی فعالان مهرواره محله همدل با یکدیگر و بازدید از سومین نمایشگاه مسجد جامعه پرداز، بخشی از برنامههای تدارک دیده شده برای این نشست بود.
عاطفه سعیدینژاد، مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی در این نشست با اشاره به رویداد محله همدل و مهرواره بانور که قبلا در قالب یک جشنواره و به صورت ثبتنام در سایت صورت میگرفت، خطاب به کارشناسان امور بانوان و مسئولان ستاد نهضت پیشرفت بانوان گفت: محله همدل این بار قرار است در قالب مجموعهای از اقداماتی که شما تعریف میکنید، متناسب با موضوعاتی که در حوزه بانوان و تشکلها وجود دارد با رویکرد حل مسأله و روایتگری اجرا شود.
وی با اشاره به طرحهایی مانند حرفآورد و رفیقانه که در سطح استانها در حال اجراست، اظهار کرد: امروز، زمان خوبی برای تثبیت شبکه حرفآورد و تقویت آن است، زیرا روایت همدلی و همراهی مردم یکی از نیازهای امروز جامعه است. در رابطه با جهاد تبیین، مسأله اول، روایت این کارآمدی است. بسیاری از اوقات، دشمن کارآمدیهای نظام جمهوری اسلامی و مردم را به عنوان شکست روایت میکند و این هنر ماست که بتوانیم اقدامات شایسته که در سطوح مختلف از سوی مردم صورت میپذیرد را به خوبی از زبان خودشان روایت کنیم. برای این منظور باید ظرفیت حرفآوردیها را پای کار آورید، شبکه جدید شکل دهید و به فکر تثبیت شبکههای قبلی باشید.
سعیدینژاد عنوان کرد: درواقع رویکرد جدید محله همدل به نوعی ادامه برنامه خانه مادری به شمار می آید، در طرح خانه مادری هدف این بود که بانوان با رویکرد جهاد تبیین اقدام به برگزاری دورهمیهای زنانه کنند در اینجا هم می خواهیم، ظرفیت بانوان در محلات جدی گرفته شود و از این ظرفیت در زمینه حل مساله و روایت این اقدامات استفاده شود.
وی افزود: در این زمینه جنس کنشهایی که شما تعریف میکنید که بتواند حل مسأله و روایت را تعریف کند، مهم است. یکی از اقدامات به عنوان مسئله مبتلابه که ما را به جامعه وصل میکند و میتوانید در دستور کار خود قرار دهید، ناظر به فضای نوجوانان، موضوع کمک درسی نوجوانان است. زیرا اغلب دانشآموزان پس از کرونا مشکل جدی درسی پیدا کردهاند و در استانها نیز حتما این موضوع به چشم میخورد، اینکه بتوانیم در مساجد و هیئات، ظرفیتی فراهم کنیم که کلاسهای کمکدرسی برگزار شود و البته در کنار این آموزشها دانشآموزان بتوانند از آموزههای فرهنگی و دینی نیز بهرهمند شوند، میتوانیم بگوییم اقدامی مؤثر در راستای حل مسأله برداشتهایم و نکته مهم این است که این ظرفیت ارتباطی باید حفظ شود و نوجوانان بتوانند همین موضوع را روایت کنند.
در ادامه این برنامه هریک از بانوان شرکتکننده اعم از کارشناسان امور بانوان و اعضای ستاد نهضت پیشرفت بانوان به ارائه طرحها و برنامههای استانی در این زمینه پرداختند که شرح برخی موضوعات مطرح شده را در ذیل میخوانیم.
ـ آموزش مربی تربیتی ویژه گروههای رفیقانه و دانشآموزی
ـ ایجاد گروههای سالم و هدفمند رفیقانه
ـ آشنایی گروههای رفیقانه با آسیبهای اجتماعی و پرهیز از هرگونه مخاطرات فرهنگی
ـ برگزاری اردوهای یک روزه دانشآموزی و رفیقانه همراه مربی گروه های رفیقانه
ـ برگزاری دوره های آموزشی ویژه والدین و خانواده
ـ تعامل با میراث فرهنگی جهت برگزاری گردهمایی های رفیقانه و دوستانه مثل کافه کتاب یا بوهای گردشگری و تفریحی
ـ احیای سنت همدلی و مواسات در استانها
ـ اشتراک دانش سازمانی مهرواره همدل و فرصت های آن در استانها
ـ تشکیل انجمن های ایدئولوژیکی حل مسأله و مسأله شناسی محلات
ـ توانمندسازی کنشگران در حوزه گفتمان
ـ شناسایی ظرفیت های محلات
ـ به تصویرکشیدن نقش ظرفیت های مردمی مؤثر در محلهها
ـ تشکیل شبکه مادران شهر و روستا
ـ اکران فیلهای ارزشی در مدت زمان معین
ـ روایتگری مادران و مادربزرگها از سنت های مذهبی و ملی
ـ کمک به بلوغ و تربیت فکری نسل مادران آینده
ـ تبلیغات چهره به چهره توسط دانش آموزان
ـ وجود شبکه های مجازی اطلاع رسانی و آموزش سواد رسانه ای برای اقشار تاثیرگذار
ـ برگزاری پویشهای دختران روزه اولی در بقاع متبرکه
ـ راهاندازی پویش آسیب شناسی محله یا پویش لحظه های ناب از کمک های مومنانه
ـ آموزش روایتگری، روش های حل مسأله و معرفی راهکارهای حل مسائل
نظر شما