محدثه رمضانی - نخبه گیلانی - در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با اشاره به دستگاه طراحی شدهاش جهت از بین بردن آلودگیهای برنج، بیان کرد: این دستگاه از بین برنده شپشک غلات و به ویژه برنج است که در 2 مدل فروشگاهی و کارخانهای به صورت نوار نقاله طراحی شده و برای مدل خانگی نیز به صورت کابینی ساخته میشود.
وی با اشاره به اینکه این دستگاه با امواج رادیویی باعث میشود که لارو شپشکی که داخل محصول(برنج یا غلات) است آب میان بافتیش از بین برود و خشک شود گفت: لارو وقتی به مواد غذایی دست پیدا میکند عمر 30 روزه دارد و در این مدت 400-300 تخم میگذارد که این تخمها را داخل محصول قرار میدهد.
رمضانی اظهار کرد: خرک نشانه کهنگی محصول نیست و در هر مرحلهای میتواند محصول را آلوده کند مثلا احتمال دارد که خرک در انبارهای منزل، مغازه و کارخانهها وجود داشته باشد ولی چون پنهان است و دیده نمیشود دلیل بر سالم بودن محصول نیست.
وی، هدف از تولید این دستگاه را جلوگیری از آلودگی محصول بیان کرد و افزود: با استفاده از این دستگاه و امواج رادیویی، تخمهایی که احتمال دارد در محصول وجود داشته باشند از بین میرود و در مرحله بعد با استفاده از پلاسمای اکسیژن کار ضد عفونی محصول(برنج و غلات) را انجام داده و سپس محصول را بسته بندی میکنند.
رمضانی تاکید کرد: در تمام این مراحل فقط باید مراقب بود تا محصولی که از این روند عبور نکرده است را در کنار محصولاتی که پاکسازی شدهاند، قرار ندهیم.
وی خاطر نشان کرد: با این کار میتوانیم بازار خودمان را تامین کنیم، چون وقتی برنج تولید میکنیم ولی نمیتوانیم محصول را به مدت طولانیتری نگه داریم، کشاورز مجبور میشود سریع و با کمترین قیمت برنج را بفروشد ولی با این روش ماندگاری کار را بالا برده و میتوانیم استفاده بهتری داشته باشیم.
رمضانی در ادامه خواستار حمایت و اعتماد مسئولین استانی و سازمانهای دانش بنیان از طرحها و ایدههای جوانان تازه کار شد.
نظر شما