به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، «عباس باباخانیان» ضمن تاکید بر تلاش برای ارتقای فرهنگ کتابخوانی در پایتخت، گفت: با توجه به منويات مقام معظم رهبري(مدظله العالي) در خصوص اهميت مطالعه و كتابخواني در نظام فرهنگي كشور و جايگاه اين موضوع در ارتقای فرهنگ عمومي، یکی از اولویتهای سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، مدیریت متمرکز همه فعالیتهای حوزه کتاب و ترویج فرهنگ کتابخوانی و همچنین توسعه و تجهیز کتابخانههای شهر تهران بوده است. وی افزود: در این راستا، سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران با تحت پوشش داشتن 110 كتابخانه عمومي و موضوعي و دارا بودن حدود 3 ميليون نسخه كتاب و بيش از 6 ميليون مراجعهكننده در سال، بهعنوان پُرمخاطبترين مجموعه كتابخواني شهر تهران، پرچمدار ارائه خدمات استاندارد کتابخانهای در شهر تهران بوده و نيز طراحي و اجراي برنامههاي متنوع ترویج فرهنگ کتابخوانی را عهدهدار است.
باباخانیان شبکه یکپارچه کتابخانههای سازمان فرهنگی هنری را نخستین شبکه کتابخانههای عمومی کشور خواند و ادامه داد: با اجرای این طرح، امکان عضویت در نزدیکترین کتابخانه محل سکونت و استفاده رایگان از خدمات و امکانات همه کتابخانهها در سطح شهر تهران برای شهروندان تهرانی، فراهم شده است.
وی افزود: تأمین منابع و تجهیزات کتابخانهها، نوسازی و بهروز رسانی تجهیزات کتابخانهای و همچنین شادابسازی کتابخانهها، از رویکردهایی است که مورد توجه جدی قرار گرفته است. در این راستا 25 کتابخانه با تجهیزات کتابخانهای جدید، نوسازی شده و همچنین در جهت بهروز رسانی منابع کتابخانهها، تعداد 187/165 نسخه کتاب و منابع کتابخانهای بهمنظور بهرهمندی شهروندان به مجموعه کتابخانهها اضافه شده است.
مدیر کتابخانههای سازمان فرهنگی هنری ضمن اشاره به راهاندازی «سامانه مشاوره کتاب (سَـمک)»، گفت: این طرح نیز با هدف راهنمایی مخاطبان در خصوص معرفی کتابهای مناسب با توجه به نیازهای آنها در چند فاز در نظر گرفته شده است که در فاز اول جهت ایجاد بسترهای مناسب با امکانات و توانمندیهای موجود در بین کتابداران سازمان، از طریق 5 روش ارتباطی از جمله شماره تماس 96659665 مشغول فعالیت است.
باباخانیان اظهار داشت: اجرای برنامهها و تولید محصولات متنوع ترویجی در بستر فضای مجازی و برگزاری پویشهای کتابخوانی از دیگر اولویتهای سازمان در حوزه کتاب و کتابخوانی است. همچنین برگزاري سالانه «فرهنگسراي كتاب» در نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران، ويژهبرنامههاي «هفته كتاب»، برگزاري «نمايشگاههاي كتاب»، «پاتوق كتاب»، برگزاري نشستهای «رونمايي و نقد و بررسی كتاب»، «كتابگرد هدهد»، «پيك كتاب»، «پويشهای كتابخواني كودكان و نوجوانان»، «جشنوارههاي مجازي كتابخواني»، «مسابقات كتابخواني»، «جشنواره مادران قصهگو»، «تجليل از نويسندگان محلات و مناطق شهر تهران»، «پويش کتابخوانی 20 و20»، «باشگاه كتابخواني 100تاییها» و «کتابدار شو» از جمله برنامههاي فراگير اين سازمان در حوزه كتاب و كتابخواني است.
وی گفت: همچنین بیش از 1881 عنوان برنامه حوزه کتاب و کتابخوانی در قالبهایی نظیر: تولید محصول، نشست، کارگاه، نمایشگاه، مسابقات و... بصورت مجازی و حضوری در سال جاری در کتابخانههای سازمان اجرا شده است که مورد استقبال بسیار خوب شهروندان شهر تهران قرار گرفته است.
باباخانیان در پایان درخصوص فعالیتهای آتی این مجموعه گفت: طرح جامع کتابخوانی شهر تهران، ایجاد شبکه حرفهای کتابداران، پیک کتاب، ثبت و به اشتراکگذاری تجارب برنامههای حوزه کتاب و کتابخوانی از فعالیتهای پژوهشی در دست اقدام سازمان است.
نظر شما