به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، به مناسبت فرا رسیدن دهه مهدویت (ایام منتهی به نیمه شعبان، سالروز ولادت باسعادت حضرت بقیةالله الاعظم(عج))، و به منظور بررسی اهمیت و الزامات این بزرگداشت برای شیعیان با آیتالله «رحیم توکل»، عضو مجلس خبرگان رهبری گفتگویی ترتیب دادهایم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:
بزرگداشت دهه منتهی به نیمه شعبان، سالروز ولادت باسعادت حضرت بقیةالله الاعظم(عج) با عنوان دهه مهدویت چه ضرورت و اهمیتی دارد؟
ظهور امام زمان(عج) ظهور قدرت و اقتدار اسلام است، امروز ظلم همه دنیا را فرا گرفته و ناله مظلومان عالم بلند شده است و پیروان همه ادیان و مکاتب می دانند کسی قرار است بیاید و آنها را از این همه ظلم و ضلالت نجات دهد؛ اما نمی دانند این منجی کیست اما ما می دانیم ایشان حضرت حجتبنالحسنالعسکری(ع) امام دوازدهم(عج) ما هستند که با ظهورشان نه تنها اسلام قدرت و اقتداری عالمگیر می یابد بلکه همه مظلومان عالم از ظلم و بیداد ظالمان نجات خواهند یافت.
برای اینکه این دهه بتواند به خوبی مروج و تبیینگر آموزه های مهدوی به ویژه امیدآفرینی و اندیشه نجات شود، چه الزاماتی را باید رعایت کرد؟
اگر انسان به درستی به امری معتقد باشد، به ملزومات آن نیز عمل می کند مثل اینکه مسلمانی نیازمند نماز، روزه، حجاب، جهاد، امر به معروف و نهی از منکر و ... است؛ به عبارت بهتر، اینکه به قرآن و اسلام اعتقاد داریم باید به اوامر آن نیز پایبند باشیم لذا اگر به امام زمان(عج) معتقد و منتظر ظهورشان هستیم باید بدانیم حضرت(عج) پس از ظهور چه کارهایی می کنند ما نیز همان ها را در زندگی فردی و اجتماعی خود پیاده کنیم دوست داشتن و علاقه قلبی صرف کفایت نمی کند و انتظار نیست!
انتظار واقعی و زمینه سازی برای ظهور امام زمان(عج) چه ویژگی هایی دارد و چطور در فرد و جامعه منتظر باید این حالت را ایجاد و نهادینه کرد؟
برای رسیدن به این سطح و درک از انتظار فرج باید به واجبات عمل و از محرمات پرهیز کنیم، حدود و حقوق مردم را رعایت کنیم، نه ظالم باشیم و نه مظلوم چون در روایت است که هم ظالم و هم مظلوم هر دو در جهنم وارد می شوند، از رسول خدا(ص) پرسیدند چرا مظلوم به جهنم وارد می شود، پیامبر(ص) در پاسخ فرمودند: چون در برابر ظالم سکوت کرد و این سکوت مظلوم به ظالم میدان می دهد!
از این رو، لازم است منتظران برای آنکه حالت انتظارشان در عمل نیز تاثیرگذار باشد باید با بی اخلاقی ها و بدحجابی و بی حجابی و ... مبارزه کنند و نهی از منکر داشته باشند، اینچنین در زمینه سازی ظهور موثر خواهند بود.
دهه مهدویت امسال با عنوان «امید، خانواده منتظر و نسل آینده» نامگذاری شده است مهدویت و انتظار چطور به جامعه امید می بخشد و مانع از یأس افراد می شود؟
در اسلام یأس معنا و راه ندارد این یأس وسوسه شیطان است خدای عالم بالای سر ما و امام زمان(عج) در کنار ما حضور دارند؛ دنیا چهار فصل را از سر می گذارند و دائم در حال تحول است ما باید محکم باشیم نه با سرمای زمستان به لرزه بیفتیم نه با گرمای تابستان گرمازده شویم دنیا همین است لذا باید بنگریم امام زمان(عج) بیایند چه می کنند ما نیز همان ها را انجام دهیم تا از فصول سخت زندگی و دنیا، ایمن عبور کنیم و دچار بحران نشویم. هر چه مردم انتظار، امید و درخواستشان برای فرج افزایش یابد، ظهور امام زمان(عج) نزدیک تر می شود.
نظر شما