معاون رئیس جمهور در کردستان تبیین کرد:  اصول دوازده گانه دولت سیزدهم برای مبارزه با فساد   معاون رئیس جمهور با تبیی

حسینی با تبیین مولفه و اصول مبارزه با فساد در دولت سیزدهم بر افزایش بهره وری و تکریم و خدمت به مردم بر اساس روایات و خطبه های امیرالمومنین علیه السلام تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان،  سید محمد حسینی«اولین همایش ملّی تکریم مردم، افزایش بهره‌وری و ارتقاء سلامت اداری» در سنندج، استان کردستان را دیار فرهنگ و هنر و دژ مقاومت ایران اسلامی توصیف کرد و گفت: یاد ۵ هزار و ۴۰۰ شهید والامقام این خطه و هزاران شهیدی که از جای جای ایران برای دفاع از کشور به این استان مهاجرت کردند را گرامی می داریم و امیدواریم راه نورانی آنان را با قوت و قدرت ادامه دهیم.
معاون رئیس جمهور توجه به موضوع تکریم مردم و ارتقای سلامت اداری را در افزایش بهره وری مورد تاکید قرار داد و  اظهار داشت: هر کدام از این موارد الزامات خاص خود را دارد که کارکنان و کارگزاران نظام اسلامی باید آنها را به دقت در مسیر خدمت بی منت  و جلب رضایتمندی مردم مورد توجه قرار دهند.
دکتر حسینی خاطرنشان کرد مقام معظم رهبری چندی پیش در دیدار کارآفرینان، صنعتگران و اقتصاددانان در نبود رشد اقتصادی در دهه گذشته اشاره کردند و یکی از عوامل آنرا موضوع بهره‌وری بیان کردند بنابراین برای اینکه در این دهه موفق عمل کنیم باید روی موضوع بهره وری برنامه ریزی و توجه بیشتری صورت بگیرد.
معاون رئیس رئیس جمهور با تاکید بر اهمیت تکریم و حفظ کرامت مردم، گفت: برخلاف آنچه که فرعونیان و نمرودیان تلاش می کردند تا مردم را ذلیل و خوار کنند اما اسلام و ادیان آسمانی به دنبال کرامت بخشیدن به انسان هستند لذا وقتی انسان چنین مقامی دارد باید همه تلاش کنند تا مورد تکریم باشد. امام صادق علیه السلام فرمودند که مردم خانواده خداوند محسوب می‌شوند و محبوبترین انسانها در نزد خداوند آن کسی است که مهربان تر بوده  و در برآوردن حاجات و نیازهای آنها ساعی و کوشاتر است.
دکتر حسینی افزود: تعبیر معروفی وجود دارد که اگر کسی در راه انجام کاری برای افراد مومن تلاش کند مثل کسی است که سعی صفا و مروه انجام می دهد. بنابراین باید همواره تکریم ارباب رجوع و خدمت بدون منت به مردم را بعنوان یک عبادت مد نظر داشت. در همین راستا شهید آیت الله بهشتی جمله معروفی دارند که ما شیفتگان خدمتیم نه تشنگان قدرت و کارگزاران نظام اسلامی باید چنین رویکردی داشته باشند.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه نظام اسلامی مبتنی بر مردم سالاری است و جمهوریت جایگاه بالایی در این نظام دارد، گفت: در نظام اسلامی کسی که مسئولیت دارد باید روحیه خدمتگزاری برخوردار بوده و در مقابل مردم تواضع و فروتنی داشته باشد.
دکتر حسینی با بیان اینکه سید رضی ۷۹ نامه از امیرالمومنین علی علیه السلام در نهج البلاغه گردآوری کرده است گفت: این نامه ها در حقیقت احکام و دستورالعمل‌های حکومتی به والیان و مردم است که حضرت صادر کردند ومعروف ترین آنها نامه به مالک اشتر است  و لازم است همه کارگزاران نظام اسلامی این نامه‌ها را مطالعه کنند اینها مسائلی نیست که مربوط به گذشته بوده و تاریخ مصرف آن تمام شده باشد مربوط به گذشته و رفتاری که باید داشته باشند بلکه مثل موارد هشت گانه ای که رهبر فرزانه انقلاب در بیانیه گام دوم مبنی بر استقلال، آزادی، عدالت و عقلانیت، عزت، اخلاق و معنویت و اخوت و برادری همیشه جاودانه است و به زمان خاصی تعلق ندارد و در هر جمع و محیطی که ارائه شود مورد پذیرش قرار خواهد گرفت برای همه ملت های آزادیخواه جاذبه دارد.
معاون رئیس‌جمهور در امور مجلس خاطرنشان کرد: ایستادگی ملت ایران در برابر قدرت‌های شیطانی و استکباری و روحیه ظلم ستیزی و عدالت طلبی برای همه ملت ها ارزشمند است و به نیکی و افتخار از آن یاد می کنند.
دکتر حسینی با اشاره به اهمیت توجه به مولفه های حکمرانی در نظام اسلامی: امام علی علیه السلام میفرمایند که حاکم باید در مقابل مردم فروتن، متواضع و خاکسار باشد از موضع بالا و غرور سخن نگوید. حضرت خطاب به محمد بن ابوبکر تاکید داشتند که  آنچه برای خودت دوست داری برای مردم هم بپسند با آنچه برای تو ناپسند است برای مردم هم چنین باشد لذا انصاف هم این است که نباید چنین باشد که فرد کارگزار در رفاه و نعمت بوده و خودش را تافته جدا بافته بداند و مردم در رنج و سختی باشند.
دکتر حسینی بر اهمیت نبود فاصله بین مردم و کارگزاران اظهار داشت: امام علی علیه السلام در این زمینه تاکید دارند که نباید حجابی بین مردم و مسئولین باشد و مردم باید بتوانند به راحتی و سهولت به کارگزاران و حاکمان دسترسی داشته و مطالب خود را بیان کنند. 
دکتر حسینی داشتن سعه صدر  و پرهیز از کاهلی و تنبلی را از ویژگی های کارگزار نظام اسلامی برای خدمت به مردم افزایش بهره وری دانست و اظهارداشت:  مدیران و مسئولین باید در مقابل ناملایمات سعه صدر داشته باشند و اجازه ندهند اینگونه موارد بر رابطه صمیمی آنان با مردم خدشه وارد کند.
دکتر حسینی با تاکید بر  اجتناب از کاهلی و سستی در رسیدگی به امور مردم تاکید کرد: اگر همه کارکنان و کارگزاران وظیفه خود را دقیق و درست انجام بدهند حتما بهره‌وری بیشتر خواهد بود و یک حرکت بزرگ زمانی شکل میگیرد که همه به طور فعال و بانشاط وظیفه خود را به درستی انجام دهند.
دکتر حسینی خاطرنشان کرد در دوران جنگ تحمیلی تعطیلی و خستگی معنا نداشت و همه نسبت به وظایف و مسئولیت خود احساس تکلیف کرده و آن را  با دقت انجام می دادند امروز  هم در  در جنگ ترکیبی  در همان شرایط قرار داریم و  بخوبی می دانیم  که با روال عادی و سستی کار به نتیجه مطلوب نمی رسد و نیازمند روحیه انقلابی و مدیریت جهادی و  ابتکار ، خلاقیت و فکر و اندیشه هستیم.
معاون پارلمانی رئیس جمهور همه مسئولین را به قدردانی از فرصت خدمت به مردم فراخوان و گفت: فرصت خدمت به مردم ، نعمتی است که باید آنرا مغتنم شمرد. در این فرصت خدمت می توان کارهای ماندگار و صالح به نفع مردم انجام داد.
دکتر حسینی در ادامه مدارا با مردم را از کارسازترین  امور در مدیریت انسانی دانست و اظهار داشت: پیامبر رحمت العالمین بود و با صبر و مدارا و مهربانی توانست مردم دوران جاهلیت را به اسلام جذب کند.  پیامبر  با رحمت و مهربانی دلها را متحول و منقلب کرد و انسان های بزرگی مانند سلمان و ابوذر و مقداد بوجود آورد.  در جامعه اسلامی اصل بر  رحمت و رٱفت و گذشت است.
معاون پارلمانی رئیس‌جمهور در ادامه نظم و انضباط کارگزاران و کارکنان در رسیدگی به امور مردم را حائز اهمیت دانست و گفت: اگر این موضوع به دقت وارد توجه قرار بگیرد نقش مهمی در انجام بهینه امور خواهد داشت  و بی انضباطی مانع انجام درست و به موقع  امور می شود. در این راستا سازماندهی درست نیروها از اهمیت زیادی برخوردار است باید شایسته ترین افراد در مناسب ترین امور به کار گرفته شوند.
معاون پارلمانی رئیس جمهورگفت: کسی که مدیر است باید از زیر مجموعه خود  روند انجام مسئولیت هایشان را مطالبه کند و مشخص کند که هر کسی چه مسئولیتی بر عهده دارد ضمن اینکه باید هر کاری را در زمان خود و با برنامه‌ریزی دقیق انجام داد و به فردا موکول نشود. تاخیر در اجرای امور و وعده هایی که به مردم داده شده،  آسیب‌های فراوانی به اعتماد مردم  دارد 
دکتر حسینی در ادامه بر اهمیت رعایت اصل مساوات و عدم تبعیض در اداره امور تاکید کرد و گفت: همه مدیران و مقامات باید این اصل را مورد توجه جدی قرار  دهند. در این رابطه مولا علی علیه السلام در توصیه و خطاب به خلیفه دوم می فرماید عمل به سه چیز تو را کفایت می‌کند و اگر به آنها توجه نکردی،  کارهای دیگر هم فایده ای نخواهد داشت مورد اول اقامه حد و قانون است که باید بدون تبعیض و برای همه یکسان باشد و اگر این روحیه در تک‌تک کارکنان و کارگزاران باشد در رضایتمندی مردم نقش زیادی دارد چرا که  بعضاً نارضایتی مردم از وجود تبعیض است.
 معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: خوشبختانه امروز این  روحیه در دولت مردمی و شخص آیت الله رئیسی وجود دارد به گونه ای که اگر تخلفی وجود داشت بلافاصله نسبت به آن تذکر داده و با آن برخورد می شود .
معاون پارلمانی رئیس جمهور افزود:  ارایه حکم بر اساس وحی الهی و قرآن و تقسیم عادلانه بیت المال بدون هیچگونه تبعیض و تفاوت توصیه های دیگر امام علی علیه السلام خطاب به خلیفه دوم بود توجه به این امور در شرایط کنونی نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.
 دکتر حسینی در ادامه نقض حقوق بشر در غرب را مورد اشاره قرار داد و گفت: غربی‌ها در حالی ادعای حقوق بشر دارند و دیگران را به نقض آن متهم می کنند که جنایت های آنها نسبت به آفریقایی ها، سرخپوستان و بومیان قاره آمریکا در تاریخ ثبت شده و امروز هم همان جنایت ها به گونه دیگری در آمریکا و کشورهای غربی جریان دارد.
معاون رئیس جمهور مشورت و تبادل نظر صاحب نظران و کارشناسان را از دیگر مولفه های افزایش بهره وری دانست و اظهار داشت:  یکی از آفت هایی که در  عرصه مدیریتی وجود دارد این است که یک مدیرخود را عقل کل و مستغنی از نظرات دیگران بداند در حالی که خداوند به پیامبری که معصوم است توصیه می کند  که  در  اداره امور از مردم  مشورت بگیرد.
معاون رئیس‌جمهور در امور مجلس، پایبندی به  عهد و پیمان، آینده نگری و عاقبت اندیشی، گزینش نیروها، انتخاب افراد و آموزش نیروها، نظارت و بازرسی و ارزشیابی کارکنان و تقویت باورهای دینی را از دیگر مولفه های افزایش بهره وری و  ارتقای سلامت اداری دانست توجه دقیق به اجرای این امور را مورد تاکید قرار داد.
دکتر حسینی با اشاره به ضرورت توجه به اصول دوازده گانه رئیس جمهور در زمینه مبارزه با فساد و ارتقای سلامت اداری خاطرنشان کرد: شفاف سازی، مدیریت تعارض منافع، مسئله فرهنگ سازی و نظارت همگانی، متناسب سازی ساختار و تشکیلات و شایسته گزینی، سهولت فرایندها، دولت الکترونیک، توسعه رویکرد ها، زنجیره ارزش، حمایت از فعالیت سالم، یکپارچه سازی اطلاعات مالی و اقتصادی کشور، نظارت موثر و کارآمد و برخورد قاطع، دقیق و موثر برای اجرای عدالت و مبارزه با فساد اصل بسیار مهمی است که باید همواره مد نظر  باشد.
معاون رئیس جمهور تأکید کرد: برای داشتن سلامت اداری باید با فساد اداری مقابله کرد.
در این دیدار که نماینده ولی فقیه در استان کردستان کردستان، حجت الاسلام والمسلمین درویشان بازرس ویژه رییس جمهور، استاندار ، نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و مدیران ارشد کشور حضور داشتند گزارشی از اقدامات و برنامه ریزی های انجام شده در مسیر مقابله با فساد‌و ارتقای بهره وری ارایه گردید.
کد خبر 1255579

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha