پیامبرِ حسین/ خدا دوباره علی آفریده است

سلام بر تو که مایه شعف حسین شدی به هنگامه‌ی بی‌تابی های مکرر در فقدان رسول الله؛ سلام بر تو که در ماه پیامبر زاده شدی؛ تو که با آمدنت چشمان فتنه را کور کردی.

خبرگزاری شبستان-کرمان

 

 

«مسيحی دوان دوان آمد به مسجد النبي. گفتند از مسجد بيرون برو، اينجا جای مسلمانان است. گفت: «ديشب خواب ديدم پيامبر شما و مسيح را. مسيح گفت: مسلمان شو. حالا آمده ام خدمت نزديک ترين شما به پيامبرتان تا مسلمان شوم.» همه حسين را نشان دادند. مرد خوابش را برای حسين گفت. حسين، علی را صدا زد. مرد علی را که ديد، گفت: «خودش است. پيامبر است.«خودش را انداخت روی پای علی و گفت: «خوش آمدی يارسول الله!(علی اکبر پيامبر حسين بود)
 

 

وجه تمایز و مشخصه فرزند ارشد امام حسین علیه السلام، شباهت مثال‌زدنی اش با رسول خدا است؛ در صورت و سیره؛ چنان که هر یک از اهل بیت به وقت دلتنگی و اشتیاق برای رسول خدا، علی اکبر را می نگریستند...

 

 

 

 

أَلسَّلامُ عَلی عَلِیّ الْکَبیرِ...

 

سلام بر تو که مایه شعف حسین شدی به هنگامه‌ی بی‌تابی های مکرر در فقدان رسول الله که " آنقدر بغض کرد، آنقدر لب برچید، آنقدر گریه کرد که آتش به جان فرشتگان آسمان زد و اگر کفر نبود می گفتم که خدا هم بی‌تاب شد از این همه بی تابی. آن قدر که محمدی کِهتر، پیامبری دیگر، شبیهی از پیامبر را بعدها در دامان حسين گذاشت تا جگر سوخته‌اش بدان التیام یابد.

 

 

یادت هست وقتی علی اکبر به دنیا آمد چند نفر با دیدنش بی اختیار تو را آمنه صدا زدند و علی را محمد؟! " (پدر، عشق و پسر)

 

 

 

 

سلام بر تو که در ماه پیامبر زاده شدی؛ تو که با آمدنت چشم فتنه را کور کردی چنان که: 

 

"پسر به کوری چشمان فتنه کاری کرد
پر از علی شود آغوش دشت سر تا سر"

 

 

حضرت علی‌ اکبر علیه السلام فرزند ارشد امام حسین علیه السلام و لیلا - دختر میمونه بنت ابی سفیان حرب- است که بر اساس مقتل مقرم در ۱۱ شعبان سال ۳۳ به دنیا آمد و به هنگام واقعه کربلا ۲۷ بهار از عمر مبارک ایشان سپری شده بود؛ پیکر مطهر حضرت علی اکبر علیه السلام در پایین پای پدر تدفین شده و ۶ گوشه بودن ضریح حرم مطهر امام حسین علیه السلام هم به همین دلیل است.

 

 

 

فضایل اخلاقی گفته شده برای حضرت علی اکبرعلیه السلام دلالت بر عظمت و بزرگواری آن حضرت به عنوان شبیه ترین فرد در اخلاق به رسول خدا (صل الله علیه و آله) و یک الگوی محبوب و حماسه ساز دارد؛ با این حال برخی نویسندگان کوشیده اند تا جلوه هایی از زندگی ایشان را بازنمایی کنند که از جمله کتاب های نوشته شده:

 

 

کتاب های نوشته شده درباره حضرت علی اکبر علیه السلام

 

حضرت علی اکبر از ولادت تا شهادت/ لطيف راشدی/ نشر پيام علمدار از مجموعه دايرة المعارف اهل بيت(ع) است که حاوي زندگي‌نامه و معرفي حضرت «علي اکبر» است و با استناد به منابع تاريخی، روايی و مقاتل شيعه، سامان يافته است؛ علی اکبر پيامبر حسين بود/ نشر شهر/ مهدی قزلی عنوان کتاب دیگری است که زندگی حضرت علی اکبر(ع) را مرور می کند.

 

 

 

 

55 درس زندگی از سيره‌ی عملی حضرت علی اکبر (ع)/ اميرحسين عليقلی/ نشر عابد هم از کتاب هایی است که نويسنده در اين کتاب با نگاهی اجمالی به زندگی حضرت علی اکبر(ع) (37ـ61ق)، به معرفی پنجاه و پنج درس زندگی در غالب سيرة عملی و رفتاری آن حضرت پرداخته است؛ پدر، عشق پسر/ سيدمهدی شجاعی/ نشر نيستان که در آن فرازهايی از زندگی حضرت علی اکبر بن الحسين عليهما السلام به تصوير کشيده می شود.
 

 

حضرت علی اکبر عليه السلام/ عبدالرزاق مقرم/ مترجم:حسين طارمی/ نشر کلينی و آئينه محمد صل الله عليه وآله/ محمد باقر انصاری/ نشر دليل؛ علی اکبر بهترین الگوی جوان/ محمد ابراهیم برادران/انتشارات تولی؛ نمونه‌های ایثار حضرت علی اکبر (علیه‌السلام) / سیدمحمدتقی مدرسی، ترجمه شوشتری زاده انتصار/ انتشارات محبان الحسین؛ حضرت علی اکبر در آینه امام زمان / علی تقی‌پور/نشر حاذق‏؛ بدرقه جان، سیری در زندگانی حضرت علی اکبر علیه‌السلام / واحد پژوهش انتشارات مسجد مقدس جمکران؛ ‏علی اکبر علیه‌السلام (الگوی جوانان) / جواد محدثی/ مؤسسه بوستان از دیگر کتاب های نوشته شده درباره آن حضرت است.

 

 

روز جوان

 

روز میلاد باسعادت آن حضرت به نام روز جوان نام گرفته تا جوانان با تاسی به ایشان خود را مزین به صفاتی چون بصیرت دینی، عزت، ولایتمداری و... کنند.

 

نسل جوان را به جهان رهبری

جلوه‌ی توحيد، علی اکبری

هر که هوای رخ احمد کند

در تو تماشای پيمبر کنـد

 

 

 

 

شقایق خونین

 

شاعران زیادی نیز جهت عرض عشق و ارادت خود به حضرت علی اکبر علیه السلام برای آن حضرت اشعاری سروده اند که «شقایق خونین» مجموعه‌ی شعر در مدایح و مراثی آئینه‌ی تمام‌نمای رسول‌الله (ص) حضرت علی اکبر (علیه السلام) / به گزینش محسن حافظی است.

 

 

حُسن ختام این نوشته شعری است از سیدحمیدرضا برقعی از شاعران آیینی کشور که برای حضرت علی اکبر علیه السلام چنین سروده است:

 

می ایستم امروز خدا را به تماشا

 ای محو شکوه تو خداوند سراپا

ای جان جوان مرد به دامان تو دستم

من نیز جوانم، ولی افتاده ام از پا

آتش بزن آتش به دلم، کار دلم را

ای عشق مینداز از امروز به فردا

آتش بزن آتش به دلم ای پسر عشق

یعنی که مکن با دل من هیچ مدارا

با آمدنت قاعده ی عشق به هم خورد

لیلای تو مجنون شد و مجنون تو لیلا

تا چشم گشودی به جهان ساقی ما گفت:

"المنته  لله  که  در  میکده  شد  وا"

 

 

ابروی تو پیوسته به هم خوف و رجا را

 چشمان  تو  کانون  تولا  و  تبرا

 ای منطق رفتار تو چون خلق محمد

معراج برای تو مهیاست، بفرما!

این پرده ای از شور عراقی و حجازی است

پیراهن تو چنگ و جهان دست زلیخا

لب تشنه ی لب های تو لب های شراب است

لب وا کن و انگور بخواه از لب بابا

 

 

 

 

دل مانده که لب های تو انگور بهشتی است

یا شیرخدا روی لبت کاشته خرما

عالم همه مبهوت تماشای حسین است

هر چند حسین است تو را محو تماشا

"چون چشم تو دل می برد از گوشه نشینان"

شد گوشه ی شش گوشه برای تو مهیا

از گوشه ی شش گوشه دلم با تو سفر کرد

ناگاه  در آورد  سر از  گنبد خضرا

 مجنون علی شد همه ی شهر ولی من

مجنون علی اکبر لیلام به مولا

کد خبر 1255697

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha