به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، حجت الاسلام محسن قرائتی نماینده ولی فقیه و رئیس ستاد اقامه نماز، امروز(2 اردیبهشت) در اولین جلسه شورای اداری سال 91 استان کرمانشاه، که با حضور کلیه مقامات و مسئولین استان درسالن شهدای دولت استانداری برگزار شد، نماز را ستون دین عنوان و بر حضور قلب و توجه کامل داشتن به این فریضه مهم تاکید کرد.
وی فریضه نماز را عصاره تمام فضایل و خوبیها عنوان کرد و گفت: مدارس و دانشگاه ها، نقش بسیار موثری در تشویق و ترغیب نوجوانان و جوانان به این فریضه مهم الهی را ایفا می کنند.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور، در ادامه با اشاره به اهمیت و تأثیرگذاری نماز، گفت: حج با همه بندگی، قبله نماز است.
حجت الاسلام قرائتی، با طرح این سئوال که چرا پس از 33 سال ما هنوز باید در خصوص نماز با چنین مسائلی روبرو باشیم، از مدیران خواست: با چاره اندیشی و تفکر در این خصوص از تمامی امکانات موجود در ادارات و نهادهای دولتی برای اشاعه و ترویج اقامه نماز بهره بگیرند.
وی همچنین خواستار ایجاد بسترهای لازم جهت آشنایی هر چه بیشتر کارمندان و کارکنان با اسرار نماز و تقویت بعد مناسکی آن در بین ادارات شد و گفت: برگزاری مسابقات کتابخوانی نماز راهکار مناسبی برای تحقق این مهم است.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور، با اشاره به تشکیل کمیته های تخصصی بر لزوم بکارگیری تمامی امکانات در جهت تقویت فرهنگ نماز در کرمانشاه، تقویت مساجد، تجهیز و مرمت نمازخانه های ادارات و مدارس، رسیدگی به خادمان مساجد و تشویق موذنین تأکید کرد.
وی در ادامه عدم رسیدگی به نمازخانه های ادارات را باعث تآسف خواند و گفت: نمازخانه های ادارات را متحول کرده و به زیبایی امکانات لازم را تجهیز سازیم.
حجت الاسلام قرائتی، در ادامه اظهار داشت: مدیران و مسئولین ارگان های دولتی باید بهترین مکان اداره خود را به نمازخانه اختصاص داده و خود آنها نیز با حضور در نماز جماعت زمینه شرکت کلیه کارکنان و کارمندان خود را در این فریضه مقدس فراهم کنند.
وی سبک شماردن فریضه نماز را نداشتن خشوع دانست و گفت: باید مردم را با بازگویی نعمت های بیشمار الهی نسبت به خدا شرمنده کنیم.
این مقام مسئول، تأکید کرد: ما برای اینکه نماز را جا بیاندازیم باید نعمت شماری کنیم و صدا و سیما باید به معرفی و تبیین آن بپردازد.
وی با بیان اینکه برخی دستگاه های فرهنگی و آموزشی نظیر مدارس و دانشگاه ها، نقش بسیار موثری در تشویق و ترغیب کودکان، نوجوانان و جوانان به نماز دارند، خاطرنشان کرد: افراد تاثیرپذیری بالایی از این مراکز دارند و اگر مدیران و روسا و مسئولین آن ها خود در نماز جماعت شرکت کنند دانش آموزان و دانشجویان نیز ترغیب شده و در نمازهای جماعت شرکت کرده و به آن علاقه مند می شوند.
رییس ستاد اقامه نماز کشور، در بخش دیگری از سخنان خود، خواستار افزایش توجه به ساخت و ساز مساجد و همچنین برخورد شایسته متولیان و خادمین مساجد با مردم و به ویژه کودکان و نوجوانان شد و گفت: زمانی که مسجد به تعداد کافی موجود باشد و متولیان مساجد نیز با روی گشاده با نوجوانان برخورد کنند، مطمئنا شرایطی فراهم می شود که علاقه به نماز در افراد ایجاد شده و تعداد نمازخوان های ما افزایش می یابند.
حجت الاسلام قرائتی گفت: استانداری ها، فرمانداری ها و شهرداری ها بودجه فرهنگی دارند از این اعتبارات در زمینه کمک به مساجد و نشر فرهنگ نماز بهره گیرند.
وی خواستار اهتمام و احترام خاص مدیران و مسئولان به وقت نماز و اقامه نماز اول وقت در ادارات شد و در ادامه خواستار احتساب مجانی بخشی از هزینه های انرژی در مساجد شد.
این مفسر برجسته قرآن کریم، همچنین خواستار احداث نمازخانه ها در کنار ورزشگاه ها شد و گفت: همان طور که به سلامت جسم اهمیت می دهیم باید به سلامت روح هم برسیم.
حجت الاسلام قرائتی همچنین به تاثیر پذیری بالای نوجوانان و جوانان از ورزشکاران و قهرمانان ملی نیز اشاره کرد و گفت: نماز خواندن این افراد برای این رده های سنی در قالب بنر و پوستر باید به نمایش درآید.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور، همچنین خواستار اجرای زنده اذان توسط موذنین شد و پخش شدن صدای رادیویی اذان در مساجد، ادارات و اماکن عمومی را در یک نظام اسلامی مورد انتقاد قرار داد.
وی در پایان با اشاره به برگزاری اجلاس نماز در کرمانشاه در سال جاری، گفت: این اجلاس برای اولین بار در کشور است که با دستور مستقیم رهبر معظم انقلاب قرار است برگزار شود، اجلاسی که باید برای آن برنامه ریزی دقیق داشت تا بتوان از آن نکات آموزنده فراوانی آموخت.
پایان پیام/
نظر شما