به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از وکاله نون الاخباریه، مهندس حسین رضا مهدی، رئیس اداره پروژه های فنی و مهندسی حرم مطهر حسینی در گفت وگو با خبرگزاری نون اظهار داشت: طرح توسعه حرم مطهر حسینی نخستین طرح توسعه ای است که تا به امروز در حال اجراست. مساحت این مکان به نیم میلیون متر مربع می رسد و برای یک میلیون زائر در آن واحد ظرفیت دارد.
این توسعه شامل مجموعه ای از امکانات کتابخانه، موزه و مدارس، حوزه علمیه، مهد کودک، چهار هزار واحد بهداشتی، بیمارستان و تونل هایی که شهر قدیمی را به چهار ضلع آن وصل می کند و مساحتی به وسعت نیم میلیون متر مربع است که آن را به حرم حسینی متصل می کند و بازدید را آسان می کند. راه پله برقی، رمپ و آسانسور مخصوص حمل و نقل زائران را فراهم می کند.
وی افزود: پس از سقوط رژیم بعث در سال 2003 و استعلام از شیخ عبدالمهدی الکربلایی، نماینده مرجعیت عالی دینی و با توجه به تعداد زیاد زائران از خارج و داخل عراق پس از بازکردن مرزها و کافی نبودن ظرفیت حرم حسینی برای اسکان زائران در ایام عرفه، شب های جمعه یا ماه رمضان و غدیر، شعبان و زیارت اربعین ، ایده توسعه حرم امام حسین (علیه السلام) در سال 2014 شکل گرفت که مساحت آن به نیم میلیون متر مربع یعنی دو برابر می رسد.
در همان سال، شیخ عبدالمهدی کربلایی، متولی آستان مقدس حسینی این کار را شروع کرد و دو طرح داده شد.طرح اول شامل طراحی پایه های این شهر زیر زمینی بر اساس توسعه آن بود و طرح دوم که باید همراه با طرح اول باشد، فرآیند سلب مالکیت املاک مجاور مانند هتل ها، مغازه ها و منازل به منظور آماده سازی اجرای آن بود.
حسین رضا مهدی افزود: در سال 2014 آماده سازی طرح ها را به طور کامل به پایان رسید و به تایید کلیه مراجع ذی صلاح از جمله وزارت شهرداری ها، استانداری کربلا و دو کمیته از دبیرخانه کل حرم مطهر حسینی و دبیرخانه حرم مطهر حضرت عباس(ع) رسید. پس از آماده شدن این طرح با در نظر گرفتن آثار باستانی و میراث موجود در صحن شریف، انتقال و تکثیر آن با اندکی اصلاحات انجام شد.
این پروژه به چهار بخش بزرگ تقسیم شده است که شامل صحن حضرت زینب (س) است که عمق آن به 15 متری می رسد، برای تکمیل پروژه که شامل دو لایه زیرزمینی است، سه قسمت باقیمانده صحن امام حسن مجتبی و صاحب الزمان (عج) و صحن حبیب بن مظاهر رضی الله عنه است. حیاط ها به یکدیگر متصل شده و به صورت مرحله ای اجرا شده اند. در سال 1395 قطعه اول که صحن حضرت زینب(س) به مساحت (52) هزار متر مربع به پایان رسید.
وی تاکید کرد: ما اکنون به مراحل بسیار پیشرفته رسیده ایم، زیرا (65) درصد از این پروژه تکمیل شده است.
نظر شما