خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی: زهرا مهرور- اشتغال و کارآفرینی یکی از محورهای مورد تأکید کمیته امداد امام خمینی(ره) از بدو تأسیس بوده و همچنان در دستور قرار دارد، به همین واسطه این نهاد مردمی تاکنون توانسته بسیاری از مددجویان را از تحت پوشش خود خارج و به خودکفایی آنها کمک کند.
از سنوات گذشته تاکنون ۲ دسته مخاطب با کمیته امداد در ارتباط هستند، دسته نخست آنهایی هستند که جزء افراد ضعیف جامعه به شمار میآیند و تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) قرار دارند، اینها در فرآیندی که در کمیته امداد تعریف شده پس از طی فرآیندها، اگر مانعی برای اشتغال آنها (مانند بیماری و...) وجود نداشته باشد به حوزه معاونت اشتغال و خودکفایی کمیته امداد معرفی میشوند، با توجه به دسته بندی افراد در کار انگیزی، توانافزایی، خودکفایی و کارآفرینی، از این افراد حمایت میشود.
در کار انگیزی و توان افزایی حمایتهای کمیته امداد کمتر است و هدفی که انتخاب میشود کوتاه مدتتر بوده و کوچکتر است، به طور مثال در این بخش هدف این است که افراد به یک کار مشغول شوند و شیرینی آن کار را بچشند و انگیزهای برای کار کردن پیدا کنند، البته این افراد در توان افزایی نیز از حمایتهای بیشتری برخوردار میشوند.
اما دستهای از مخاطبان کمیته امداد افرادی هستند که تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) نیستند اما در دهکهای پایین جامعه قرار دارند، هدف از حمایت از این افراد آن است که اینها از مسیر اشتغال توانمند شوند و به زندگی عادی برسند تا اینکه در کمیته امداد بعداً به اینها مستمری داده نشود، این یک نگاه پیشگیرانه است که به فکر آنها هستند.
تسهیلاتی که مثل آب روی آتش بود
«ابوالفضل مختاری» یکی از جوانان دهه شصتی است که در روستای چهکند به کار تولید چوب و مبل و مصنوعات چوبی مشغول است. او ۱۷ سال سابقه فعالیت در حوزه نجاری دارد.
وی که اکنون سه کارگر دارد چند سال قبل حدود ۱۵ نیرو داشت اما مثل بسیاری از مشاغل از ویروس کرونا و تورم بازار در حین ساخت و ساز کارگاهش آسیب دید تا جایی که تا مرز ورشکستگی پیش رفت. آقای مختاری برای نجات کارگاهش از این بحران به کمیته امداد برای دریافت تسهیلات مراجعه میکند.
او این روزها کارگاه تولیدی مصنوعات چوبیاش با دریافت وام ۱۰۰ میلیونی کمبهره از کمیته امداد سرپا شده است، میگوید: کارمان متوقف شده بود اما با همین وام کمیته امداد مجدد احیا شدیم. این تسهیلات برایمان مثل آب روی آتش بود که اگر نبود قطعا بدجور به مشکل میخوردم.
مختاری که در گارگاه تولید خود به صورت سفارش مشتری در حال فعالیت است، بیان میکند: اما همچنان برای توسعه کارش نیاز به نقدینگی دارد.
ایجاد ۶۵۰۰ فرصت شغلی در یک سال
محمد عرب- مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی- هم در بازدید از این طرح اشتغال موفق کمیته امداد در حاشیه شهر بیرجند، اظهار کرد: توانمندسازی و ایجاد درآمد پایدار برای خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد از تأکیدات مقام معظم رهبری است.
وی افزود: فعالیتهای که کمیته امداد در سالهای اخیر در زمینه اشتغال مشخص میکند که از حوزه حمایتی عبور کردیم و وارد چرخه توانمندسازی برای خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد شده است.
عرب با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی در استان ایجاد شده است، تصریح کرد: این نهاد حمایتی از ابتدای امسال ۳۵۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال به مددجویان و افراد بیکار نیازمند پرداخت کرد.
مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ۸۱ درصد تسهیلات پرداختی خود اشتغالی و ۱۹ درصد آن مشاغل خانگی بوده است، ادامه داد: از مشاغل ایجاد شده ۳۹ درصد در مناطق روستایی و ۶۱ درصد در مناطق شهری بوده است.
نظارت کمیته امداد استان بر ۱۸هزار طرح اشتغال مددجویان
وی با بیان اینکه ۳۵ درصد فرصتهای شغلی ایجاد شده برای بانوان و مابقی برای آقایان بوده است، عنوان کرد: از ابتدای امسال در زمینه توانمندسازی خانوادهها، پنج هزار و ۶۰۰ نفر از فعالیتهای آموزشی کمیته امداد بر اساس تفاهمنامه با سازمان فنی و حرفهای بهرهمند شدند.
عرب با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری ۵۶۰ نفر نیز از طریق کاریابی شاغل شدهاند، گفت: فرآینده نظارت بر طرحهای اشتغال مددجویان تا پنج سال ادامه دارد. در حال حاضر ۱۸ هزار طرح در مرحله نظارت هستند که سال آینده جشن توانمندسازی تعدادی از مددجویان را برگزار خواهیم کرد.
کمیته امداد امام خمینی(ره) ۱۴ اسفند ۱۳۵۷ با هدف پشتیبانی از محرومان و توانمندسازی نیازمندان، پیشگیری از تولید نظام یافته فقر در کشور و کمک به بهبود فضای کسب و کار و اشتغال بنیانگذاری شد.
نظر شما