مسجد و حوزه  به تنهایی نمی توانند سبک زندگی ایرانی-­ اسلامی را رواج دهند/ همه نهادها باید دست به دست هم دهند

تولیت حوزه علمیه فاطمیه حضرت زهرا (س) با بیان اینکه مسجد و حوزه به تنهایی نمی توانند سبک زندگی ایرانی اسلامی را رواج دهند، گفت: در سبک زندگی مسجد کارخود را می کنداما به تنهایی نمی تواند موفق شود چون جامعه به نهادهایی مثل آموزش و پرورش وابسته است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، ترویج و تبلیغ سبک زندگی ایرانی اسلامی وظیفه نهادهای متولی امر فرهنگ و هنر است؛ اگرچه کارهای تبلیغی و ترویجی مرتبط با این سبک زندگی انجام شده اما این کافی نیست و نیازمند کار بیشتر است، مقام معظم رهبری بارها و بارها در سخنرانی هایشان بر سبک زندگی ایرانی اسلامی تاکید داشتند بر این اساس درباره نقش نهادهای فرهنگی و هنری در تبیین و جریان سازی سبک زندگی ایرانی اسلامی با آیت الله «مهدی رئوفی» امام جماعت مسجد حضرت علی بن موسی الرضا (ع) و تولیت حوزه علمیه فاطمیه حضرت زهرا (س) به گفتگو نشسته ایم که در زیر می آید:

 

آیا در سبک زندگی ایرانی اسلامی به دغدغه های فرهنگی رهبری و مطالبات رهبری توجه شده است؟

 

متاسفانه نهادهای فرهنگی و هنری نتوانستند دغدغه های مقام معظم رهبری را برآورده کنند، تنها شعار دادند ولی در عمل آن گونه که باید پیش نرفتند؛ امیدوارم زمانی جامعه به دغدغه های ایشان جامعه عمل بپوشاند.

 

نهادهای فرهنگی و هنری چه نقشی در تبیین و جریان سازی سبک زندگی  ایرانی اسلامی دارند؟

 

سبک زندگی ایرانی اسلامی می تواند امنیت روانی جامعه و امنیت اسلامی و نهاد خانواده را حفظ کند. استکبار تمام تلاش خود را می کند که خانواده را متلاشی کند و جامعه بی صاحب شود. غربی ها از طریق شبکه های مجازی و موبایل جوانان را به خود جذب کرده است که این نگران کننده است.

 

مساجد در ترویج ساحت های مختلف سبک زندگی ایرانی اسلامی چه جایگاهی دارد؟

مساجد کار خود را می کنند اما مسجد به تنهایی نمی تواند موفق شود چون جامعه به نهادهای مختلفی مثل آموزش و پرورش و نهادهای دیگر.... وابسته شده است، اکثر زمان افراد جامعه در بیرون از خانه  و در محیط آموزسی و کار می گذرد و زمان کمی در مسجد می گذراند؛ اما  باید صدا و سیما، مراکز آموزشی و  شبکه های اجتماعی جمعا با یکدیگر کار کنند تا بتوانیم به اهداف مورد نظر برسیم، مسجد همانند حوزه به تنهایی نمی توانند در این مسئله کار کنند نه اینکه مایوسانه حرف زده باشم نه؛ شرایط به گونه ای شده که حتی طلبه ای که در محیط عمومی هم قرار می گیرد به طور ناخودآگاه تحت تاثیر قرار می گیرد.

 

 شما به نهادهایی مانند صدا و سیما  در ترویج سبک زندگی ایرانی و اسلامی اشاره کردید چرا برنامه های این سازمان نتوانسته آن گونه که باید مروج این سبک زندگی باشد؟

 

خوراک فکری و فرهنگی جامعه ما  را صدا و سیما  تولید می کند متاسفانه از همان ابتدای پیروزی انقلاب؛ صدا و سیما فیلم هایی را نمایش می داد که مخاطب را دچار پوچ گرایی می کرد و این برای جامعه خطرناک بود؛ از طرفی در محتوای این فیلم ها دروغ گویی، چاپلوسی و ...گنجانده می شد، در کدام فیلم و سریالی به مردم اخلاق مداری یا قانون مداری را یاد دادند؟ در واقع محتوای این فیلم ها همه سیاه نمایی و آموزش های غلط به مخاطبان است. متاسفانه خوراک فرهنگی که رسانه ها به جامعه می دهند، مسایل اعتقادی نیست. در سریال ها مباحث اخلاقی و اعتقادی گنجانده نمی شود. در این سریال ها به زنان چادری نقش های مستخدم و خدماتی و... می دهند و نقش های مدیر و پزشک را به زنان بد حجاب می دهند و همین بر مخاطبان اثر می گذارد، صدا و سیمای ما حرکتی نکرد و مدیران آن هم نتوانستند کار انجام دهند در واقع یک شبکه ای نمی گذارد کار دینی در این سازمان انجام دهند. متاسفانه جامعه ما هر چقدر  مقام معظم رهبری می گویند نمی کنند و نتیجه این شرایط می شود.

 

کد خبر 1255973

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha