وقتی افتخارآفرینی زنان مسلمان حصار تبعیض در غرب را می شکند

روز جهانی زن در بسیاری از کشورها در حالی جشن گرفته می شود که بسیاری از زنان مسلمان از تبعیض در عرصه های مختلف رنج می برند، اما در همین شرایط سخت و به ویژه تبلیغات منفی در رسانه های غربی ، بسیاری از زنان مسلمان در سراسر جهان افتخار آفرین شده اند.

خبرگزاری شبستان،جهان اسلام:8 مارس، روز جهانی زن ، یک روز بین المللی برای تجلیل از دستاوردهای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی زنان است. فعالیت های قابل توجهی در این روز در با گردهم آمدن گروه های مختلف برای گرامیداشت دستاوردهای زنان انجام می شود.

 

کمپین روز جهانی زن در سال 2023 میلادی نیز با تمرکز بر برابری و رفع تبعیض علیه زنان در سراسر جهان راه اندازی شده است،اما آیا در این روز بین المللی کاری برای از بین تبعیض علیه زنان مسلمان هم در سراسر جهان انجام می شود و یا این گفته‌ها در حد شعار می ماند؟

 

روز جهانی زن در بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکا در حالی جشن گرفته می شود که بسیاری از زنان مسلمان در همین کشورها از تبعیض در عرصه های مختلف سیاسی،اجتماعی،اقتصادی،مذهبی و غیره رنج می برند.

 

گزارش های متعدد منتشر شده از سوی عفو بین الملل و سازمان همکاری اسلامی نشان می دهد که مسلمانان قربانیان دیرینه تعصب در غرب هستند. امروزه شیوع اسلام هراسی در جوامع غربی یک نگرانی فزاینده در سطح جهانی است و زنان مسلمان به دلیل لایه‌های متعدد تبعیض که ریشه در دلایل مذهبی ،برابری جنسیتی و مهاجرت دارد با چالش های بسیار بزرگی مواجه هستند.

 

با این وجود در همین شرایط سخت ، در سایه تبعیض ها و به ویژه تبلیغات منفی در رسانه های غربی ، بسیاری از زنان مسلمان در سراسر جهان افتخارآفرین شده اند.

 

رسانه‌ها یکی از قوی‌ترین عوامل تعیین‌کننده و تاثیرگذار بر افکار عمومی جهانی هستند که درک و باورهای مردمی را پیرامون موضوعات فرهنگی-اجتماعی مانند نگرش نسبت به زنان مسلمان شکل می‌دهند.

 

چندین مطالعه آکادمیک نشان داده اند که رسانه های معروف غربی به شدت دیدگاه هژمونیک نسبت به زنان مسلمان را تداوم می بخشند.

 

رسانه های غربی غالبا زنان مسلمان را انسان هایی منفعل به تصویر می کشند و حجاب آنها را ریشه در فرهنگ مردسالارانه اسلام می‌دانند که در طول قرن‌ها هدفش محروم کردن زنان از حقوق اولیه انسانی‌شان  بوده است. در این رسانه ها زنان مسلمان افرادی مظلوم و مطیع به تصویر کشیده می شوند که نیاز به «روشنگری» و «نجات» دارند!

 

اما موفقیت هایی که زنان در عرصه های مختلف سیاسی،اجتماعی،ورزشی،علمی و غیره در غرب به دست آورده اند،نشان دهنده پوچ بودن همه این تبلیغات منفی است.

 

در اینجا به معرفی زنان مسلمانی می پردازیم که با به نمایش گذاشتن توانایی های خود موفق شده اند چهره واقعی زن در اسلام را نشان دهند و با حفظ ارزش های دینی خود به جایگاه های بالا در زمینه های مختلف دست پیدا کنند.

 

ابتهاج محمد:

ابتهاج در سال 2016 به عنوان اولین بانوی ورزشکار مسلمان آمریکایی با رعایت حجاب در مسابقات المپیک ریو شرکت کرد و تاریخ ساز شد.او موفق شد مدال برنز را در این رقابت ها از آن خود کند.

ابتهاج محمد که مدیر یک خانه مد برای ارائه لباس های ویژه زنانه است در سال های اخیر در برنامه هایی برای تقویت زنان و دختران در زمینه های ورزشی مشارکت کرده است.

او شمشیربازی را در 13 سالگی آغاز کرد. والدین او دنبال ورزشی بودند که بتواند در در حالی که کاملا پوشیده است و حجاب دارد در آن شرکت کند.

ابتهاج پس از کسب مدال در مسابقات المپیک ریو گفت: بسیاری از مردم معتقد نیستند که زنان مسلمان هم می توانند نقش آفرین و موثر باشند اما من می خواهم هنجارهای فرهنگی را بشکنم.

وی افزود:من نماینده جامعه خود هستم و احساس می کنم این مهم تر از خود من است.من خدا را شکر می گویم که فرصت این تجربه را به من داد.

 

 

 

ایلهان عمر :

ایلهان عمر (زاده 4 اکتبر 1982) یک سیاستمدار آمریکایی است که به دلیل توانایی های بسیار بالایی که از خود نشان داد از سال 2019 به عنوان اولین زن مسلمان و محجبه وارد کنگره شد.

عمر قبل از ورودش به کنگره آمریکا از سال 2017 تا 2019 در مجلس نمایندگان مینه سوتا به عنوان نماینده بخشی از مینیاپولیس خدمت می کرد.

او از منتقدان پروپاقرص رژیم صهیونیستی و از حامیان سرسخت جنبش تحریم اسرائیل در کنگره بود و در نهایت به دلیل همین موضع گیری های سرسختانه اش از کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا که جمهوریخواهان در آن اکثریت را در اختیار دارند،اخراج شد.

اولین بانوی مسلمان در کنگره آمریکا قبل از اخراج از کمیته روابط خارجی گفت که جمهوری خواهان نمی خواهند مسلمانان در کنگره حضور داشته باشند و به همین دلیل اقدام به سنگ اندازی در راه آنها می کنند.

عمر تاکید کرد که برخی جمهوری خواهان مانند با حضور یک زن مسلمان در کنگره که بتواند صدای دیگر مسلمانان باشد، موافق نیستند.

 

 

 

خدیجه محمد یوسف:

دکتر خدیجه محمد یوسف، میکروبیولوژیست مشهور بین المللی و تنها بانوی مسلمان محجبه است که به عنوان دومین دانشمد آسیاسی در سال 2055 میلادی جایزه «کارلوس فینلی» یونسکو را برای کار برجسته خود در این زمینه دریافت کرد.

او اعتقاد راسخی به استفاده از قدرت علم برای بهبود بشریت دارد: برخی از کارهای او شامل کمک به کشاورزان آفریقایی با استفاده از علم های رایج و تحقیق در مورد مبارزه با سلول های سرطانی بوده است.

 

 

زینه علی :

وقتی حمله تروریستی به مساجد کریستچرچ در سال 2019 میلادی انجام شد، «زینه علی» تصمیم گرفت به عنان اولین زن محجبه برای کمک به جامعه اسلامی این کشور به پلیس ملحق شود و پلیس به دلیل توانایی های زینه فورا با ورود او به این نهاد موافقت کرد.

زینه اولین نفر در نیوزیلند است که از حجاب به عنوان بخشی از لباس فرم خود هنگام انجام وظیفه به عنوان پلیس استفاده می کند.

این زن مسلمان 30 ساله  حتی با پلیس همکاری کرد تا لباسی را طراحی کند که هم برای نقش جدید او کاربرد داشته باشد و هم دینش را مد نظر قرار دهد.

 

 

اسماء مالک :

مالک اولین زن مسلمان محجبه است که موفق شد به شورای شهر تورنتو راه پیدا کند تا طرح هایش برای خدمت به همه اعضای جامعه در زمینه های مختلف را از این طریق اجرایی کند.

اسماء مالک اولین بار زمانی که به عنوان سرپرست هیئت مدارس ناحیه تورنتو برای بخش «ترینیتی-اسپادینا» انتخاب شد، تاریخ ساز شد و اولین زن مسلمان با حجاب بود که به مناصب دولتی در کانادا دست پیدا کرد.

اسماء پس از ورود خود به شورای شهر گفت که هدف او خدمت به همه اعضای جامعه در تورنتو است و برای رسیدن به این هدف همه توان خود را به کار خواهد گرفت.

 

 

زینب جوگی:

جوگی اولین بانوی مسلمان و محجبه بریتانیایی است که موفق به فتح قله اورست شد.

«زینب جوگی» که به اختصار با نام «زی» شناخته می شود یک مربی مسلمان دفاع شخصی از «بلکبرن» انگلیس  است که با وجود آسیب دیدگی مچ پا موفق به فتح قله اورست شد.

زی در حال حاضر اولین زن مسلمان بریتانیایی است که در سپتامبر 2021 رکورد جهانی گینس را برای تکمیل یک مسیر با مانع در بالای کوه کلیمانجارو به ثبت رسانده است.

 او به عنوان تنها مربی زن دفاع شخصی در شمال غربی انگلیس  گفت که قصد دارد از طریق موسسه خیریه ای به نام آکادمی دفاعی Z به زنان حفاظت شخصی را آموزش دهد.

 

 

ماریا ادریسی:

ماریا در سال 2015 میلادی به دلیل تبدیل شدن به اولین مدل محجبه جهان برای برند لباس سوئدی «اچ اند ام» تیتر خبرها در سرتاسر جهان شد.

او امیدوار است که به نمایندگی از زنان مسلمان ، همه زنان در سراسر جهان را تشویق به پوشیدن لباس های پوشیده و زیبا کند.

ماریا در این باره می گوید: آنچه برای من اهمیت دارد فراتر از مد و زیبایی است و آن مفهوم فراگیری و تنوع است.

 

 

زینب بلیامین:

زینب اولین دانشجوی مسلمان و محجبه نیجریه ای است که موفقت بزرگی را در زمینه علمی برای تبدیل ضایعات آب های کیسه ای  به  سوخت های هیبریدی به دست آورد.

بلیامین که دانشجوی سال آخر مهندسی شیمی دانشگاه فدرال «دوتسه» نیجریه است،می گوید که تلاش زیادی را برای تبدیل ضایعات آب کیسه ای به نفت سفید و گازوئیل انجام داده است.

از سوختی که این دانشجوی مسلمان تولید کرده است، می توان برای تامین برق یک ژنراتور برای تولید برق، روشن کردن لامپ و روشن کردن یک ماشین پمپاژ با موفقیت استفاده کرد.

مسئولان دانشگاه «دوتسه» نیجریه پروژه «زینب بلیامین» را مورد تحسین قرار داده و آن را یکی از مهم‌ترین ابتکارات دانشجویی توصیف کرده اند.

 به گفته آنها پروژه این دانشجوی مسلمان یکی از بزرگ ترین و با ارزش ترین پروژه های این دانشگاه بوده است و ابراز امیدواری کردند که تلاش های زینب الگویی برای دیگر دانشجویان باشد.

 

 

رافعه ارشد:

رافعه ارشد، اولین قاضی زن محجبه در بریتانیا و جهان غرب است. او پس از دستیابی به این سمت ابراز امیدواری کرد که بتواند الهام بخش زنان جوان مسلمان باشد.

او در این باره گفت: ورود به دستگاه قضایی و کار کردن به عنوان یک قاضی مسئله مهمی برای همه زنان و نه فقط زنان مسلمان است اما اهمیت آن برای زنان مسلمان به مراتب بیشتر است زیرا انتقال دهنده این پیام است که با داشتن حجاب هم می توان کارهای بزرگ انجام داد.

خانم ارشد قبل از اینکه به عنوان اولین بانوی مسلمان بریتانیایی وارد کار قضاوت شود در زمینه حقوق خصوصی در رابطه با کودکان ، ازدواج اجباری و سایر موارد مربوط به قوانین اسلامی مشغول به کار بوده است.

 

کد خبر 1255993

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha