به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی دفتر امام جمعه قزوین، آیت الله عبدالکریم عابدینی- نماینده ولی فقیه در استان قزوین- در همایش طلایه داران تبیین که با حضور خواهران طلبه برگزار شد، اظهار کرد: یکی از اهداف برپایی این همایش این بود که ما قدردان خواهران بزرگواری باشیم که از قدیمالایام و از بدو تأسیس حوزه علمیه در قزوین پای کار آمدهاند و این حوزه پا گرفته و مراحلی را گذرانده و به کمالاتی از نظر تشکیلاتی و سازمانی رسیده است.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین ادامه داد: ما خود را مدیون زحمات این بزرگواران میدانیم، اگر در استان قزوین حوزه علمیه جایگاه، نام و برکتی دارد اثرگذاری آن مشهود است، یک مرتبه به این مرحله نرسیده است بلکه نتیجه زحمات عزیزانی بوده که بدون گرفتن حقوق مناسب و بدون تأمین مسائل مالی، مادی و دنیایی، زحمتها کشیدهاند، انشاءالله این زحمات ارزشمند ذخیره آخرشان باشد.
وی عنوان کرد: آنچه که اکنون از پیشکسوتان و خواهران و برادران حوزه علمیه انتظار میرود این است که رسالتهای خدا را در میان مردم تشریح کنند.
آیتالله عابدینی تصریح کرد: شبهای احیا به خصوص شب قدر که قرآن بر سر میگیریم یعنی میخواهیم بگوییم ما زیر سایه آیات قرآنی زندگی میکنیم، قرآن در موارد متعدد نسبت به احسان و نیکی به والدین تأکید کرده است، اگر کسی نسبت به والدین خود رفتار بدی داشته باشد، این قرآنی که بر سر میگیرد در عمل روی سرش نیست.
وی تأکید کرد: اگر کسی نسبت به ولایت و امامت اهمیتی قائل نباشد این قرآنی که روی سر گرفته عملاً روی سر او نیست، برای اینکه خداوند گفته تنها خدا، پیامبر و جانشینان او ولیّ شما هستند و این فرد نسبت به این آیه بی توجه بوده است.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین افزود: ما اگر در دنیا زیر سایه آیات قرآنی زندگی کردیم در قیامت هم همان خواهد بود و قرآن بالای سر ماست، یعنی در آن آتش سوزان روز رستاخیز که به تعبیر صریح قرآن کریم این روز به اندازه 50 هزار سال دنیایی است، ما نیاز داریم زیر چتر قرآن باشیم.
وی عنوان کرد: خداوند در آیه 39 سوره اعراف از تبلیغ رسالتهای خدا سخن گفته است، ما خواهران فراوانی را داریم که وقتی حوزه علمیه قزوین تأسیس شد، تبلیغ کردند و بدون چشمداشت زحمتهای زیادی کشیدند، این عزیزان شایستهترین افراد تحت این آیه شریفه هستند و این افتخار بزرگی است.
آیت الله عابدینی ادامه داد: یکی از شاخههای جدی آیه 39 سوره اعراف، جهاد تبیین است، در دوران دفاع مقدس ما جنگ نظامی داشتیم، اکنون در جنگ فرهنگی قرار داریم و باید مراقب فرزندان خود در این جنگ خطرناک باشیم.
وی توضیح داد: در چنین جایی میطلبد که ما در میدان حضور داشته باشیم و در این جنگ به جهاد تبیین جامه عمل بپوشانیم، بنده بسیار می بینم خواهران و برادرانی را که در عرصه فضای مجازی فعالیت کرده و تولید محتوا میکنند یا تولیدات دیگران را بازنشر میدهند، اینها ارزشمند است.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین تصریح کرد: در جهاد تبیین خواهران گرانقدر سرمایه های معنوی هستند، باید به صورت ویژه وارد میدان شوند، آنهایی که هنر بیشتری دارند و در بحث فضای مجازی و تبلیغ در آن فضا استاد هستند، گروه هایی تشکیل دهند و در جهت دفع فتنه محتوای مناسب تولید کنند.
وی گفت: بزرگ ترین مجاهد تبیین، رسول اکرم (ص) بوده اند، قرآن هم حضرت را به این اسم معرفی کرده و فرموده پیامبر ما قرآن را نازل کردیم، تو مأموریت داری که آن را برای دیگران تبیین کنی، اکنون ما هر فعالیتی که در فضای مجازی انجام میدهیم، ریشهای در آیات قرآن دارد، با هر فسادی روبرو میشویم، قرآن در آن خصوص به ما کد داده است، امیرالمومنین (ع) بزرگ ترین جهادگر تبیین است، بخشی از مجاهدات تبیینی آن حضرت، خطبههای نهجالبلاغه است، چندین برابر آن هم در کتب متفرقه دیگری است که به نام «تمام نهج البلاغه» جمعآوری شده است.
آیتالله عابدینی اظهار کرد: حضرت زهرا (س) قهرمان عرصه تبیین است، یک نمونه آن خطبه فدکیه حضرت زهرا (س) است، اگر با نگاه جهاد تبیینی به این خطبه نگاه کنیم می بینیم که چقدر این خطبه سرمایه عظیمی است و حضرت چقدر هنرمندانه وارد صحبت با کسانی شدهاند که موضوع اهل بیت (ع) برای آنها اهمیتی نداشته است و حضرت جایگاه این اصل مهم را با جهاد تبیین احیا کردند.
وی تصریح کرد: بعد از امامان (ع) ما میدانیم شخصیتهای بزرگی مانند سمیه، عمار، ابوذر، سلمان و نسلهای پس از اینها مانند فرزدق و دعبل جهادگران عرصه جهاد تبیین بودند و کارشان بسیار اثرگذار بوده است.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین یادآور شد: اسلام آیین جهانیان است، خیلی از آیین ها هستند که در برخی جاها وجود دارند برای افراد اندکی است، خدا درباره پیغمبر بزرگوار مسیحیت که البته پیغمبر ما هم هست، در آیه 6 سوره صف فرمود عیسی بن مریم (ع) به بنیاسرائیل گفت ای بنیاسرائیل من فرستاده خدا برای شما هستم.
وی گفت: مخاطب حضرت عیسی (ع) همه بنیاسرائیل نبودند، برای اینکه شاید برخی از بنیاسرائیل زیر پوشش تبلیغ حضرت مسیح قرار نگرفتند و آن حضرت را همراهی نکردند، اما خداوند به پیامبر (ص) فرمود بگو ای مردم جهان، من برای همه شما آمدهام.
آیت الله عابدینی عنوان کرد: پیامبر برای همه ما آمده است، اگر جهادگران فرهنگی، دینی و ایمانی ما این نگاه را نداشته باشند و نگاه قومی، مذهبی و قبیلهای داشته باشند کارها اثرگذار نمی شود، پیام پیامبر (ص) باید با خوشرویی، فرهنگ و ادبیات درست، علمی، منطقی و دانش در خور و شایستۀ هر انسانی در هر کجای عالم، منتقل و تبیین شود تا اثرگذار شود، اسلام آئین جهانیان است، اسلام آئین عقلانیت است.
وی ادامه داد: آئین ما دارای چشمانداز آینده است، در برخی آئینها وقتی صحبت از آینده میشود چشم بسته میگویند آینده روشن است اما بسیاری از آئینها جهان آینده را تاریک میبینند، آینده بشریت را سیاه میبینند، یأس و ناامیدی میبینند، این ما هستیم که یقین داریم که زمین را بندگان شایسته خدا به ارث میبرند.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین خاطرنشان کرد: احترام به حریت انسان ها در آئین ما بسیار اهمیت دارد، حریت، آزادگی و آزادی آدم ها برای ما مهم است، امیرالمومنین (ع) به همه فرزندانش فرمود فرزندانم مبادا برده این و آن بشوید، خدا شما را آزاد آفریده است، ما این پیام امیرالمومنین (ع) را باید انتشار دهیم.
وی تصریح کرد: آئین ما آئینی است که از آدم تا انبیای الهی و ائمه اطهار گذر کرده و امروز به ما رسیده است، این آئین اسلام است و عصاره همه کتاب های آسمانی و انبیای الهی است، ما چنین آئینی را داریم، بنابراین ما می توانیم کرامت انسان ها را پاس بداریم.
آیت الله عابدینی بیان کرد: خداوند در آیه 70 سوره اسراء میفرماید «و لقد کرمنا بنی آدم»، این کرامت یک عنصر بینالمللی است، همه انسانها از این عنصر برخوردار هستند، خدا به ما یاد داده این کرامت همین طور به دست نمیآید، بلکه در مدرسه اسلام به دست میآید، معلم آن هم پیغمبر و اهل بیت (ع) هستند، کتابش هم قرآن است، خداوند می فرماید آنهایی که از شرک، بدی، پلیدی، کینه و حرام سالم هستند، فقط آنها میتوانند حقایق قرآن کریم را لمس کنند و با همه وجودشان این حقایق را درک کنند.
نظر شما