به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی حوزه علمیه قزوین، حجت الاسلام اصغر عرفانی - مدیر حوزه علمیه قزوین- در نشست علمی پژوهشی بیان کرد: برگزاری مناظره ها و نشستهای علمی در حوزه یک ضرورت مهم و اساسی است و چراکه انسان را به حقیقت میرساند و می تواند زندگیش را طبق حقیقت تنظیم کند.
مدیر حوزه علمیه استان قزوین افزود: آموزشهای حوزه باید پژوهش محور باشد یعنی به قصد پژوهش و پاسخگویی به سوالات آموزش داده شود، از این رو پژوهش یک روند هوشمندانه، هوشیارانه، خلاقانه و سامان مند برای بازگویی و بازنگری پرسش های بیجواب است.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت نقش استاد در توسعه فرهنگ تحقیق و پژوهش، تصریح کرد: اگر بخواهیم تفکر تحقیق و پژوهش را یک تفکر فراگیر در حوزه قرار دهیم استاد نقش مهمی ایفا میکند، به این معنا که استاد با کلمات محققانه و پژوهش محور به طلاب این پیام را می دهد که چگونه باید کشف حقیقت کرد.
حجت الاسلام عرفانی پژوهش را اولین مسیر رسیدن و یافتن به پاسخ پرسشهای دشوار دانست و اظهار کرد: شخصیت علمی طلاب در گرو استحکام رساله پژوهشی و اتقان رساله پژوهشی در گرو پرسش های مندرج در آن شکل میگیرد، از این رو هر چه پژوهشهای اولیه جدیتر گرفته شوند، بر ارزش نهایی کار علمی طلاب افزوده میشود.
وی خاطرنشان کرد: پژوهش پایه ای میتواند زمینه پژوهش کاربردی را فراهم آورد، اما در وهله اول متوجه کاربرد آن در زندگی انسانها نیست، در حالی که پژوهشهای کاربردی دارای جنبه عملی و به طور مستقیم متوجه حل مشکلات جامعه و بشریت است.
مدیر حوزه علمیه قزوین در ادامه با اشاره به بکارگیری پژوهش های کاربردی در زندگی اجتماعی، تصریح کرد: تصمیم گیرندگان سیاسی هر کشور به جهت کسب توانایی در اداره عملی جامعه، نیازمند پژوهشهای کاربردی هستند و این دسته از پژوهشها خود متکی بر پژوهشهای پایه ای هستند.
وی یادآور شد: اولین نقطه مطلوب در پژوهش تولید علم است، دومین نقطه هم تنقیح مطالب اساسی و به روز کردن آنها برای فهم عموم است که امیدواریم هر چه زودتر این امر محقق گردد.
نظر شما