به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، امیر محمودی، معاون اجرایی ارتش امروز (دوشنبه ۲۲ اسفند) در آیین تجلیل از جانبازان ستاد ارتش در دوران دفاع مقدس با اشاره به نامگذاری روز ولادت حضرت ابوالفضل (ع) به عنوان روز جانباز و با گرامیداشت یاد شهدا و امام (ره) گفت: حضرت عباس (ع) بزرگ جانباز تاریخ است که صحنه کربلا را تجلی گاه ایثار و جانبازی قرار داد.
وی افزود: فداکاری های برادر رشید امام حسین (ع) در تاریخ بشری مانندی ندارد و دست حیدرآسای حضرت عباس (س) شعر زیبای عشق و ایثار را در راه ولایت با خون سرخ بر زمین کربلا نوشت و راه و رسم جانبازی را به جهانیان آموخت.
معاون اجرایی ارتش با اشاره به بیانات رهبر انقلاب مبنی بر اینکه جانبازان سوابق درخشان خود در میدان جنگ و مهر و نشانی آن را بر جسم خود به یادگار دارند، افزود: در فرهنگ نامه دهخدا جانباز به معنای کسی است که با جان خود بازی می کند و آن را در معرض خطر می اندازد.
وی با بیان اینکه بیست و دوم اسفند روز بزرگداشت شهداست، تصریح کرد: جانبازان شهیدان زنده ای هستند که خداوند این فرصت را به آنان داده تا سال هایی از عمر خود را همراه با مجاهدت و آزمایش های دشوار بگذرانند. تنها تفاوت جانباز با شهید این است که آخرین رشته ارتباط او با عالم خاک قطع نشده زیرا جانباز باید بماند و پیام شهیدان را فریاد کند تا کارهای ناتمام را به پایان برساند.
وی گفت: جانباز می ماند تا آیندگان به ویژه آنان که میدان کارزار را ندیده اند و حقایق دوران مبارزه را درک نکرده اند به نشانه ها و حجت های او بنگرند و پیام شهیدان را دریابند. جانبازی مقام والایی است که خداوند این افتخار بزرگ را نصیب برخی از افراد برگزیده خود کرده است و وظایف بزرگ و سنگینی بر دوش آنهاست.
وی با بیان اینکه آنها دیروز در جبهه های نبرد استوار مانده و از امتحان الهی سربلند بیرون آمدند، تصریح کرد: جانبازان امروز نیز در صحنه های فرهنگی جامعه حضور دارند و مشعل ارزش های الهی را روشن نگه داشته اند.
امیر محمودی ادامه داد: جانبازان با ایستادگی خود فرهنگ شهیدان را زنده نگه داشته و درس امید، ایمان و اراده را به جامعه می دهند. آنان با ارج نهادن به ارزش های دینی و اسلامی و ترویج فرامین الهی و اسلامی و عمل به آن را در جامعه ترویج می کنند. آنان الگوهای ارزش اسلامی و مروجان معنویت و آموزش آن به افراد هستند.
معاون اجرایی ارتش گفت: جانبازان و ایثارگران پشتوانه بزرگ جامعه و انقلاب اسلامی هستند. اگرچه جسم یا اعضایی از بدن خود را از دست داده اند اما ایستاده اند تا نام و یاد و فرهنگ شهیدان زنده بماند و همچنان علمداران انقلاب هستند. جانبازان شور و نشاط حسینی را در جامعه برپا داشته و همچنان در صحنه باقی مانده اند تا ولایت تنها نماند. آنها مانده اند تا ذهن مردم از عطر ولایت خالی نشود و رسالت بزرگ خویش را که زمینه سازی برای ظهور حضرت ولی عصر (عج) است به پایان برسانند.
وی با بیان اینکه جانبازان تنها در میدان های نبرد پیشتاز نبودند، تصریح کرد: امروز جانبازان در تمام صحنه ها با فداکاری و قدرت به فعالیت مشغول اند و حتی در برخی از عرصه ها از دیگران نیز گوی سبقت ربوده اند. آنها در عرصه فرهنگی در مقابل شبیخون دشمن صف های مستحکمی هستند و آثار عمیق و شگرفی در جامعه می گذارند.
وی گفت: به جرات می توان گفت که آثار ارزشمند جانبازان به نحوی باورنکردنی در تحول فرهنگی نقش دارد. آنها در دوران دفاع مقدس در جبهه ها درخشیدند و حماسه آفریدند و امروز در عرصه هنر، فرهنگ، سازندگی و ورزش الگویی موفق هستند.
امیر محمودی اظهار داشت: جانبازان و ایثارگران دین بزرگی بر گردن جامعه دارند. آنها از مال و جان خویش گذشتند و تمام هستی خود را در طبق اخلاص نهادند و در این میان اهمیت نقش همسران جانبازان نیز بر کسی پوشیده نیست زیرا آنها به صورت داوطلبانه رنج های زندگی یک جانباز را شریک شدند و از جاذبه های زندگی دنیوی گذشتند و به درخواست یک جانباز لبیک گفتند. اکنون همسران جانباز با حفظ روحیه ایثارگری و دشمن ستیزی به تربیت صحیح و حفظ مقام و منزلت جانبازان و تربیت فرزندان به جایگاه خود افتخار می کنند.
وی گفت: این نام نیک با رنج و زحمت به دست می آید و تحمل این همه سختی از سوی خداوند پاداشی اخروی و بزرگ دارد. ارتش جمهوری اسلامی ایران قریب به 220 هزار جانباز برای حفظ و حراست از تمامیت ارضی و حفظ ارزش های انقلاب اسلامی تقدیم کرده است.
نظر شما