برگزاری جشنواره «امام ‌رضا (ع)» با تاکید بر فرآیندمحوری

صدری گفت: جشنواره «امام ‌رضا (ع)»، امسال به صورت بنیادین و فرآیندمحور برگزار می شود و مبنای آن بر محصول محوری قرار ندارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در استان فارس، احمد صدری، امروز دوشنبه (22 اسفند) ضمن حضور در محل برگزاری کارگاه 2 روزه «آواها و نواهای رضوی» که به میزبانی شیراز در حال برگزاری است، گفت: جشنواره «امام ‌رضا (ع)»، امسال به صورت بنیادین و فرآیندمحور برگزار می شود و مبنای آن بر محصول محوری قرار ندارد.
دبیر اجرایی ششمین جشنواره «آواها و نواهای رضوی» ادامه داد: کارگاه 2 روزه «آواها و نواهای رضوی» در راستای ششمین جشنواره «آواها و نواها رضوی» که قرار است در شیراز برپا شود، 21 و 22 اسفند برگزار می شود.
وی اضافه کرد: در این دوره کارگاه هایی برای رشد شرکت کنندگان برگزار شده است و بسیاری از افرادی که در زمینه آواها و نواهای مذهبی فعالیت می کنند بر اساس ذوق قریحه خودشان وارد این عرصه شده اند.
صدری تصریح کرد: دوره‌های گذشته محصول ‌محور بودند و جشنواره در همان بازه زمانی اجرا، 2 تا سه روز خلاصه می شد اما امسال مسئولان نگاه فرآیندی به جشنواره داشتند برای همین اولین کارگاه پژوهشی بعد از پنج دوره برگزار شد.
وی با ذکر اسامی اساتید این دوره اعلام کرد: اساتید این دوره، میر عبدالله وطن دوست ، مدرس خواننده و مولف دایره المعارف موسیقی ایرانی، بهروز مبصری، موسیقدان و پژوهشگر، هدایت رضایی، خواننده و موسیقیدان و دبیر جلسه هستند و افرادی که در حوزه‌های مختلف موسیقی آیینی مانند مداحی و منقبت‌ خوانی، کار می کنند، بیشتر ذوقی کار کرده اند در حالیکه حوزه موسیقی دانش بنیان است و نیاز به یک دانش دارد و در واقع شناخت کافی از ملودی ریتم, صدا سازی، پایه صدایی، تنفس و تلفیق شعر موسیقی است که توسط این اساتید آموزش داده می شود.
صدری افزود: بنیاد بین المللی «امام رضا (ع)» در این کارگاه از کار خاص یا ملودی های خوب حمایت می کند و حاضر است برای این کار سرمایه گذاری کند، یعنی  بخش های تولیدی، آهنگ سازی، حتی تولید کلیپ برای به اثر فاخر انجام دهد و اگر این موضوع تداوم پیدا کند، این کارگاه ها را در طول سال و برای تمام استان ‌ها برگزار می‌ کنیم.
وی اضافه کرد: تمام موسیقی آیینی ما برگرفته از موسیقی ردیف دستگاهی یا موسیقی بومی است که معمولا با تغییراتی از آنها استفاده می ‌شود و این تغییر سرعت در تلفیق شعر و موسیقی است و تلاش و توجه به این ملودی ها و دستگاه های موسیقی ایرانی موجب می شود بدانیم که هر دستگاهی چه حالتی دارد، چه نوع شعری برای چه گوشه ای، برای چه دستگاهی حالت بهتری را به مخاطب منتقل می ‌کنند تا معنایی که در شعر نهفته است را بهتر بتواند آشکار کند.
صدری همچنین گفت: افرادی که در زمینه موسیقی آیینی و مذهبی کار می ‌کنند هر چه بیشتر با مباحث ملودی‌ در ساختار موسیقایی آشنا شوند و حساسیت ‌هایشان بیشتر شود، آثار هنری و اثرگذار بهتری تولید خواهند کرد.

کد خبر 1257452

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha