به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الاهرام، سازمان ملل متحد فردا(چهارشنبه 24 اسفند 1401) روز جهانی مبارزه با اسلام هراسی را که مصادف با پانزدهم مارس است، برگزار می کند.
طبق مصوبه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در 15 مارس، این روز در 140 کشور جهان برگزار می شود. در سال 2022 قطعنامهای به اتفاق آرا تصویب شد که توسط پاکستانی به نمایندگی از سازمان همکاری اسلامی ارایه شد تا 15 مارس به عنوان روز جهانی مبارزه با اسلام هراسی اعلام شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان ملل متحد، 60 کشور عضو سازمان همکاری اسلامی قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد را پذیرفتند و در سند این قطعنامه تاکید شده است که تروریسم و افراط گرایی خشونت آمیز را نمی توان و نباید به هیچ دین، ملیت و تمدن یا گروه قومی مرتبط کرد. همچنین خواستار تشویق برپایی گفتگوی جهانی برای ترویج فرهنگ مدارا و صلح در همه سطوحبر اساس احترام به حقوق بشر و تنوع ادیان و عقاید است.
اسلام هراسی به ترس، نفرت یا تبعیض علیه دین اسلام یا مسلمانان است که منجر به تحریک، خصومت، عدم تحمل، تهدید، آزار، سوء استفاده و ترساندن مسلمانان و غیر مسلمانان، چه در فضای مجازی یا غیر مجازی می شود. این نفرت با انگیزه خصومت نهادی، ایدئولوژیک، سیاسی و مذهبی که از این چارچوب ها به نژادپرستی ساختاری و فرهنگی فراتر می رود، نمادها و نشانه هایی را هدف قرار می دهد که نشان می دهد فرد مورد نظر مسلمان است.
سازمان ملل متحد اعلام کرد که این رویکرد همچنین اسلام هراسی را نوعی نژادپرستی تفسیر می کند که در آن دین، سنت ها و فرهنگ اسلامی به عنوان "تهدیدی" برای ارزش های غربی تلقی می شود.
سازمان ملل متحد اعلام کرد: برخی از کارشناسان به دلیل ترس از اینکه اصطلاح "اسلام هراسی" منجر به محکومیت همه انتقادات از اسلام شود و در نتیجه آزادی بیان را خفه کند، برچسب "نفرت ضد مسلمانان" را ترجیح می دهند، زیرا قوانین بین المللی حقوق بشر از افراد حمایت می کند نه مذاهب.
نظر شما