برکتی که انس با مسجد به زندگی منتظران می‌دهد

آبادی واقعی یک مسجد به حضور مومنان در مساجد و عبادت خداوند در آن است و در روایات هم آمده که مساجد غریب که کسی به آنها مراجعه نمی‌کند روز قیامت از دست مردم شکایت می‌کنند.

به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، در کتاب «زندگی مهدوی(اوصاف و اخلاق منتظران)» درباره انس با مسجد و رهاورد آن برای سبک زندگی منتظرانه آمده است:

 

مساجد کانون های مقدسی‌اند که به انسان آرامش روانی می دهند، خدا را به یاد می آورند، محل عبادت، نماز و نیایش‌اند و در روایات از مسجد به عنوان خدا در زمین، محبوب ترین قسمت شهرها، خانه پارسایان و ... یاد شده است.

رفت و آمد به مسجد مایه خیر و برکت در زندگی است. ورود به مسجد و حضور در مساجد آداب و احکام خاصی دارد که در کتاب های فقهی آمده و همه نشان دهنده جایگاه والای معنوی آن و نقش تربیتی و سازنده این عبادتگاه است. خود ما نیز این تأثیر را در زندگی مسجدی ها می بینیم.

امیرالمومنین علی(ع) فرمودند: هر کس به مساجد رفت و آمد داشته باشد به یکی از این امور هشت‌گانه دست می یابد: 1-یافتن برادران ایمانی که در مسیر خدا از او بهره می گیرد؛ 2-دانشی تازه؛ 3- فهم و درک آیه ای از آیات قرآن؛ 4-شنیدن سخنی هدایتگر و راهنما؛ 5-رحمتی از پروردگار که مورد انتظار است؛ 6- شنیدن سخنی که او را از گمراهی و هلاکت بازمی دارد؛ 7-ترک گناه به سبب خداترسی؛ 8-ترک گناه به سبب حیا از برادران دینی (من لایحضره الفقیه، ج1، ص237)

رفتن به مسجد علاوه بر انجام عبادت و نماز، هم زیارت خانه خدا است و هم شرکت در نماز جماعت است، هم حضور در مجالس دینی و شنیدن موعظه و سخنرانی، هم باخبر شدن از وضع و حال برادران مسلمان، هم تعاون و وحدت و همبستگی، و هم تعظیم شعائر دینی است و برکات و فواید سیاسی اجتماعی دیگری نیز دارد.

در طول تاریخ همیشه مساجد کانون تجمعات و نماد همبستگی دینی و خاستگاه حرکت های اجتماعی  مبارزات مردمی و مرکز علم آموزی و تلاش های فرهنگی بوده است. امروز هم مسجد آنطور که شایسته است مدیریت شود و هیئت امناء و خادم و موذن و امام جماعت و ... برنامه داشته باشند یکی از پایگاه های مهم اجتماعی و فرهنگی برای نشر حقایق و مقابله با فساد و خنثی کردن توطئه های تفرقه انگیز است.

قیام حضرت مهدی(عج) نیز از مسجدالحرام و از کنار کعبه مقدس خواهد بود و ندای «یا اهلَ العالم» آن حضرت(عج) از کنار خانه خدا به گوش جهانیان می رسد. مساجد باید آباد باشد. آبادی مسجد هم تنها به ساختمان باشکوه و فرش های زیبا و گنبد و گلدسته و تجهیزات آن نیست، بلکه به حضور پرشور مردم و اجتماعات اثرگذار و نقش آفرینی در جهت دهی دینی و اخلاقی مردم است.

پیامبر(ص) خدا(ص) فرمود: «مساجد بازاری از بازارهای آخرت است، پذیرایی آن آمرزش و هدیه بهشت است» (امالی شیخ طوسی، ص 145)

مسجدی بودن مایه افتخار و شرافت یک مسلمان است چه محرومند آنان که از مسجد بیگانه‌اند و فرصت حضور در این مکان مقدس را نمی یابند. رسول خدا(ص) فرمود: هر گاه کسی را دیدید که اهل مسجد است به ایمان او گواهی دهید، زیرا خداوند می فرماید: تنها آنان که به خداوند ایمان دارند، مساجد را آباد می کنند.(مستدرک الواسئل، ج3، ص362)

و این اشاره به آیه ۱۸​ سوره توبه است که می فرماید: «إِنَّمَا يَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللَّهِ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ؛ تنها کسانی مساجد خدا خدا را آباد می کنند که به خدا و روز قیامت ایمان دارند».

و از این حدیث، این نکته هم فهمیده می شود که آبادی واقعی یک مسجد به حضور مومنان در مساجد و عبادت خداوند در آن است و در روایات هم آمده که مساجد غریب که کسی به آنها مراجعه نمی کند روز قیامت از دست مردم شکایت می کنند.

هم خودمان اهل مسجد باشیم هم فرزندان خود را مسجدی بار بیاوریم، تا مورد عنایت خدای متعال قرار بگیریم.

کد خبر 1258037

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha