استقبال از مهمانان ماه رمضان در مسافرخانه های خدا/ غبارروبی مساجد مورد تاکید است

مسجد، خانه امن خدا و خانه های خدا، مسافر خانه هایی هستند که صاحبخانه را برای دعوت از نمازگزاران نیکوتر می کند و پاکیزگی و نظافت این خانه طهارت ظاهر و باطن مومنین را که با زلال دل، کبوتر روحشان را تا آسمان رمضان پر می دهند دلپذیرتر می کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان_ نوشین کریمی؛

به عنوان یک مسلمان واقعی توجه عملی به آموزه های دینی می تواند حرمت، منزلت و قداست والای شعائر اسلامی را بیشتر برجسته کند. یکی از این آموزه ها بحث نظافت، پاکیزگی و آباد کردن مساجد است که بیش از پیش با فرارسیدن ماه مبارک رمضان و بهار قرآن باید مورد توجه باشد، چرا که فراهم کردن شرایط حضور نشاط انگیز مهمانان الهی در ضیافت الله و بهره گیری از فضای معنوی نه تنها در جذب جوانان و ماندگاری میانسالان موثر است، بلکه خودبخود تبلیغی آشکار بر توجه اسلام به پاکیزگی و نظافت که به عنوان نیمی از ایمان از آن یاد شده، می باشد.

 

مساجد به عنوان خانه خدا و محلی برای راز و نیاز کردن بندگان همواره مورد توجه است اما برای پر رونق نگاه داشتن مساجد و جذب و حضور جوانان و نوجوانان تلاش برای پاکیزگی آن از مصادیق روشن آباد کردن مسجد است که نباید از آن غافل شد، از این رو هرگونه کوتاهی در این زمینه، بی احترامی به مقدس ترین مکان به شمار می آید.

 

 

خداوند در ابتدا به حضرت ابراهیم(ع) دستور داد تا برای پذیرایی از حضور مومنان در مسجد، خانه او را تمیز و پاکیزه کند پس وقتی میزبان چنین مقدمه ای برای حضور بنده اش تدارک می بیند نشان دهنده این است که کسی که کم ترین کمکی به نظافت این خانه های نورانی خدا بر روی زمین کند، قطعا مورد توجه و عنایت خداوند و مشمول رحمت و مغفرت صاحب خانه قرار خواهد گرفت.

 

مسجد، خانه امن خدا و خانه های خدا، مسافر خانه هایی هستند که صاحبخانه را برای دعوت دلپذیرتر از مهمانان نیکوتر می نمایاند.

 

ماه مبارک رمضان از این رو که ماه خداست و بندگان همه مهمان سفره کرم بی انتهای او هستند  فرصت مناسبی برای طهارت ظاهر و باطن و ایجاد شوق و نشاط برای مومنینی که با زلال دل، کبوتر روحشان تا آسمان الهی پر می گشاید.

 

آستانه اشرفیه در آستانه حلول ماه مبارک رمضان و سال جدید شمسی بر زدودن این غبار از سیمای مسجد پیشگام شده است.

 

 

*همچون گذشته به شعائر دینی مقید باشیم
حجت الاسلام احمد طیبی_ امام جمعه آستانه اشرفیه _ در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با بیان اینکه در آستانه فرا رسیدن ماه مبارک رمضان هستیم و طبق سنت حسنه ای که در کشور جاری است، با غبار روبی و معطر کردن مساجد به عنوان خانه خدا، به استقبال ماه مبارک رمضان می رویم افزود: اسلام ارائه دهنده بهترین آداب زندگی برای تامین خوشبختی بشر در دنیا و آخرت است و در این آداب از پاکیزگی و تندرستی پیروان خود به هیچ عنوان غفلت نکرده است.

 

وی زدودن گرد و غبار از مساجد را زدون گرد و غبار زشتی ها و پلیدی ها عنوان کرد و گفت: چیزی که خدای متعال به حضرت ابراهیم(ع) و فرزندش حضرت اسماعیل(ع) دستور دادند«وَ إِذْ جَعَلْنَا الْبَیْتَ مَثابَهً لِلنَّاسِ وَ أَمْناً وَ اتَّخِذُوا مِنْ مَقامِ إِبْراهِیمَ مُصَلًّى وَ عَهِدْنا إِلى إِبْراهِیمَ وَ إِسْماعِیلَ أَنْ طَهِّرا بَیْتِىَ لِلطَّائِفِینَ وَ الْعاکِفِینَ وَ الرُّکَّعِ السُّجُود» بود یعنی برای کسانی که می خواهند خانه خدا را طواف کنند و یا اعتکاف کرده و نماز بجا بیاورند خانه من را پاکیزه کنید.

 

حجت الاسلام طیبی تصریح کرد: پاکیزه نگاه داشتن مساجد تکلیف اخلاقی و شرعی است و کسی که به پاکیزه ساختن خانه خدا مبادرت می ورزد نزد صاحب خانه پروردگاری که به پاکیزگی امر کرده است و پاکیزگی را دوست دارد جایگاه شایسته ای خواهد داشت.

 

وی بیان کرد: خوشبختانه ما هم توفیق داریم که در این ایام برای عزیزان نماز گزار و روزه دار ماه مبارک رمضان مساجد را آماده کنیم.

 

حجت الاسلام طیبی همچنین تقارن سال جدید را با حلول ماه مبارک رمضان تبریک گفت و ادامه داد: امیدواریم این فرصت پیش آمده بهار طبیعت و بهار عبادت بهترین استفاده  را داشته باشیم.

 

وی اضافه کرد: در همین راستا جلساتی را با مبلغین و هیات امنای مساجد و هیات های مذهبی، دهیاران، شورای اسلامی، فرماندهان پایگاه ها و ... برگزار و تمهیدات و مقدمات لازم اندیشیده شد.

 

حجت الاسلام طیبی خاطر نشان کرد: بحث اعزام مبلغین نیز هر ساله انجام می‌گیرد و امیدواریم مساجد با محوریت روحانیت فعال باشند و برنامه های ماه مبارک رمضان را دنبال کنند.

 

وی همچنین با تاکید بر حفظ حرمت ماه مبارک رمضان، از ملت متدین خواست همچون گذشته به شعائر دینی مقید بوده و به بهانه مسافر بودن و... مبادرت به روزه خواری آشکار در ماه مبارک رمضان نداشته باشند.

 

 

*هیچ آیینی به اندازه دین اسلام به تمیزی و زیبایی مساجد تاکید نکرده است

حجت الاسلام شعبان حسنی_ رییس اداره تبلیغات اسلامی آستانه اشرفیه _ نیز با بیان اینکه هر ساله بر اساس سنت حسنه ای در دهه آخر ماه شریف شعبان و در آستانه حلول ماه مبارک رمضان دهه غبارروبی مساجد برگزار می شود،  گفت: بر این اساس طی مراسم هایی به صورت نمادین تعداد زیادی از مساجد کشور توسط نمازگزان تمیز می شوند.

 

وی با استناد به فرمایش پیامبر اسلام(ص) در خصوص پاکیزگی مساجد که فرمودند«هر کس در روز پنج‏شنبه براى شب جمعه، مسجد را جاروب کند و خاک آن را بیرون برد، خداوند او را مى‏آمرزد» افزود: مساجد همواره باید از فضایی پاکیزه و شایسته برای حضور پرشور نمازگزاران برخوردار باشد.

 

حجت الاسلام حسنی اظهار کرد: هیچ آیینی به اندازه دین اسلام به تمیزی و زیبایی مساجد تاکید نکرده است حتی پیامبر(ص) نیز همیشه بر معطر نگه داشتن خانه خدا سفارش می کردند.

 

 وی اذعان کرد: جوانان بیش از هر چیزی به نظافت و آراستگی توجه دارند و برای جلب آنان به مساجد می بایست رعایت بهداشت در همه مکان های مسجد از جمله سرویس هایی بهداشتی، وضو خانه‌ها، فرش ها و... از جمله مهمترین مواردی باشد که به آنها توجه کنیم.

 

 حجت الاسلام حسنی نظافت را بخشی از ایمان مومن دانست و خاطر نشان کرد: مسجد پایگاه نشر معارف اسلامی است و شایسته است که این پایگاه که خود مروج بسیاری از احکام و قوانین اسلامی است مورد توجه نمازگزاران و روزه دارانی که ساعاتی از وقت عبادت خود را در این مکان مقدس سپری میکنند،  باشد.

 

گفتنی است، فضاسازی و آراسته‌سازی محیط داخلی و بیرونی مساجد، نظافت و شست‌وشوی آنها از جمله فعالیت‌های آیین غبارروبی مساجد به مناسبت فرا رسیدن ماه مهمانی خدا است.

کد خبر 1258064

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha