مردمی کردن اقتصاد از راه‌های مهم مهار تورم است/ رعایت اعتدال در اقتصاد سبب رشد تولید می شود

حجت الاسلام لیالی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر مردمی کردن اقتصاد گفت: تجربه نشان داده که اقتصاد دولتی پاسخگو نیست، به همین دلیل دولت مردان باید اقتصاد را به مردم واگذار کرده و شرکت های تعاونی کوچک، کارگاه های زودبازده را تقویت کنند.

حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی لیالی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با اشاره به انتخاب شعار «مهار تورم، رشد تولید» برای سال 1402 از سوی مقام معظم رهبری تصریح کرد: معظم له یکی از راه های مهم مهار تورم را مردمی کردن اقتصاد می دانند.

 


وی، مردم و ناس را مفهوم دینی و قرآنی دانست که در آیات و روایات فراوانی به کار رفته است و بیان داشت: گرچه مشروعیت حکومت دینی از جانب خداوند متعال است ولی مقبولیت و کارآمدی آن به مردم، ناس و نقش مردم بستگی دارد.

 


عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی با بیان این که مردم در عصر حکومت نبوی و علوی در سیر تحولات جامعه و حاکمیت اسلامی نقش اساسی را داشتند، یادآور شد: در تفکر دینی به ویژه تفکر اهل بیت(ع)، نگاه و همراهی با مردم و استفاده از مردم در عرصه های مختلف اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و... دارای مبانی دینی بوده و هست.

 


وی ادامه داد: هر گاه مردم با نبی اکرم(ص)، امیرمؤمنان(ع) و ائمه اطهار(ع) همراهی کرده اند، این بزرگواران نیز موفق بوده اند و هرگاه مردم در عرصه نبوده اند، پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) در عرصه های مختلف توفیقات کمتری داشته اند.

 


استاد حوزه و دانشگاه با تأکید دوباره این موضوع که مردم در عصر نبوی و علوی نقش اساسی داشته و دارند، یادآور شد: مردم نقش اساسی را در مقبولیت و کارآمدی عصر مهدوی و انقلاب اسلامی نیز داشته و دارند. امام راحل برای نقش مردم از تعبیر رأی مردم و مقام معظم رهبری نیز از تعبیر مردم سالاری دینی استفاده می کنند.

 


وی اضافه کرد: در پیروزی انقلاب اسلامی و تحول آن همانند دفاع مقدس، مقابله با حوادث و فتنه ها مردم نقش اساسی داشته اند. در تفکر دینی مردم همان امت است بنابراین تعبیر امام و امت از مهم ترین مفاهیم است که هرگز از هم جدا نمی شوند، یعنی هم امام به امت و هم امت به امام نیاز دارند.

 


عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی با تأکید بر این که هرگاه مردم در عرصه های سیاست، اجتماع، فرهنگ، اقتصاد و... حضور داشته اند نظام اسلامی موفق بوده است، عنوان کرد: هرگاه از نقش مردم در این عرصه ها کاسته شده و دولت و دولتمردان امور را بر عهده گرفته اند، حاکمیت اسلامی توفیق کمتری داشته اند.

 


وی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر مردمی کردن اقتصاد گفت: تجربه نشان داده که اقتصاد دولتی پاسخگو نیست به همین دلیل دولت مردان باید اقتصاد را به مردم واگذار کرده و شرکت های تعاونی کوچک، کارگاه های زودبازده، تعاونی تولیدی مختص به مردم و... را تقویت کنند.

 


حجت الاسلام والمسلمین لیالی یکی از مهم ترین راه های عبور از تورم، رکود، گرانی و... را بهره گیری از نقش مردم دانست.

 


استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر پرهیز از اسراف و تجمل گرایی در پیام نوروزی اظهار کرد: تمام تفکر متون دینی مقابله با اسراف است.

 


وی افزود: اگر جامعه ای گرفتار اسراف شود، گرفتار انحطاط هم می شود. در تفکر دینی اسراف عامل انحطاط فرد، جامعه و حکومت است. اگر جامعه ای گرفتار اسراف، تبذیر، تجمل و اشرافیت شد، ساختارهای دینی و مردمی خود را از دست می دهد و باید منتظر فروپاشی آن بود. قوام جامعه به دوری مردم و مسئولان از اسراف، تبذیر و تجمل گرایی است.

 


حجت الاسلام والمسلمین لیالی با بیان این که باید مردم و مسئولان را به اعتدال در مصرف، تولید، توزیع و اقتصاد دعوت کرد، تأکید کرد: باید از منابع طبیعی و خدادادی مراقبت کرد چرا که این ها سرمایه های نسل آینده هستند.

 


وی استقامت در راه خدا که از موضوعات مورد اشاره رهبر معظم انقلاب در پیام نوروزی بود را دارای مبنای دینی و اعتقادی عنوان کرد و گفت: قرآن کریم می فرماید شرط پیروزی، استقامت است. اگر استقامت و وحدت نباشد جامعه به تکامل و پیروزی نمی رسد. تفکر دینی بر استقامت در راه خدا و مبانی فکری و معرفتی تأکید دارد، چرا که این استقامت سبب رسیدن نصرت الهی می شود.

 


عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی یادآور شد: بحمدلله طی 44 سال گذشته شاهد استقامت مردم در برابر سختی ها و مشکلات بوده ایم.

کد خبر 1258503

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha